СОС запретва ръкави, гледа всеки "зелен" строеж в "Младост"

Фандъкова разпоредила проверките, към момента са две
16 авг 2016 10:14,
14
СОС запретва ръкави, гледа всеки "зелен" строеж в "Младост"
Снимка: архив, Bulphoto

Всеки един от зелените терени, предвидени за застрояване в столичния квортал "Младост", ще се гледа индивидуално, обеща шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Още по темата

Той обясни, че кметът Йорданка Фандъкова е разпоредила проверка за всеки частен терен, който е в зелени площи и междублокови пространства в квартала. Тя бе предизвикана от масовите протести на жители на квартала.

"Има две проверки - една за конкретния случай, вдигнал "Младост" 1 на бунт преди седмица, и заради който Изпълнителната комисия на ГЕРБ поиска оставката на кмета на района Цвета Авджиева - градинката до блокове 19, 20 и 21. Втората е за всеки частен терен, за който има проект или се чака разрешение за строеж", обясни Герджиков пред Нова тв.

"Реакцията на хората показва разклатено доверие и това бе причината политическото ръководство да оттегли подкрепата си от кмета", допълни той.

Преди и около 2000-а година имало огромно количество имоти в столицата, които са били реституирани, приватизирани чрез търговски дружества или продадени чрез вкарването им в актива на "Софийски имоти", обясни шефът на СОС.

"Това са бомби със закъснител, чиито ефект виждаме в момента", допълни той. Такъв бил примерът и с градинка в "Младост" 4. Въпросният терен е бил собственост на "Софийски имоти" към 2000 г., след това е продаден и през годините препродаден. До 2010 г. там е било предвидено да се строи 9-етажен блок, но след приемането на общия устройствен план на София вече е разрешено само 4-етажна сграда.

"Проблемът е защо един общински имот, който е и междублоково пространство, въобще е бил вкаран в капитала на "Софийски имоти" и по този начин продаден", коментира Герджиков. Той обясни, че частните собственици също имат права, и затова поставената ажурна ограда на имота не била в нарушение на закона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в цяла София. Просто в Младост първи се вдигнаха на простест. Останалите квартали са оплетени в същите схеми , но с различни изпълнители. Но вонята е същата - на мухлясали картофи!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А досега къде и какво гледаха тия ? Строежът ще продължи с пълна сила. Прах в очите.
9
6
 
5
 
! Отговори
Агент Баце преди 7 години
Авджиева беше най-свестния районен кмет в София и стоеше леко настрана от герб, доколкото е възможно. Търсеха повод да я махнат и го намериха. Запомнете, че на това място ще има готов блок до 2 години.
8
1
 
16
 
! Отговори
бля бляяяяяя преди 7 години
Кметицата на Младост добре я натириха, ама кога мадам Фънди ще поеме към Белчин и преди това към сливенския зандан да и се порадват мангустините!
7
0
 
19
 
! Отговори
Oksimoron преди 7 години
Защо само Младост? Вижте студентски град. Там вашия приятел бароко продължава да строи между блоковете и ливадите. Отидете до НСА- там изниква нов квартал??
6
0
 
19
 
! Отговори
никога преди 7 години
Никакво гласуване за ГЕРБ повече аз и други хора гласувахме за ГЕРБ в София а те ни "благодариха"с увеличение на градския транспорт!да не мислят че ще забравим тази подигравка.....
5
0
 
15
 
! Отговори
шоу преди 7 години
Прах в очите на хората,рейтинга и доверието в ГЕРБ в София е паднало критично след подигравката с увеличението на билетите и сега се чудят какви циркове да разиграват.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То работата е за прокуратура и съд, ама всички видяхме как Мафиянски излезе чист след това.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки кмет се оправдава с предишните, но върши пак същото.
2
0
 
14
 
! Отговори
Ивайло радев преди 7 години
Това са видимите нарушения и далавери, но за невидимите и задкулисни решения на Сос и районните кметове софиянци нищо не знаят, а за г-жа Фандъкова знаем избирателната и способност - жокер какво стана с проверките за корупция в Район "Искър" от преди 4 години.Там не се дава гласност защото сем. Радеви - Лорита Радева общинска събетничка от ГЕРБ и Валентин Радев депутат от ГЕРБ стоят зад кмета Ивайло Цеков !!!!!!!!!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетила се Мара...Няма как - избори идат!