Роми набедиха спешен лекар за пиян, а той – болен, на лекарства

Медикът подал оставка, не искал болестта му да уронва престижа на ЦСМП
Обновена: 15 ное 2016 09:53 | 15 ное 2016 09:00,
49
Роми набедиха спешен лекар за пиян, а той – болен, на лекарства
Снимка: Кадър bTV

Жители на квартал "Факултета" в София набедиха лекар от Центъра за спешна помощ за пиян и го заснеха с телефон как залита.

Инцидентът според "оператора" станал късно вечерта в неделя. Докторът бил извикан за пациент, но пристигнал във видимо нетрезво състояние. Близките на пациента въобще не го допуснали до болния, отпратили го и се обадили в Центъра за спешна помощ за друг доктор.

Още по темата

Спешният медик обаче твърди, че е трезв и залитането е от проблем с краката, дори им обещава да даде проба с дрегер.

"Въпросният лекар въобще не пие и е един от най-добрите в центъра. През август му беше открито тежко неврологично заболяване, заради което пие силни лекарства, от които се получава поклащане в походката", обяснява пред "Монитор" директорът на центъра д-р Георги Гелев.

"Действително, той не пие. Представи епикризите си и лекарствата, които приема. Залитането е напълно закономерно при тези силни медикаменти", обясни и Катя Сунгарска от ЦСМП.

Когато се прибрал от "Факултета" бил в тежко състояние и се наложило колегите да му окажат медицинска помощ.

Веднага вместо него при пациента бил изпратен друг екип. Въпросният болен бил с високо кръвно. Той е чест пациент на спешна помощ, тъй като е диабетик, хипертоник и също страда от неврологично заболяване.

Медиците веднага му предложили да го закарат в болница, но болният от "Факултета" отказал категорично да бъде хоспитализиран. Съпругата му пък, отказала да говори повторно с представители на спешния център.

Според лекари, тя не искала да обостря отношенията си с тях, тъй като често й се налагало да вика линейка зарази мъжа си.

Междувременно, залитащият доктор е подал оставка от ЦСМП, като обяснил на колегите си, че не иска заради проявите на болестта му да бъде уронван престижа на центъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До спешен лекартолко си лекар колко аз см стивън хокинг. кой том на атласа, отворен?
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетох коментарите и за съжаление повечето коментари са много ***.Например, защо ромите не учат за лекари или какво и да е?Мислите ли, че те не искат?Лично познавам няколко *** лекари, военни, математици и др., но знаете ли къде се намират? Ще ви оставя да се сетите, но истината е, че тези *** даже не могат да се нарекат българи, защото те отдавна нямат български корени.Българският народ, който има комплекси от ***, но не и от другите раси трябва да се замисли, защо е така.
34
1
 
6
 
! Отговори
Свиквайте! преди 7 години
Занапред ще стават все повече старите, болни лекари, които ще ни обслужват до последния си дъх, защото младите бягат в чужбина!До тук ни докараха едни, дето сега успяха да ни натрапят за президент техния си избраник!Не че тетка Цеца е по-подходяща, но и този резил ни направи за кашмер - виж му историята с брачната му половинка, виж и кои лели ще му дърпат конците! Червенокосата го заплашва да я слуша, още преди да е станал президент, другата се разпищолила - отсега зейнала за премиерския пост
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от махалата защо не учат за доктори за да не се нервират с разни българи да ги преглеждат и лекуват.
32
0
 
18
 
! Отговори
спешен лекар преди 7 години
Не се притеснявайте след няколко години и такъв няма да видим.Когато аз завърших медицина 25 лекари постъпихме на работа в областният град в който живея.Тези които бяха семейни доведоха и съпрузите си.Това бе отдавна сега сме към 55 годишни и за последните 10 години дойдоха да работят само 4-*** млади колеги.Никой не си и помисля да учи медицина.Преди няколко години синът на колега имал такава идея,но баща му го пребил с атласа по анатомия та се отказал.Сега работи престижна работа и живее добре.
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ехеее,съвсем ни взеха за мене,п.р.ост народ сме,хаха,та тоя едва се крепеше и говора развален-не бил пиян,друг път!
30
4
 
