Бум на търсенето на жилища в София. Цената - около ?1000 на квадрат

2017 г. се очертава като най-добрата за имотния пазар
Обновена: 7 окт 2017 20:09 | 7 окт 2017 20:09,
201

Въпреки имотния спад по южното ни Черноморие тази година, в столицата се отбелязва бум на търсенето на жилища – както за живеене, така и за инвестиция. Това се дължи най-вече на спада на лихвения процент по ипотечните кредити, който е около 4%, разказва Bulgaria ON AIR.

2017 г. се очертава да бъде най-добрата за имотния пазар от 10 години насам. Много хора вече могат да си позволят и да купуват на зелено.

Големите жилищни квартали като "Младост" и "Люлин" са предпочитани сред купувачите поради удобните транспортни връзки.

Въпреки високите си цени, търсени остават и жилищата в централните райони на столицата. Като предпочитани квартали са около Докторския паметник, "Оборище", "Изгрев", "Изток".

Макар че цените на жилищата в столицата са високи, хората купуват и с цел инвестиция. "Студентски град" е типичен пример за това.

По-младите купувачи предпочитат по-ново строителство, но доста хора избират да инвестират и в по-старо жилище, където реалната площ е по-голяма. Брокерите смятат, че старото строителство е за предпочитане, тъй като при него има отделна кухня.

Не се знае до кога жилищата ще са на тази цена, но ако решите да купувате сега, се подгответе за сума около 1000 евро за квадрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
14
 
! Отговори
Цени преди 6 години
Тази информация е с единствена цел да се качват отново цените на жилищата. Вече 6 месеца стоят едни и същи жилища. В момента има 1000 обяви в moti.info, + сигурно много повече се предлагат като ново строителство. Пи положение, че има още най-малко 1000 жилища необитаеми и че в страната непрекъснато намалява населението, в един момент предлагането на жилища ще бъде в пъти повече отколкото търсенето му. Това е изкуствено надут балон! Не боже до безкрайност това да продължи.
142
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така журналисти и медий прават големите пари.Какво им кажат управляващите това пишат.Нали те им плащат.Иначе на улицата,безработен
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, който още преди 10на години имаше шест апартаменти (видни),. Сега сигурно са 60! Та той и шайката около него...такива купуват.Банките лихви не дават, всичко мръсно се инвестира в имоти...
140
2
 
28
 
! Отговори
Брокер София преди 6 години
Цените на жилищата в София са нереални и надути до пръсване.Не купувайте ,пак повтарям не купувайте в момента нищо,нито кредит теглете.Всички купувачи които имат поне малко акъл се изтеглят от пазара.Това не са реални цени.Банките чакат спад в цените от порядъка на 20/30 процента.Това са поръчкови статии.Лихвите по кредитите ще се вдигат от догодина ,сега ви лъжат за да дръпнете кредит-имате двойни цени на жилищата и лихви с тенденция за вдигане.Не купувайте нищо в момента,особено на зелено.
139
0
 
2
 
! Отговори
Jaf преди 6 години
Bg medii sa mafia, lajat nonstop 24x7x60x60
138
9
 
2
 
! Отговори
ха ха ха преди 6 години
цената на нормалните жилища- квартал,етаж ,тухла е 1400 евро и нагоре!
137
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Язе си продавам апартамента за 1000евра квадрата, *** нЕма кой да го купи, Оти балъците нещо поизмреха и кредити нечат да зимат, нихната мама! А, банките ни станаа като у швейцарско, сакат да им плащаш ако държиш мангизите си при тях и само дигат таксите- такса ветър, такса мъгла! Икономика нЕма, нЕма и да има! Само алцхаймери пущат пари из прозорците като им се обади некой по жицата- *** идилия, значи!
136
0
 
12
 
! Отговори
Супер тъп народ преди 6 години
Но навсякъде по света мястото е най-важното нещо. Тук сме като стадо овце. Всички юруш в Студентски град и Малинова долина. Е, ако балонът се спука, ще се спука точно там.Дефицитът определя търсенето. А в един момент ще се озоват на място със свръхпредлагане на апартаменти под наем и много по-слабо търсене.
135
2
 
9
 
! Отговори
Супер тъп народ преди 6 години
Материалите в строителството са предимно вносни, купуват се на същите цени като в Западна Европа. Цените се вдигат, защото земята се вдига, вдигат я алчните собственици, под влияние на алчни брокери, които, за да надцакат колегите си, им обещават повече и повече и оттам на строителите не им излиза сметката и също вдигат цените. Друг е въпросът, кой строител с какви материали строи и колко качествено, а продава на същите цени
134
9
 
9
 
! Отговори
Супер тъп народ преди 6 години
Ходете тогава в Гърция и в Дрезден, неуки г... фони, които и името си не могат да измучат на чужд език. Цените в центъра на Берлин са 6000 Евро на м2, а в покрайнините достигат до 3500 Евро на м2. Една столица може да се сравнява само с други столици и възможностите, които предлага са съвсем различни. Храната, която ядем е на цени като в Германия и Гърция. Материалите, които се ползват се купуват от същите места и колкото по - висок клас са, толкова по-скъпо струват.
133
0
 
22
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Една лъжа повторена и хиляда пъти си остава лъжа.Цените се държат високи, но пазарът е свит.Има празни жилища. В нашия блок например живеят предимно баби и дядовци.Тук там някой студент или студентка.Над нас в апартамента на горния етаж наскоро умря една баба.И сега не живее никой. Внукът и идва отвреме навреме, но по принцип е музикант и обикаля по Западна Европа, свири предимно в Норвегия, на цигулка или виола, не ги разбирам много.Това споделям от лични наблюдения.
132
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тоза сайт има бум на търсене на жилища поне веднъж на две седмици, почва на рекламка да ми прилича.
131
0
 
16
 
! Отговори
До 140 преди 6 години
Ние разбираме, че нямат капацитет да инвестират откраднатото в друго освен в тухли и бетон. Но защо вие си мислите, че някой е длъжен да им купи прескъпите кутийки, само защото те са нямали акъл да си сложат парите в други активи? Или поне да диверсифицират малко портфолиото си.
130
4
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ти да видиш!Ами това най-вероятно означава, че вълната от бягащи на Запад от България се засилва.София е транзитен пункт към Западна Европа. Даже сирийските и афганистанските имигранти използват София като разпределителен пункт.Кой към Берлин, кой към Париж, кой към Лондон...Никой не ще тука.
129
9
 
27
 
! Отговори
До софиянка преди 6 години
Ти на каква дрога си!?По грозна столица няма в целия ЕС!
128
6
 
23
 
! Отговори
Mari преди 6 години
Без пари да ми да ми дават апартамент в София, няма да живея....
127
1
 
21
 
! Отговори
Нищо не разбирате! преди 6 години
Много бизнесмени в България имат натрупани капитали а няма в какво да ги инвестират. Банките не дават лихви вече, фондовия пазар умря, а навън явно не им се инвестира заради недостатъчно познанване на чуждите пазари.И затова сега влагат кеша в имоти и земя. Дори от това да реализират малко загуба, няма значение защото инфлацията така или иначе изяжда кеша. А имотите няма да паднат до нула. Голяма част от тия пари са придобити по европейските програми.Има хора със по 40-50 и повече жилища.
126
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надувайте момчета да стане на парчета.
125
15
 
18
 
! Отговори
Софианка преди 6 години
Как няма да има търсене народа от Цяла България иска да живее в София
124
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
надувайте балона, рано или късне ще се пукне и тогава тия апартаменти от 1000 Е ще са 1000лв квадрата, дори и това им е много на софийските бардаци