За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!

Ако ги изселят, да им намерят нов дом, иска Илия Илиев от ДРОМ
6 фев 2017 12:10,
158
За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!
Снимка: ДРОМ

Подкрепа за ромите в бившите "Виетнамските общежития" и отпор на расовата омраза обеща лидерът на ромската партия "ДРОМ" Илия Илиев.

Той обяви, че жителите на ромската махала са сериозно притеснени от информациите, че тя ще бъде премахната.

Още по темата

Както Dnes.bg писа миналата седмица в "Красна поляна" зрее напрежение заради проект, според който сградите в гетото ще се съборят и на тяхно място ще бъдат вдигнати два нови блока, в които ще бъдат настанени част от ромите.

Проектът е на стойност 10 милиона лева, осигурени от еврофондовете. Ако той бъде осъществен, около една трета от живущите в блоковете роми ще трябва да бъдат изселени. Жителите на "Красна поляна" искат цялото гето да бъде премахнато.

"Твърдо заставаме зад жителите на бившите "Виетнамски общежития" и ще ги защитаваме с всички лостове на българското и европейското законодателство", обяви лидерът на ДРОМ Илия Илиев.

В писмо до медиите той напомни, че жителите в махалата преди всичко са български граждани, които живеят от десетки години там с настанителни заповеди, адресни регистрации.

"Съгласно Конституцията и Европейските норми за Защита правата на човека, нито една институция няма право да им отнеме единствените жилища, ако само и единствено не им бъдат подсигурени други такива за дълготрайно настаняване", обяви още Илиев.

Лидерът на ДРОМ предупреди, че ще сезира прокуратурата за всеки случай, при който различни организации и политически партии всяват напрежение, дискриминация и расова омраза по темата.

"Ще бъдем силен отпор, чрез всички лостове на Закона срещу това", каза още Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ромиДромИлия Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
45
 
! Отговори
Един от Сливен преди 7 години
Тези български "граждани" са в по-голямата си част ***, които въобще нямат намерение да се интегрират, понеже имат съвсем други "стойности". На България и трябватлидери като Марин Льо Пен, Тръмп, Вилдерс, Орбан...
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРОМ и Евророма са на ромите ходещи на Църква да не казвам думата че се трие на тон/кг , просто не исках да дискриминирам
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отглеждай птици. Що се храните със полуготови храни и дълбоко замръзени меса. Замразеното тежи на кантара. Като му се размрази водата е с 2кила по-леко. Като си го отгледаш до 8 кила, чисто месо вместо замразено 5.75 кг. без водата.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да тежи на кантара. Но 0.60 за кило нищо не е но, диня под 10 кила рядко.
47
1
 
53
 
! Отговори
WTF????????????? преди 7 години
Какво означава "ромската партия ДРОМ"? Има ли конституция и някой в прокуратурата чел ли я е? Колко трябва да чакаме, за да бъдат забранени етническите партии????????
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 37Слънчогледа,няма кой да го събере по полята. Така си изгаря от Слънцето. Минат палят стърнища. Но, в същото време българина плаща едно от най-скъпото олио. Защо, защото е внос и акциза му е майка си и баща си. Чушките се предлагат 4.75 килото, защото тозу на борсата предлага и по-ниска цена от отрудения бг проиводител. Домата стига 4.50 килото, защото този на борсата е направил дъмпиг, спрямо бг проиводител. Ядеш кухи домати, без вкус и тъпчеш диня. С натъпкана амониева силитра да тежи.
45
2
 
22
 
! Отговори
демокрация преди 7 години
Нормално е и ромите си искат от ГЕРБ, ДПС или БСП и имат 1-2 милиона гласа на изборите за кой ще гласуват ако им обещаят.
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вкараха 5 роми в Парламента а другите умират от глад и мизерия
43
5
 
38
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ромската партия ДРОМ....ДПС....ДОСТ...колко още гаври ще понесе българската конституция???!!! Ясно е написано - противозаконно е създаването на партии на етническа...и вярова основа!Колко ще продължи преди такива партии да съставят парламент, и правителство...и да "диктуват"!
42
1
 
31
 
! Отговори
от Уикипедия преди 7 години
Тоя ром трябва да бъде съден за опит за ПУТЧ през 2011 се опитва да предизвика *** надигане в кварталите Факултета, Филиповци и Христо Ботев точно тогава заплашва че ако тръгнат 2000 роми към центара на София какво щяло да се случе
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 милион роми от провинцията чакат за жилища в София.
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАЗБЕРЕТЕ НОМАДИТЕ НЯМАТ И не могат да имат ПОСТОЯННО ЖИЛИЩЕ !(иначе не са номади и ще трябва да работят като всички) другото е шо.рошни капани !
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ще ги настанят в държавни жилища защото имат бездомни малки деца и нямат жилища.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пребери си гащите, пребери си сутиена" от балкона. Кон си държат на балкона. Не случайно, желаят да ги гонят. В разрес са с елементарните правила на един блок, квартал. От Закона за етажната собственост.
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНС да провери тоа ром от къде си е купил Дипломата за Право и публична администрация от Югозападния университет Неофит Рилски
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С парите от ЕС по една каравана и повече от 12 месеца на едно място ЙОК - насилствено изгонване (номадския живот е движение)
35
0
 
27
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Партиите Евророма и ДРОМ са PANAMA PAPERS - абсолютно ненужни на ромите в България , председателите им крадът парите от ЕС отпуснати за роми и си купуват лумузини и скъпи имоти
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички българи искат безплатни жилища в София и не са само ромите.
33
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...ще ги защитаваме с всички лостове на българското и европейското законодателство..." Аз доколкото съм запозната с българското и европейското законодателство: забранени са кражбите, изнасилванията, побоищата, убийствата и педофилията...."...нито една институция няма право да им отнеме единствените жилища..." ами то тия жилища НЕ СА собственост на бразилеросите, те СА собственост на общината, респ. на гражданите пращащи данъци!
32
1
 
40
 
! Отговори
Бум преди 7 години
Няма ли кой да му тегли един бой на този лидер за да си знае мястото?