Роми горят гуми в София, въздухът – ад! А институциите?

Подадени са над 15 сигнала на телефон 112, резултат няма!
13 яну 2017 12:00,
109
Роми горят гуми в София, въздухът – ад! А институциите?
Снимка: Читател на Dnes.bg

Вече няколко дни роми в столичния квартал "Разсадника", в непосредствена близост до парка "Св. Св. Петър и Павел", горят автомобилни гуми на открито.

По тази причина въздухът и в ж.к. "Сердика", намиращ се от другата страна на бул. "Константин Величков", е негоден за дишане.

"Вадят гуми от един бус и си ги слагат в огъня", разказва читател на Dnes.bg, живеещ в района.

От снимките, които ни изпрати, се виждат черни кълба дим, а какъв е цветът на огъня - никой не знае. От снимката става ясно, че огънят е оставян и без надзор.

Нашият читател е подал над 15 сигнала на 112. При първия се отзовали и пожарна, и полиция, но само видели какво се случва и си тръгнали. Подаден е и сигнал в общината, но от там няма отговор - сигналът все още се обработвал.

И така – въздухът в два столични квартала, единият от които по план граничи с разширения център на града, е негоден за дишане.

В близост до запалените гуми се намират училища, детски градини, Двореца на децата. Паркът "Св. Св. Петър и Павел", който иначе е любимо място и за майки с деца, и за спортуващи, остава празен, тъй като на практика е неизползваем.

Друга опасност, произлизаща от явното нехайство на институциите, е фактът, че в непосредствена близост до мястото се намира... бензиностанция, твърди читателят ни.

Всичко това идва на фона на тревожните нива на замърсеност на въздуха в София, заключава той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма институции. Боко Тиквата е мутрата-институция в боколандия.
39
1
 
9
 
! Отговори
Макс преди 7 години
До ТолерантенГумите като ги горят , вземат стоманата от протектора и я предават също като кабелите.
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Роми горят гуми" --- Културни особености на етноса ...
37
3
 
10
 
! Отговори
Толерантен преди 7 години
Я не лъжете.Това не са гуми.Защо сте такива лъжци,това са кабели.Горят им изолацията и после предават метала на вторични суровини. Енергоразпределителните дружества закупуват нови кабели и я разпределят по сметката.Справедливо на всеки по малко и така не се усеща много.Бъдете по толерантни.
36
0
 
24
 
! Отговори
M преди 7 години
Че кой е казал, че има действащи институции??? Всичко е на хартия.
35
3
 
27
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Горенето на гуми си е тяхна етническа традиция и не може да се посяга на правата им.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИндилите трият :)
33
0
 
24
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
нема закачата евроромите ей :)а ченгетата са на 300м. оттам...не е истина просто :)
32
1
 
23
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
Бъдете толерантни..... вие европейците......
31
0
 
23
 
! Отговори
Забрана! преди 7 години
Забрана на дърва и въглища в София - тотална. За 20 г. малките улици в карето "Гешов", бул."Славейков", "Георги Софийски", "Борис" до 19 СУ не са мити, 2 измиха само "Иричек".Снега от тротоарите, където са почиствали хората неизчистен. Ние от малките улици не плащаме ли данъци?! Забрана в широк център автомобили да паркират по тротоарите. Скандално е майки с деца, инвалиди, възрастни хора да слизат на пътя с риск за живота си, заради *** с бричка паркирал на целия тротоар. Мръсотия навсякъде
30
1
 
31
 
! Отговори
реалист преди 7 години
ЗАЩО НЕ СПИРАТЕ ДА ТРИЕТЕ,БЕ.ДАЙТЕ СПИСЪК С ДУМИТЕ<КОЙТО НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ИЛИ НАПРАВО ГО МАХНЕТЕ ТОЯ ФОРУМ КАТО ТРИЕТЕ ПОЛОВИНАТА КОМЕНТАРИ( и то най-смислените)Стига с тази ЦЕНЗУРА ВЕЧЕ
29
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време звънях на 112, че група "недоинтегрирани" вадят с кирки плочките от тротоара. След два часа ми се обадиха по телефона: - Наш патрул е на мястото, но няма никой.
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Столицата ни се е превърнала от европейска в ориенталска-***,непочистена,с олющени сгради в центъра и яко надракани от самозвани "художници"По тротоарите трудно се върви,ако не си гледаш в краката.Кварталните улици нито се мият,нито се чистят,нито се асфалтират.А иначе милиарди за саниране има,но за приличния вид на столицата-не.А сега и това обгазяване с гумите.Г-жо Фъндъкова,СПИТЕ ЛИ?
27
1
 
62
 
! Отговори
даммм преди 7 години
Пише , че под тази статия има 53 коментара, а аз виждам 35. Което означава, че около 40 процента от коментарите биват изтрити. Свобода на словото my ass, цензура му е майката.
26
1
 
32
 
! Отговори
Столицолюбников преди 7 години
Чрез изгаряне на гумата се "утилизират" стоманените корди в тях-действие благородно и екологично.Чрез закупуване на такъв вид "джелезо", скрабаджийте подпомагат римската общост-действие социално и патриотично.Чрез нехайство по горните факти се намалява броя на жителите на столицата-действие...Мисля, че вече така написано е коректно
25
0
 
54
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 27: Какво могат да направят?Първо: пожарникарите могат да угасят огънаВторо: полицията може да им прибере гумите и да провери откъде ги имат. Ако не могат да докажат, че са техни, не трябва да им ги връщаи избщо.Трето: Общината може да провери дали подпалвачите имат адресна регистрацияНо тия три инстутуции трябва да действат заедно, и да си поразвалят спокойствието.А журналистите могат поне да проследят дали нещо се върши или всичко си продължава както досега.
24
1
 
35
 
! Отговори
Lan преди 7 години
До БобоДа ти кажа, ако беше да се топлят...ами някак си хуманно звучи, няма да умират от студ я! НО ТЕ не се топлят, горят ги заради металната мрежа вътре...Смрадта е несравнима...
23
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха ,това заслужават всички русофоби ,даже се кефа . Майка Индия две. Да им е честито. Всъщност тепърва всичко започва.....Хаха......Хаха.......Хаха......
22
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Роми горят гуми в София, въздухът ад..." - Това не е новина!- Българи горат р... къщи - Е това е новина!!!
21
2
 
23
 
! Отговори
Тошко преди 7 години
До Анонимен 40Еми, стигнахме ги вече американците.