За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!

Ако ги изселят, да им намерят нов дом, иска Илия Илиев от ДРОМ
6 фев 2017 12:10,
158
За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!
Снимка: ДРОМ

Подкрепа за ромите в бившите "Виетнамските общежития" и отпор на расовата омраза обеща лидерът на ромската партия "ДРОМ" Илия Илиев.

Той обяви, че жителите на ромската махала са сериозно притеснени от информациите, че тя ще бъде премахната.

Още по темата

Както Dnes.bg писа миналата седмица в "Красна поляна" зрее напрежение заради проект, според който сградите в гетото ще се съборят и на тяхно място ще бъдат вдигнати два нови блока, в които ще бъдат настанени част от ромите.

Проектът е на стойност 10 милиона лева, осигурени от еврофондовете. Ако той бъде осъществен, около една трета от живущите в блоковете роми ще трябва да бъдат изселени. Жителите на "Красна поляна" искат цялото гето да бъде премахнато.

"Твърдо заставаме зад жителите на бившите "Виетнамски общежития" и ще ги защитаваме с всички лостове на българското и европейското законодателство", обяви лидерът на ДРОМ Илия Илиев.

В писмо до медиите той напомни, че жителите в махалата преди всичко са български граждани, които живеят от десетки години там с настанителни заповеди, адресни регистрации.

"Съгласно Конституцията и Европейските норми за Защита правата на човека, нито една институция няма право да им отнеме единствените жилища, ако само и единствено не им бъдат подсигурени други такива за дълготрайно настаняване", обяви още Илиев.

Лидерът на ДРОМ предупреди, че ще сезира прокуратурата за всеки случай, при който различни организации и политически партии всяват напрежение, дискриминация и расова омраза по темата.

"Ще бъдем силен отпор, чрез всички лостове на Закона срещу това", каза още Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ромиДромИлия Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя лидер влизал ли е нащем в тия общежития??
90
0
 
3
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Какви блокове,бе!Животновъдството плаче за пастири,зеленчукопроизводството за работници,фермите за гледачи...Държавата да им плати осигуровките и да задължи чорбаджиите да им дават минимални заплати,а общините да им изкупят и предоставят изоставени къщи по селата безплатно...и т.н. И проблемите ще започнат да се решават.В тези гета те само се плодят и паразитстват на социални и детски помощи.А с това само задълбочаваме проблема.Като отидат на запад те това работят.
89
0
 
1
 
! Отговори
стоп преди 7 години
За заканите и подбуждането към саморазправа с българите нищо не казвате! пуснете записа да видят хората, а не да им преразказвате!
88
0
 
10
 
! Отговори
Лотос преди 7 години
Колко роми имат регисртация?Може ли в една квартира да живеят20семеиства?Тогава общината трябва да построи цял квартал от 20блока/всеки с по 100апартамента/,квартал,който не плаща ток,вода,парно,Богата държава!!!Преплитът ми се пръстите докато пиша "роми"!Забраняват ни даказваме истината с истинските имена!
87
0
 
15
 
! Отговори
овчедушко преди 7 години
Нали тези същите роми от Красна поляна -виетнамските общежития ,които живеят на гърба ни искаха преди няколко години да колят българите и ни псуваха по телевизора? Да ги приберем по къщите си и да си ги гледаме.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офицялно никога няма да има точна бройка , колко на брой са Ромите в България защото те са няколко различни ромски Общества от които някои се българеят а други турчеят , вероятно са около 2 000 000 но ако реално си приязнаят че са от ромски произход а не да манипулират че са такива или онакива
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илия Илиев да им намери жилища и да им ги плати.После да им плаща сметките и да им дава социални помощи.Държавата не им е длъжна.
84
0
 
9
 
! Отговори
1.КакъвЕреалниятБрой преди 7 години
на живеещите в т.нар. Виетнамски общежития?2. Колко от тях са пълнолетни и работят?3. Колко от тях са на възраст 7-18 г. и ходят на училище.Безработните да се въдворят там, където има подходяща за тях работа -сел.стопанство и мини.Семействата на децата в училищна възраст, които не ходят на у-ще(включително и майките под 18 г.)също да се заселят в отдалечени селски райони - големият град не им се отразява добре.В малките села децата няма как да излъжат,че с в школото, а да скитат по улиците
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре.Оставете ги.Спазвайте европейското законодателство.но само при най-малкото нарушаване на закона,съд и затвор.Така ще изчезнат съсвем законно.Ще кажете че няма места,ами ще се построят нови затвори като в САЩ.
82
0
 
13
 
! Отговори
Не аман! преди 7 години
Сайта отразява истината и не "промива" новините! Истината е че у нас няма правосъдие - Илия Илиев, В. Сидеров, и много такива "народни герои", които са със съдебни дела, а и още по вече тези със влезли в сила присъди нямат място в политиката и на общественни постове! Проблема е там! Относно *** и направените регистрации по над 100 човека на адрес-това може много лесно да се поправи. Просто никой не спазва закона!
81
1
 
17
 
! Отговори
АМАН! преди 7 години
Чета редовно статиите в този сайт.На база тях и на база кои коментари се трият и кои не,определено мога да твърдя,че сайтът се държи от представител на ромска партия!Хайде,изтрийте и този коментар,драги ромозащитници!
80
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо наричат ц.....те роми? Те не идват от Рим?!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremistАКО МОЖЕ ВЧЕРА
78
0
 
16
 
! Отговори
Бай Мангал преди 7 години
Искам у Костинброд !!! Илия Илиев има дворец там и къщи .... Всички сме *** - той е милионер , ние сме фукара .........
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Илия от ДРОМ е нагъл да безобразие ....не можело да им вземат жилищата щом били единствени ,дааа ама не са тяхна собственост -иначе по логиката на дромаджията всеки хазяин трябва да търпи наемателите си дори да не плащат наема -щото това им е единственото жилище .Глей логика дРОМСКА и повече не питай!!!!!
76
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще гласувам за този политик,който ще защити българите в българия
75
1
 
20
 
! Отговори
До Я, стига бе преди 7 години
Защо да е нечовешко?Те са унищожили общинска собственост! За това законът предвижда санкции - да заплатят унищоженото!Вместо това ти искаш това престъпно деяние да бъде възнаградено с по още едно жилище, дадено им безплатно!Нечовешка е била постъпката на Янчулев през 1990 г. Имаш ли представа колко хора с доказани жилищни нужди чакаха по 20 и повече години да им дойде ред да получат жилище?На стотици такива семейства този ред беше дошъл, но Янчулев ги лиши и дари жилищата на безотговорни роми
74
0
 
17
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
И защо сме вечно длъжни ?А иначе дайте им и лебец,саламец,ракийка.......па ако може и некоя згодна кака.........
73
1
 
21
 
! Отговори
Но за да им ги даде преди 7 години
тези жилища, кметът Янчулев е НАРУШИЛ Конституцията и Европейските норми за правата на човека - защото, когато дойдоха в София, за да спят по подлези и градинки, тези роми ИМАХА жилища някъде другаде в България.И, за да удовлетвори каприза им да станат софиянци, Янчулев ЛИШИ от възможност да получат жилище стотици софиянци, които НЯМАХА свое жилище и бяха с ДОКАЗАНИ жилищни нужди. Беше им дошъл дълго чаканият ред за жилища, но Янчулев ги даде на ромите.За 27 г. те ги съсипаха и сега искат нови!
72
3
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Ти 80 , с кво си заслужи апартамента у София ----с дупе ..или с партийна книжка ..