Площадки, градинки... всичко под ножа в столичния "Младост"

Хората от квартала се вдигат на протест, общината увърта
15 авг 2016 11:00,
54
Площадки, градинки... всичко под ножа в столичния "Младост"
Карти, показващи в кои зелени площи в столичния квартал "Младост" е предвидено застрояване (маркираното с червено). Снимка: Facebook

Жители на столичния квартал "Младост", които се обявиха против застрояването на зелените площи между блок 21 и блок 19, продължават и днес с протестните си действия, въпреки проведениете срещи между тях и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Днес в 19:00 часа пред общината в района ще се проведе поредния протест, като към него ще се присъединят абсолютно всички части на "Младост", тъй като всички те са притеснени от общото застрояване на квартала.

"Трябва да има въздух в града, да се запазят отстоянията. Появяват се много лоши практики, затова ние решихме да се обединим спонтанно и да защитаваме интересите не само на един блок парче по парче, а на целия квартал", каза представител на "Младост 1" пред Bulgaria ON AIR.

"Застрояването е предвидено от миналата година на общински терен, за изграждането на спортна зала. Никакво обсъждане, никакво отстояние. Зала с 2000 места със 100 паркоместа за коли. Вече е свръхзастроен районът около 326 блок в "Младост 3", каза жител от района.

"Ние протестирахме и миналата година два пъти. Какво става с инициативата "Зелена София" на Столичната община? Ние виждаме една кафява Сфоия - все по-замърсена, все по-застроена, без места за игра на децата", категоричен бе той.

Живеещи в "Младост 4" споделиха в ефир, че и там обстановката е същата.

Заместникът на главния архитект на район "Младост" архитект Росица Семова каза, че се работи в посока увеличаване на зелените площи, а до края на годината се предвижда реновиране на част от парк "Въртопа".

"Евентуално изменение на подробния устройствен план (ПУП) може да стане само по инициатива на главния архитект на София", каза Семова.

Кметът Йорданка Фандъкова и главният архитект на София са обещали, че ще намерят решение за запазване на зелените площи. Дали? Ще видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
16
 
! Отговори
Младост преди 7 години
В младост като цяло се работи само и единствено в собствен интерес. Малинов така го ремонтираха, че 1 година след ремонта(3 пъти доремонтиран) пак е пропаднал. Да не говорим че се кара на зиг-заг- на всеки светфар следващите ленти почват по средата на предните. Детските площадки в парк 100 години София се скапаха за няколко месеца, а ги правиха година и нещо.
8
1
 
15
 
! Отговори
мандата е къс преди 7 години
Така е в цяла София.Щото сме уфцииии...
7
2
 
18
 
! Отговори
X-men преди 7 години
Една заместник-кметица има в Младост - Ганетка. Уж заместник кмет, но министър посредник по корупцията.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всичката лошотия,която ни тормози от 27 г. насам,успокоение внася факта,че за *** от Африка,БГ-то е транзитна страна,а също и това че за кратък отдих и предислоциране са избрали Софията-града голема!
5
8
 
16
 
! Отговори
Men преди 7 години
Ми не купувайте в младост. Там вече е претъпкано, само че има още прииждащи, но като секне интереса за купуване ще намалеят и строежите.
4
1
 
32
 
! Отговори
silver rider преди 7 години
Мафията си има държава, но не завинаги...Те вече загубиха изборите, сега каквото опоскат - това ще е. За това апетитно парче земя ще има много разправия. Дано хората от Младост се организират и спрат поредното безумие. Не, че вярвам, че ще стане , но може и да се преборят...
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави са, Младост трябва да е квартал за млади (и не толкова) семейства, да има къде да си играят децата, къде да се паркира, вместо да се задръстват централните райони със същите.
2
9
 
40
 
! Отговори
подлост преди 7 години
ГЕРБ предаде и се подигра с своите избиратели като вдигна билета на 1,60 дни след като Софиянци ги избраха отново,явно за награда?всеки Софиянец преди да гласува за ГЕРБ трябва да помисли добре.
1
1
 
48
 
! Отговори
Студент преди 7 години
А отидете сега в студентски град , да видите какво масово строителство кипи на нови "общежития" , А бе тая данчето как спи през нощта изобщо