Кой има право да паркира? "Пазят" паркинга пред блока с бариера

Заради нововъведената зелена зона в "Лозенец" хората търсят безплатни места
15 дек 2017 07:00,
121

Бариера в столичния квартал "Лозенец" предизвика раздор между живеещите и работещите в района - законно ли е съоръжението или не?
Още по темата

Преди няколко дни жителите на блок в столичния квартал решават да ограничат достъпа до паркинга пред сградата, като поставят бариера. Територията е общинска, но паркингът е изграден от жителите.

Причината е, че откакто има зона за платено паркиране в района, на паркинга пред блока няма място за колите на живущите там. Това е втората бариера, която хората поставят, тъй като първата е била премахната. Срещу 5000 лева преди няколко дни те заграждат мястото, за да не се ползва като безплатен паркинг.

Хората, работещи в района, обаче са недоволни от решението и настояват, че и те имат право да оставят колите си там.

В цялата драма не стана ясно как автомобил със специализиран режим на движение може да влезе на паркинга, ако се наложи. От община "Лозенец" извършват проверка. Редът за поставяне на подобно съоръжение е лесен.

Трябва решение на етажната собственост и заверена схема в общината, регламентираща транспортния достъп до имота. Жителите са категорични, че имат документи и ще спазят срока до вторник, за да ги внесат в общината.

Откакто в края на есента част от квартал "Лозенец" стана със зона за платено паркиране, исканията за поставяне на подобен тип "паркомебел" са се повишили, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
31
 
! Отговори
пп преди 6 години
А пък ние със съседите сме събрали пари и ще сложим бариера на улицата, защото си е доста шумно. За Оборище става въпрос.
73
12
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
В София са се родили и отраснали повече СEЛЯНДУPИ от колкото СЕЛЯНИ в страната!
72
12
 
21
 
! Отговори
Striker преди 6 години
До Анонимен - Осирането на София, симулацията им н аработа за жълти стотинки, пристигането на *** и неграмотни хора от прованса и размножаванеот в града ни, неразбираемата реч, липсата на възпитание - това предполагам означава "кариера и бизнес", а селски?
71
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Strikerа ти на вързано куче, хляб можеш ли да дадеш? Че като ти чета коментара, съм сигурен, че нито за себе си, нито за някой друг можеш да се грижиш. Живееш в панелката от баба ти и чакаш на мама и тати и си мислиш, че хората дето се местят от едно място на друго за да правят кариера, бизнес и за да гледат децата си са някаква ниска прослойка?
70
11
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
В София са се родили и отраснали повече СEЛЯНДУPИ от колкото СЕЛЯНИ в страната!
69
11
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
В София са се родили и отраснали повече *** от колкото СЕЛЯНИ в страната!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СъдиятаЕвала магьоснико! И си трай, че народонаселението да не схване как така успяваш да караш останалите 5 наведнъж
67
6
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Striker, като гледам не само гражданството си искаш, ами и комунизма, защото в свободна държава в която живеем няма място за такива ограничения. Добре че са ти *** да напълнят този град с хора с акъл и да стане може би единственото място с висок стандарт и ниска безработица. Ако имаше гражданство в София, просто другите градове без гражданство щяха да процъфтяват, защото е неизбежно изместването на населението от селата в градовете, тогавя щяхме да имаме един развит Пловдив, Варна и т.н
66
2
 
1
 
! Отговори
точно така преди 6 години
До меркитеПЕРФЕКТНО КАЗАНО !!!
65
0
 
6
 
! Отговори
Съдията преди 6 години
Аз имам 8 коли. Паркирам ги така, че си запазвам поне 3 места.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е да се сложат бариери и по улиците на София, да не ги ползват селяните
63
4
 
20
 
! Отговори
sport преди 6 години
Г-жата може и да си плаща данъците в София, но има много автомобили, които си карат с винетката и плащат данък в община, 3-4 пъти по-нисък от този в София, а автомобилът се движи в 90% от времето в София. После реват, градът мръсен, улиците изпотрошени. Ами г-да и дами, вие направихте ли всичко, което се изисква от вас? НьЕ!
62
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре да не ревнат че колите им се самозапалили? Точно от такива тарикатчета се стига до запалване на автомобили и после се чудят кой ми с.ра в гащите! Общинското няма право никой да го прави частно та ако ще целият блок да е на баща му. Ако става за въпрос то и блока е построен на общинско място. Не са се сетили не са ви взели апартаментите. Щото Блок без място е като да строиш във въздуха. Но и това ще се сетят. Ще плащате наем за собствените си апартаменти щото мястото е общинско.
61
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си искат паркоместата да си ги купят. Живеят в центъра ама искат всичко да им е безплатно. Аз утре ще си заградя половината квартал и ще кажа че е до блока - значи е мое. ***!
60
10
 
9
 
! Отговори
100% преди 6 години
СЕЛЯНИТЕ ВЪН!!!
59
20
 
21
 
! Отговори
мерките преди 6 години
Куцо и сакато на кола и писка и иска. Рязко вдигане данъците на колите- под 1000 лева на година не трябва да има данък и нагоре, за втора кола- по две се умножава данъка, зелена и синя зона - 5 и 10 лева съответно. 200 лева такса паркиране за всички в града годишно. Без катализатор или стара кола- 2000 лева минимум данък годишно. Центърът пешеходен през уикенда и затворен за коли. Велоалеи отделени с бетонен бордюр.И така ще се види кой има нужда от кола, щото определено са повечко колите.
58
3
 
20
 
! Отговори
Capital преди 6 години
А защо пред блока не е зелена зона ???Това се пита в задачката след като е общинска зона !Пред нашия блок напратиха зона - паркираш си спокойно !Верно плащаш едни стотина лева на година, но не мисля, че е непосилно за година. Аз лично следващата година си продавам колата и няма да плащам нищо на никого !
57
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз съм от провинция, но "приз диня" и "приз нощъ" си имам гараж, като ми се наложи до центъра си плащам зелена и синя зона и си правя сметката предварително, че мразая да се обяснявам на "кореняци", дето си мислят, че света почва и се свършва в София, въпреки че на три коли плащам данък в София. Но иначе държат 1200 евро кв метър панелно жилище в Младост, а във върпосният Лозенец вече е и повече, но ако стана на възрастта на двамата живущи в оградения с бариера блок, няма да стъпя в София.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдете фъндъчка
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глобете ги, фънда да ги таксува като за синя зона двнонощно