Това ли е духът на стара София? Сагата "Дондуков" продължава...

Движението трябва да бъде пуснато на 20 ноември, но...
13 ное 2017 13:15,
78

Снимка: "Спаси София"

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София". Движението по ключовата отсечка трябва да бъде пуснато на 20 ноември, след като срокът бе удължен след констатирани нередности и некачествено изпълнение на поръчката от страна на фирмата изпълнител.

Проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави допълнително ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

От гражданската инициатива прилагат кадри от кръстовището на бул. "Ал. Дондуков" и ул. "Георги С. Раковски", като изпълнението на тази отсечка е определено от тях като "подигравка със софиянци".

"Днес се убедихме, че фирмата-изпълнител "Трейс" наистина заслужава похвалата както на кмета, така и на всички софиянци, плащащи сметката от 7,5 милиона лева за малко закъсняващия със сроковете и леко променен от първоначално предвижданото ремонт на бул. Дондуков", коментират от "Спаси София".

"Фактът, че наредените павета в кръстовището с Раковска хлътнаха и станаха на вълни два месеца, след като бяха наредени и се наложи да бъдат заменени с асфалт говори достатъчно за това как е павирана останалата част от ремонта. Това е проблем. Сериозен при това. Защото паветата бяха "продадени" от г-жа Фандъкова като "запазване духа на стара София". И това, което получихме в крайна сметка е опасен, шумен, прашен и некачествено ремонтиран булевард без приоритет за градския транспорт", допълват още те.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обеща, че от големите инфраструктурни проекти, започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Той заяви, че още не е платено на фирмите, изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите "Дондуков", "Монтевидео" и "Каблешков".

Ремонтът на бул. "Ал. Дондуков" е на финалната права, като до последния ден от предвидения срок за изпълнение остава точно една седмица.

Време, в което да се правят "огледи и процедури по приемане на обектите", а кадрите на "Спаси София" са достатъчно красноречиви за състоянието на един от ключовите булеварди в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може един град като София да се остави в ръцете на една смотана даскалица от едно село, гл.архитект и шеф на транспорта, пейзаньору от дълбоката провинция. Защо не си стоят на село и пасят патките, а се пънат тук да оправят града? Не ставате, пейзаньори, не стига, че не можете но и крадете ужасно!
5
4
 
62
 
! Отговори
уе преди 6 години
Не може ли Фъндъкова и нейната банда да си вървят. Ама и да поемат материална отговорност за избора на фирма изпълнител. Просто женица не се справя.
4
4
 
72
 
! Отговори
Фандъци и Тикви преди 6 години
Суджук даден - суджук приет. Балъците - кучета ги яли. Фандъкова е оправила родата за 10 поколения, Тиквун до края на Вселената! Милиарди откраднаха само от София!!!
3
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас ... абсолютна свинщина.Нека да позная обаче - виновни пак няма да има, нито пък усвоените от гереберастки фирми милиони ще бъдат върнати.Е тетка Юрданка може да ги глоби с п 2-3 хил лева.
2
3
 
69
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Сагата ГЕРБ продължава, за съжаление. След тези България ще е като страна от Третия свят!С парите похарчени за София в последните години, градът трябваше да е по-красив от западните столици. Вместо това продължава да е уникална клоака.
1
4
 
73
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Усвояване по герберски, стабилни са само паричките под масата ;)