Кой има право да паркира? "Пазят" паркинга пред блока с бариера

Заради нововъведената зелена зона в "Лозенец" хората търсят безплатни места
15 дек 2017 07:00,
121

Бариера в столичния квартал "Лозенец" предизвика раздор между живеещите и работещите в района - законно ли е съоръжението или не?
Още по темата

Преди няколко дни жителите на блок в столичния квартал решават да ограничат достъпа до паркинга пред сградата, като поставят бариера. Територията е общинска, но паркингът е изграден от жителите.

Причината е, че откакто има зона за платено паркиране в района, на паркинга пред блока няма място за колите на живущите там. Това е втората бариера, която хората поставят, тъй като първата е била премахната. Срещу 5000 лева преди няколко дни те заграждат мястото, за да не се ползва като безплатен паркинг.

Хората, работещи в района, обаче са недоволни от решението и настояват, че и те имат право да оставят колите си там.

В цялата драма не стана ясно как автомобил със специализиран режим на движение може да влезе на паркинга, ако се наложи. От община "Лозенец" извършват проверка. Редът за поставяне на подобно съоръжение е лесен.

Трябва решение на етажната собственост и заверена схема в общината, регламентираща транспортния достъп до имота. Жителите са категорични, че имат документи и ще спазят срока до вторник, за да ги внесат в общината.

Откакто в края на есента част от квартал "Лозенец" стана със зона за платено паркиране, исканията за поставяне на подобен тип "паркомебел" са се повишили, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
20
 
! Отговори
, преди 6 години
Защо Вие от провинцията си мислите, че софиянци са балъци, като искаш да живееш в София ще плащаш и ще спазваш закони и т.н.
33
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм си решил проблема като не ползвам кола в София. Рязко ми се вдигна стандарта на живот. Съжалявам всеки столичанин, който е принуден да ходи на работа с кола.
32
1
 
16
 
! Отговори
До Someone преди 6 години
Момче, дължимия данък за да речем най-масовите МПС (мощност 150 кс, от 5 до 14 г) в София е по-малък от този в Пловдив.
31
2
 
9
 
! Отговори
, преди 6 години
Викаш паяк и всичко се решава без проблем и всички като тая вместо 1лв ще си платят 30лв и следващия път няма да спре, ако иска!
30
3
 
13
 
! Отговори
Someone преди 6 години
До MenСъгласен съм :) Отивам в Град X със 35 000 жителя на огромна територия, един път в годината може и може би за последно. Отивам с цел да го посетя да го разгледам да изпия едно кафе, да хапна и ще платя данък няма проблем!
29
0
 
18
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Нещата лесно могат да се уредят при добро желание. За улиците в квартала се дават безплатни (или с ниска такса) годишни пропуски за ЕДНА кола на апартамент с местна регистрация. За всички други - правилата на платено паркиране. Така е уредено,например,в Германия. В Офенбах за годишен пропуск плащах 30 евро. Дори и за София това е смешна сума.
28
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Хора защо си мислите, че хората които живеят под наем са по глупави, напротив кой заробва в жилище стотици хиляди левове вместо да си купи един два апатамента или къщи по морето или някой зимен курорт или пък да си работи с тези оборотни пари, но не за българина важно е да има собствено жилище и да му робува цял живот. Относно номерата на колите няма да коментирам това собствен избор върху който оказват влиание много фактори основно икономически. Като имаш собствен имот си го заграждай.
27
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова за толкова мандат едно паркомясто направи ли в София?
26
8
 
43
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименЩо ни построихте жилища като не ни искате бе?! Защо давате под наем на селяни? Давайте под наем на кореняци 3-то поколение! *** тогава и хляб няма да има с какво да си купите. Да си бяхте построили паркове на наследствените парцели като не искате селяни. Защо тоава си построихте блокове с по 200 апартамента?
25
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така "етежната собственост" ще се разпорежда с общинска собственост? Кой е измислил и въвел тази наредба?
24
11
 
17
 
! Отговори
Men преди 6 години
До SomeoneДоста малоумно, тогава за да е справедливо трябва да има такса за всички С, СА, СВ за след околовръстното, защото пък те плащат данък само в софия, от къде на къде ще рушат пътищата из останалите населени места без да са си платили!
23
0
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Въпроса е като е общинска земя защо не е зелена зона и паркинга. Пред театър София пракинка защо е зелена зона.
22
20
 
21
 
! Отговори
Someone преди 6 години
Баба ми на времето е ходила на екскурзия до сегашният квартал на София - Лозенец. Тази възрастна жена, трявба да бъде по - умерена в изказванията си... нищо лично. Никой няма право да прави това което са направили тези хорица там, А не е единичен случай това. Едно от решенията поне според мен е ТАКСА за да караш в определени зони на София. Ако си с номер различен от С, СА, СВ - такса за да влезнеш въобще след околовръсното в София, защото номер XX плаща данък в XX, НЕ в София.
21
26
 
22
 
! Отговори
преди 6 години
Крайно време е връщане на жителството, и селяните, по етапен ред да бъдат извозени със запечатани влакове към родните им места.
20
11
 
23
 
! Отговори
. преди 6 години
Данъци плащали, затова си държите колите с провинциалните номера и живеете под наем! Ама имате претенции. Има буферни зони, спирате и се предвижвате сградски транспорт, ама нали ще трябва да си платите, защо да не спре в някой квартал, и да хода пеша! Като не ви изнася нали си знаете и без това си ходите в събота и неделя! Чакам с нетърпение празниците!
19
23
 
17
 
! Отговори
Selqnin преди 6 години
Нагла шопска бабичка! Да си купи парцел или гараж и да си паркира и да си го загражда. Ако искат да си плащат за частен паркинг на общината. Аз ако съм ще разруша бариерата без да ми мигне окото. Аман на нагли шопи
18
14
 
25
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименВсичко тръгва от алчността на кореняците, виждат че могат парцелчето от 100кв да го затроят и правят висчко възможно да е с повече апартаменти, разбира се без паркоместа и гаражи. После най-нагло реват, че селяните се бутати. Ми що строите блокове за тия селяни? И само за пример ще ви кажа, че едни селяни от карлово ви построиха университет, вие строите блокове....Акъл море глава куха шопска шамандура...
17
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За последните 27 години всички главни архитекти на големите градове /заедно с групировките - партии и мутрагенски организации, които ги поддържат/ трябва да бъдат изправени до стената и гътнати.Как се вдига плътност на застрояване, без инфраструктурата да е в състояние да изпълнява функциите си? Да не забравяме и въпиющата лакомия на собствениците на парцели. Ако могат на 100 квадрата небостъргач ще вдигнат.
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моя квартал е граничещ с зелена зона. Това стана преди поне 6-7 години. От тогава е ад за паркиране, защото освен всичките работещи и хора от зоната идват да паркират при нас, че не им се дават 100лв. на година. При тях места колкото си искаш, а при нас ад.Трябва или да се премахне изцяло зоната или да стане цяла софия зона.
15
24
 
29
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименШопаре, целия ви град който вие превърнахте в клоака е изграден от "селяни"! Цяла България 150 години вече бачка, за да може калната клоака софия да заприлича малко на европейски град, за съжаление подобни селяндyри като теб развалят всичко. Добре че сте малцинство