Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци

Излизат на протест срещу каруците по софийските улици
161
Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци
Снимка: Булфото, архив

Веганите се загрижиха и за конете, които теглят каруци по софийските улици. След няколко кървави акции, на които десетки активисти извършиха символично ядене на човешко месо, което беше "сготвено и гарнирано“, сега излизат на протест  пред Столична община с искане да се сложи край на движението на каруци в София.

Още по темата

"Каручките пречат на движението. Предизвикват катастрофи, задръствания, трафик. Неетично е в 21 век да позволяваме животни да дърпат тежки товари. Жестоко е в студ и жега коне влачещи огромни товари да изнемогват и падат по пътя от жажда и немощ", мотивират се от Български вегански съюз.

Така че те искат незабавно да бъдат конфискувани каруците на всички.

София е модерен град и гледката на каруцари влачещи разни боклуци е грозна и неприятна, а освен това, ако каруците бъдат отнети от собствениците им според веганите ще се реши проблемът с ровенето по контейнерите.

"Нека заедно спрем каруците! НЕ на каруците! Не на насилието над животни. Не на апатията!", призовават те.

Протестът им  е насрочен за понеделник от 12:30 до 15:30 на улица "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нормално епонякога сдъвкват някоя буболечица с протеини без да искат, но то е съвсем несъзнателно
118
1
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
То за ромските кончета всеки нормален човек би се загрижил, що се отнася до веганите, те няма как да не са солидарни с другите тревопасни ... !!!
117
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си някой да каже на хан Аспарух да не ползва конете защото ги мъчи?
116
2
 
9
 
! Отговори
Нормално е преди 6 години
да се грижат за своите!Конете и те са вегани!
115
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИЖТЕ ЖИВОТНИТЕ!КОЕ ТРЕВОПАСНО Е УМНО? НЯМА! ВСИЧКИ СА ГЛУПАВИ.ЗА РАЗЛИКА ОТ КУЧЕТАТА И КОТКИТЕ, НАПРИМЕР.
114
2
 
16
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Нека си помислят малко какво ще се случи с конете ако забранят движението на каруците!!!!!Тогава конете ще станат излишни и предприемчивите роми веднагически щеГи превърнат в кайма и кюфтета !!!!!!Верно ,че от ядене на трева се затъпява.
113
2
 
12
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Правилно веганите се притесняват за конете.Най-добре ще е ,те да ги заменят...По два вегана впрегнати в каруца вместоЕдин кон.Дий вегани. дий
112
3
 
10
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 6 години
Живеем в нормативно уредена държава. Никъде не можеш да отидеш да свършиш нещо от чуждо име, ако нямаш съответното пълномощно.Та в този ред на мисли, като се пишат големи защитници на правата на животните - искам да попитам другарите вегани - аджеба, ще ми покажат ли пълномощно от представители на животинския свят, с което те да са упълномощени да ги представляват и да защитават правата им пред хората. Ако ми покажат такова пълномощно - ще се замисля, а дотогава - ще си хапвам свинско.
111
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се, веганите диабетици как се оправят с инсулина. Нали е животински, свински по-точно???
110
1
 
11
 
! Отговори
Най-добрре преди 6 години
Мисля си, че ще е най-добре да внесе малко канибали и да ги срещнем с веганите - да видим кой кого
109
2
 
12
 
! Отговори
СИГУРЕН СЪМ преди 6 години
Нищо не се прави безплатно на този свят. Сигурен съм, че така наречените вегани си изкарват прехраната по този начин. И с парите, получени за протеста отиват и си хапват дюнерче или наденички.
108
2
 
13
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Гледах днес един веган в предаване на Лора Крумова сутринта по телевизията. Поне 10 пъти каза "Готови сме на всичко". Предполагам, че не всички вегани са бесни като него, ама дори и малко от тях да са стават опасни за останалите хора. Бих ги попитал аз обаче едно. Като с такъв хъс осъждат нас останалите човеци що консумираме месо, какво ще правят те милите защитници на животните с онези животни дето също са месоядни, като лъвовете например. Тях как ще ги убеждават да станат тревопасни.
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОНЕТЕ ИЗЯЖДАТ МНОГО СЕНО И ЗА ВЕГАНИТЕ НЕ ОСТАВА.
106
1
 
8
 
! Отговори
бако от мааалата преди 6 години
Ми предлагам веганите да започнат да ядат конски фъъъшкии те са растителни не са от месо.
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно не е етично да натрапваш вижданията си на другите!
104
0
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: Бай Танас на Кюшето (номер 111)Браво, като се замисля, прав си! Виж, за това не се бях сетил!Не е случаен факта, че едни умни хора, наричащи себе си учени, са се сетили да нарекат хората бозайници, както цял клас или не знам как се водеше точно други животни.Тези, които не са бозайници, рептилиите например, оцеляват по друг начин, без мляко.Ама едно бебе я ми кажете как ще оцелее без мляко, па било то и адаптирано?Няма как.
103
3
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
А веганите знаят ли, че именно благодарение на работата на конете като впрегатни животни в каруца и благодарение на човека са оцелели, размножили и са стигнали до днешното си еволюирало състояние?Че дивите коне са имали много по-малък шанс да оцелеят и са ставали жертва на други, не толкова "вегански" мислещи хищни животни?Явно е, че веганите са психически болни хора.
102
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конят трябва да е качен на каруцата, а човекът да го тегли.
101
2
 
20
 
! Отговори
Бай Танас на Кюшето преди 6 години
Питам 1 веган слъчогледа като няма нервна система откъде знае и следи слънцето по цял ден? Той ме погледа тъпо после ми отговори пак тъпо, че като ми харесва месо да си го ям, на него не му харесвало... Не се сетих да го питам откъде е сукал? за да стане веган дали от г..а на някоя шишарка?
100
4
 
2
 
! Отговори
Борнео ДО 100 преди 6 години
До Анонимен Насила те накарали да си миз.е.рник? Няма как без твое съгласие, така си се родил.Стига рИва, тегли хомота мълчаливо и яж по-малко, че за справяне с мизерията трябва работа, която не я вършат дебелаци.И да вземеш да си отвориш старите учебници по биология за да си изясниш кои същества изпитват болка и каква им е нервната система.