Балерината пред Народния – жертва на пиян тийнейджър

18-годишният младеж буквално се опитал да я откърти
26 ное 2017 08:47,
100
Балерината пред Народния – жертва на пиян тийнейджър
Снимка: Facebook

Eдин от символите на София - балерината в Градската градина пред Народния театър, беше намерена изкъртена от постамента.

Полицията вече е открила извършителя. Той е на 18 г. и е задържан в Първо районно управление в София.

Около 4 часа през нощта в събота младежът сам се е опитал да свали от постамента бронзовата статуя, но не е успял да я извади от фонтана.

Фигурата е открита от охранителите на Софийската градска галерия и в момента се съхранява там, съобщи БНТ.

Липсата на бронзовата балерина беше осезаема, а посетителите на Градската градина бяха възмутени от постъпката.

Опитите на момчето буквално да откърти от постамента балерината са довели и до щети върху самата фигура. Предстои нейният автор Георги Чапкънов и реставраторът Марин Марков да я върнат в предишният ѝ вид.

Очаква се до няколко седмици тя отново да бъде на мястото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
пишат се абсолютни глупости без да знаят каква е истината!!!!Момчето изобщо не е имало намерение да я взима-снимали са се с нея група тинейджъри и тъй като е била закрепена наистина символично е паднала!!!
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яка глоба! Всеки да си плаща гяволъка.
68
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е на 18. не е момче , а мъж. Пълнолетен.Що за глупости - момче.Дете. Де да знае, че от литър вотка ще се напие на ***. Малък е - не разбира....
67
2
 
42
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Скапаха образованието и се разхождат невъзпитани прости младежи.Резултат от мутризацията на България.И нито комунизма ни е виновен нито ЕС нито Ран Ът и тн.Просто народопсихология.Как Чехия Полша Унгария и Словакия също бяха под комунистическа окупация и сега са в ЕС а са толкова напред.Матряла наистина е яко кофти!
66
6
 
7
 
! Отговори
бръммм преди 6 години
статуята да се претопи и да се излее нова,с лицето на новата мистър болхария( дано им стигне бронза за клюна) и да се постави - пред народния театър,че *** спектакъла сътвориха с избора и. И да се номинира за награда за цялостно творчество,то и да се излагаш безсрамно не е лесно.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Възмутен 63А за пиянство какво е било наказанието?Върнем ли Крумовите закони, няма да остане здрав човек. Трябва да осакатим всички.
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не е ли по-добре да се премести в бъдещия Музей на демокрадичното изкуство?
63
10
 
6
 
! Отговори
Мнооогу очуден преди 6 години
Един от символите на София - балерината в Градската градина!?!Стига бе, съвсем през просото го ударихте. Напълно безлична статуя, а и мястото и не трябва ли да е пред Операта?
62
18
 
5
 
! Отговори
game1 преди 6 години
ейй начи голяма работа.. напило се момчето и ритнало статуята! Какво толкова и на мен ми се е слувало да са напия и да ритна кошче по улицата.. един човек ме хвана и вика ами ти защо ... какво.. да не те е зарязало гаджето.. много разбран беше... после ме хвана срам и от тогава не съм ритал - за първи и последен път ми беше :)Но идеята ми е че всеки прави грешки и в крайна сметка това не е човек или животно или някакъв национален символ.
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога пък е "символ на София"?
60
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Пезантийци!
59
4
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
То великият Хан Крум не напразно е въвел "крумовите закони"! Защото и преди явно е било така. Който краде са му отрязвали китката на ръката, с която е крал. Който лъже (респ. клевети) са му отрязвали езика. Така за кратко време са се възцарили ред, дисциплина и законност!
58
1
 
41
 
! Отговори
то, преди 6 години
18 годишен ***,отдавна не е тийнейджър.Прав е този преди мен където предлага на мястото на балерината да бъде прикован този който я е съборил,докато се възстанови статуята.Така всеки който мине покрай Народния театър Иван Вазов да види лицето на вандала и с кеф да го заплюе.
57
2
 
28
 
! Отговори
Чист ариец преди 6 години
Бил е от бледоликите, ако беше от *** българи, нямаше да му се опъне:)
56
6
 
33
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Трудовите лагери къде са ви? Сега тоя читак ако си отработи си с лихвите и изяде някоя палка, друг път такива мисли няма да му минават.
55
6
 
15
 
! Отговори
До 53 преди 6 години
Абе гламур.Гледал ли си американски детски филм. Разговор между две деца. --Разчлених майка си и я сложих в мазето, да ходим сега да се забавляваме. И ако това ти е американско изкуство...
54
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такова поведение трябва да изселват от София.
53
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** - В ГОВЕДАРНИКА В РОМЕЙСКА КИЛИЯ ЗА 6 МЕСЕЦА.
52
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ Е ВЪЗПИТАНО ОТ ИНТЕРНЕТ И АМЕРИКАНСКИТЕ ФИЛМИ.
51
27
 
13
 
! Отговори
До анонимен 52 преди 6 години
А младото поколение не е ли възпитано от старото соц поколение израсло в постоянен терор налаган от живков и компания,а вие най-вероятно сте един от палачите от московска 5,Другарю комунист!!!!!