"София прайд": Цветни знамена, проверки и антигей шествие

Полицаите, охраняващи събитията, са почти колкото и демонстрантите
Обновена: 10 юни 2017 21:36 | 10 юни 2017 21:00,
485

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пред Паметника на Съветската армия започна десетият "София прайд" при засилени мерки за сигурност.
Още по темата

В същото време и на същото място движение "Национална съпротива" организира протестно шествие под надслов "Да изчистим боклука от София".

Близо 150 полицаи има на двата митинга - почти колкото самите митингуващи. Шествията са отделени едно от друго с метални решетки, разделят ги и бронирани полицейски микробуси. Има и конна полиция, както и полицейски служители с шлемове. Претърсват се чанти, джобове, маркират с ленти всички, които влизат, пише "24 часа".

На "София прайд" има около 250 души, сред които много майки с деца и тийнейджъри. Няма провокативно облечени хора.

Другият митинг, организиран от ултранационалистическото движение "Национална съпротива", наброява 50-ина души. Те са облечени в черно, с метли и лопатки.

Маршрутът на шествието на ЛГБТИ общността в България не бе оповестен предварително от организаторите заради мерки за сигурност. Заради шествието бе затруднено движението в центъра на София - по бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Цар Освободител" и бул. "Янко Сакъзов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До do do 360...Ти тотално си побъркан ха ха ха. Кораба Мисури много са ти промили мозъка......Ами именно на кораба "Мисури" се слага край на Втората световна война. Това е факт и е признат от всички държави. А какво пише в руските учебници не ме интересува. Там няма да пише, че нацистка Германия и Русия започнаха ВСВ след като нападнаха и си разделиха Полша, нали? Или, че Русия се включва във войната няколко месеца преди САЩ, а дотогава е снабдявала Германия със стратегически суровини.
166
2
 
7
 
! Отговори
Някой дали преброи преди 6 години
колко са били малолетните и непълнолетни тийнейджъри, участвали в прайда?Защо са били там? За сеир? Дори тогава е опасно за тях, не се знае кой ще ги хареса и как ще ги прикотка. Напълно е възможно наивен подрастващ да бъде подмамен с обещания за нещо, което уж няма нищо общо със секса.Или са участвали, защото им е било платено?Или са им предложили да демонстрират участие, като са им обещали някакви други благини? И постепенно ще ги приобщят към тази група на "добри и щедри батковци"!
165
3
 
3
 
! Отговори
бе преди 6 години
Казах ви каква е цялата причина това да се прокламира.На запада му трябват бели дечица ,за гей-двойки ресурс батка!Само трябва да ни настъпят със закон за брак между такива.
164
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Безобразие!Прав си! Много по-нормално е децата да бъдат обличани в руски военни униформи на руския празник 9 мой.
163
2
 
7
 
! Отговори
do do 360 преди 6 години
Ти тотално си побъркан ха ха ха. Кораба Мисури много са ти промили мозъка. Я ми кажи многознайко кога "великата" САЩ се включва във войната. Едва след като Япония удря Пърл Харбър, когато вече войната е към края си и Русия е в контранастъпление. Титпично по Американски да си припишем заслугите накрая нищо, че войната се води години преди това без участието на САЩ
162
2
 
12
 
! Отговори
Безобразие! преди 6 години
Какъв приблизително е бил броят на родителите, завели малките си деца на този прайд? Няма да коментирам какви са възпитателните последици от това. Резултатът ще дойде след години - детето още от предучилищна възраст свиква с мисълта, че да си гей е нещо хубаво и заслужава да се празнува. По-нататък е ясно, това дете няма да създаде потомство.Институциите си питат ушите. Парламентът не може ли да вземе становище по въпроса? Малки деца участват в демонстрация на сексуално извратени!
161
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 360Русофилите не сте в час от много четене на руския вариант на световната история. ВСВ приключва на 2 септември 1945 година, когато на кораба "Мисури" е подписана капитулацията на Япония. Краят на войната в Европа е отбелязван от НОРМАЛНИТЕ държави на 8 май, а не на 9, дата отбелязвана от Русия, за да покаже своята изключителност. И за жертвите - никой не ги знае колко са , понеже руските жертви непрекъснато се увеличават. Според историците на Путин те са 41 979 000 !!??
160
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тези що деца ще си нараждат след парада ха ха ха. Е може да не успеят, но пък опитите продължават. Това е бъдещето на Европа...чуваствам се "ГОРД", че съм европеец нищо, че съм в западнала държава!
159
3
 
12
 
! Отговори
Питам се преди 6 години
Ще чуем ли най-после поне едно изречение от страна на някоя от институциите за закрила на детето?И по телевизията видяхме, и тук четем, че в прайда са участвали "майки с деца и тийнейджъри". Не се дават уточнения, а са нужни - във възрастовата група на тийнейджърите влизат юношите от 13 до 19 г. Приблизително колко на брой малолетни и непълнолетни тийнейджърите без придружители са взели участие в това шествие? Полицията нещо да каже по въпроса, ли беше там само за да пази гейовете от шамари?
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тцтцтцтц...вместо да прави челяд, която да работи и да го храни, този свят се занимава с прайдове и анти - прайдове!! Господ е създал тази прекрасна Земя, но човекът ще я унищожи!
157
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Медиите са виновни, че отразяват и популяризират тези жалки извратеняци! Престанете да ги показвате, не пишете за тях и за "прайдовете" им! Така им помагате , а нас нормалните ни дискриминирате, като ни ги навирате в очите!
156
4
 
11
 
! Отговори
до 360 преди 6 години
Влез малко в час. 9-ти май няма нищо общо с комунизма. Ако не си запознат да те светна, защото цял свят с изключение на теб знае, че тогава е краят на Втората световна война. На 9.05.1945 капитулира Япония и войната свършва. През тази война от 40 000 000 милиона жертви половината са руснаци т.е Русия понася тежестта на войната. С право руснаците честват тогава ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА както впрочем трябва и да бъде.
155
0
 
6
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До Анонимен360Платените се познават по това, че дори и поста да е за закона на Бернули - Пак ще споменат Русия, Сорос, Путин и т. нт. за да си заработят няколкото левчета. Прегледах всички снимки, и слава богу нито 1 *** присъстващ там не разпознах. Така че засега поне ще съм спокоен че в моето обкръжение няма психясали извратеняци и перверзни пукита. Спорен и успешен ден на всички.
154
2
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Да са ви честити еврог-е-й-с-к-и-т-е ценности!
153
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7Защото и гей парада и честването на 9 септември и 9 май са сектантски прояви. Но докато сред гейовете има и патриоти, сред русофили и комунисти български патриоти не могат да се открият.
152
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистически и русофилски сборища може, гей паради не може! Защо така? И едните и другите са прояви на мapгинални и дeвиантни същества.
151
1
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Как успявате да свържете възмущението на нормалните хора, породено от ширещата се по медиите пропаганда на извратени сектантски прояви, с Русия, умом не понят!
150
2
 
21
 
! Отговори
ндаа преди 6 години
Бая парички е потрошил чичко шорош за тая простотия!
149
3
 
14
 
! Отговори
НАЦИОНАЛ преди 6 години
До АнонименЧети история непосветен юроде на такива като теб *** ли ви освободиха? Само драскате глупости........Или англичаните и американците???? Които ни бомбандираха София .
148
1
 
10
 
! Отговори
не пискай преди 6 години
До дедоБългарина така разбира политиката!Наведен и угодливо ухилен във всички посоки едновременно!Така и управлява!