Това ли е духът на стара София? Сагата "Дондуков" продължава...

Движението трябва да бъде пуснато на 20 ноември, но...
13 ное 2017 13:15,
78

Снимка: "Спаси София"

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София". Движението по ключовата отсечка трябва да бъде пуснато на 20 ноември, след като срокът бе удължен след констатирани нередности и некачествено изпълнение на поръчката от страна на фирмата изпълнител.

Проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави допълнително ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

От гражданската инициатива прилагат кадри от кръстовището на бул. "Ал. Дондуков" и ул. "Георги С. Раковски", като изпълнението на тази отсечка е определено от тях като "подигравка със софиянци".

"Днес се убедихме, че фирмата-изпълнител "Трейс" наистина заслужава похвалата както на кмета, така и на всички софиянци, плащащи сметката от 7,5 милиона лева за малко закъсняващия със сроковете и леко променен от първоначално предвижданото ремонт на бул. Дондуков", коментират от "Спаси София".

"Фактът, че наредените павета в кръстовището с Раковска хлътнаха и станаха на вълни два месеца, след като бяха наредени и се наложи да бъдат заменени с асфалт говори достатъчно за това как е павирана останалата част от ремонта. Това е проблем. Сериозен при това. Защото паветата бяха "продадени" от г-жа Фандъкова като "запазване духа на стара София". И това, което получихме в крайна сметка е опасен, шумен, прашен и некачествено ремонтиран булевард без приоритет за градския транспорт", допълват още те.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обеща, че от големите инфраструктурни проекти, започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Той заяви, че още не е платено на фирмите, изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите "Дондуков", "Монтевидео" и "Каблешков".

Ремонтът на бул. "Ал. Дондуков" е на финалната права, като до последния ден от предвидения срок за изпълнение остава точно една седмица.

Време, в което да се правят "огледи и процедури по приемане на обектите", а кадрите на "Спаси София" са достатъчно красноречиви за състоянието на един от ключовите булеварди в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
43
 
! Отговори
Елемента преди 6 години
До Жоро КировТи каква дребна и злобна душичка сиииии....
25
6
 
34
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Паветата, че са скапани - скапани са, ама няма да го оставят така. Личи си къде е рязано и няма да изглежда така.
24
21
 
40
 
! Отговори
Жоро Киров преди 6 години
Ха-ха-ха ало софиенците дето сте голямите баровци и си искахте паветата сега се сърдете на себе си. Кефи ме как сами се прекарахте.
23
2
 
53
 
! Отговори
До Само ГЕРБ преди 6 години
Само провокаций???? Гербаджийско образование (по-скоро липса на такова)
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Да! Сигурно така с главна се чувстваш по -като на твоето си село, то и това беше идеята, селяните да си имат главна и в столицата
21
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това безобразие на "Дондуков" не е толкова по вина на Фандъкова, колкото на Вежди Рашидов, който като министър на културата издаде безумна заповед, като обяви паветата за "паметници на културата"! Така той задължи общината да павира "Дондуков", а не да го асфалтира. Така е, когато дадат власт на скулптор да решава за строителство! И той трябва да си понесе отговорността, но... друг път!
20
35
 
35
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 6 години
И какво му е на кръстовището? Ремонтирано, ново, прегледно и чисто. А г-жа Лъжа която плаща за тези провокаций нищо не е постройла или ремонтирала.
19
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква стана тя? Само 7.5 милиона за некачествена настилка? И кое му струва 7.5 милиона? Тези млионите ги нямат за нищо! Разбира се че ги нямат когато са от нашият е не от техният джоб. В техният джоб само влизат. Трето поколение живея на този Булевард по грозен прашен и уро.длив никога не съм го виждал. Оня зъбавият с крусарската фамилия от кое село е незнам такива ги сдроби с тия ремонти че от София останаха само пар.цалките. Селяндуржии да те управляват е дефект. Без наказаноста до там води!
18
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само на мен ли не ми харесва ремонтираната Витошка
17
13
 
42
 
! Отговори
3M преди 6 години
Кога ще влязат в затвора тези, които наредиха павета да се използват!? Да махат скапаните павета и да го правят като хората
16
4
 
57
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Това с парите бял кахър,все някой ще даде,но да не се срути ОПЕРАТА,БЕЗЕНЕСЕТО,паветата ги подпират.Поне от Велико Търново да беше архитекта.Целия бул.Дондуков трябва да е на павета,от гранит.Без бомбардировка София е като след бомбардировка.
15
1
 
60
 
! Отговори
11 преди 6 години
Фандъковааа, e tu mama tambien!!!Време е да поиграем на кой откъде е - Банкя, Самоков, селото на физкултурника и ред други села и паланки зоват обратно рустикалната политическа *** пяна
14
3
 
59
 
! Отговори
цвъ преди 6 години
Качество от герб.просто трябва да се откраднат едни и пари и въобще не ги интересува.
13
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля разните придошли вчера селянджъри да не се обясняват кое било духът на София и кое не. На родното място ако искат да върнат и римските плочници, мен не ме вълнува, но претенцийките им тук не са на място.
12
1
 
50
 
! Отговори
до 11-бастуня преди 6 години
Е ако ДАНС се занимава с фандъци и тикви -***
11
0
 
76
 
! Отговори
стига с тия ремонти преди 6 години
Те колкото го ремонтират, по-зле става.
10
3
 
61
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа партие ГЕРБ прибра по партиините си касички едини 8 милиона лева само за тоз "ремонт"! Да са им честити! То не, че някой друг от друга партия нямаше да направи същото, но си мисля, че е крайно време софиянци да земат да я сменят таз фанъкова, стига и толкоз мисля! За тия години изпонасъбра няколко милиярда лева ор "ремонти" на София мисля!
9
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нужда от думи снимките са красноречиви интересно ми е сега какво ще каже онова нещо кметицата.
8
9
 
47
 
! Отговори
Питам преди 6 години
В 21 век да наредиш улица с павета е най голямата простотия на столична община. Паветата иммат само недостатъци пред асфалто. А сега да видим ще има ли наказан за съсипването на общински средства? И защо живущите до булеварда , а и всички софианци не протестираха?
7
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе столичани, за 10 години толкова ли не свикнахте с наложения ви от ГЕРБ нов термин РЕМОНТ НА РЕМОНТА НА РЕМОНТА