8
 
! Отговори
пиян като талпа преди 7 години
Сега полицията трябва да разследва и него и колегите му, които измислиха лъжите.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Проверката с дрегер, другарю Вешински, се назначава не от НАБЕДЕНИЯ, а от НАБЕЖДАВАЩИТЕ!
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не е проверен с дрегер, щом е бил несправедливо обвинен?С кръвна проба - не, че знаем как стават нещата.....
27
14
 
8
 
! Отговори
валентина преди 7 години
който не е гледал клипа да не говори глупости,беше пиян,това е истината,едно е да има някакъв тик на крака,друго е това,което видяхме=беше много,много пиян.И ако бе дошъл във вашия дом-и шамари щеше да яде.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ake tevnobejovia e s vioko - da se ostai da stabilizira lilavia cviat i posle antivisokokrvno hap4e- dorde e bejov krvnoto e nizko, prililav bejov- krvnoto si saka apove, pri tevno lilav- veke e kasno
25
6
 
7
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Докога с тази дискриминация на ромското население! Разрешете им най-после и те да могат да са си доктори и полицаи и пожарникари!
24
5
 
5
 
! Отговори
do 25 преди 7 години
I az kato плащам какво добро видях ? Отношение ли ле4ение ли???И ние трябва да спрем да ви тъп4ем гушите!
23
4
 
32
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Мился, че не схващате функцията на спешната помощ...Лекарите там не лекуват, а извършват прегледи, преценяват състояние или поддържват жизнените функции при транспортиране до лечебно заведение...Неврологично заболяване в начална фаза не пречи на нито една от тези дейности! Не забравяйте, че в някои по-развити страни тези функции се изпълняват от парамедици, които дори не са пълноправни лекари...По-спокойни ли ще сте, ако чакате час и половина за линейка, поради недостиг на екипи ?
22
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умници, които ругаете лекарите, като вярвате на гражданката от Факултето, защо не попитате какви здравни осигуровки плаща?
21
6
 
5
 
! Отговори
mengele преди 7 години
Браво на лекаря. Утре да го пратят при българи, а в други ден при турци! Така малко по малко тази земя ще се из4исти от прот--ивните гои. БРАВО! Ваксини, лекарства, сбъркани диагнози, само така мили мои отро4ета! Гоите ***!
20
17
 
19
 
! Отговори
пореден позор преди 7 години
Дали е пиян или дрогиран от лекарства, вие бихте ли го пуснали да прегледа и лекува детето ви например?
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шдуь е само частен случай!Горките роми не клеветят, не правят постановки и не се стараят да представят българите пред света, като най-големите ***!Не ви е срам да се съмнявате в тяхната честност и почтеност! Расисити!
18
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре да има частни болници с бърза помощ.Плащаш си -идват.Не си плащаш-не идват.Майка ми оня ден също вдигна високо кръвно ,но не съм си и помислял за момент да занимавам докторите с такива глупости.Най-вероятно тоя с високото кръвно е с много наднормено тегло бичи ракия,сланина и пафка по кутия две цигари дневно.И после докторите са му виновни,че животът е суров.
17
7
 
40
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Познавам хора с подобни заболявания неврологични заболявания. Обикновено става въпрос за паркинсон. В началните стадии на заболяването може да се стигне до подобни проблеми с координацията, но те по НИКАКЪВ НАЧИН не биха му попречили да си върши работата! Би било проблем ако е сърдечен хирург, но не и ако е лекар в спешната помощ! В нормалните държави това дори няма да е новина, но в България сме царе на скандалите и съсипването на хора...Поздравления, спешната помощ ще се лиши от още един лекар