Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА

От 18 декември той лежеше в болница с опасност за живота
Обновена: 12 яну 2018 15:11 | 12 яну 2018 14:46,
170
Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА
Простреляният Иво Стаменов; Снимка: Facebook

Простреляният началник на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Стаменов Цветков е починал днес във ВМА, съобщи "Труд". Тепърва ще се назначава аутопсия, експертизи, уточни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Още по темата
43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Той беше прострелян на 18 декември около 08:40 ч. на ул. "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.

Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция по приходите (НАП). Внезапно, откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два - страничното. Нападателите избягали с автомобила си.

Той веднага бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава и "ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг". Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани.

Впоследствие бе съобщено, че е открит джипът, от който вероятно е стреляно по 43-годишния данъчен служител. Превозното средство било намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки - цигари и алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56А каппо ди тутти капи - банкянския Цар - защо го забравяш?
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми то ако се направи оглед на фирми в енергетика, горива ,земеделие и подобни. Пътеките ще водят до партиини фирми от БСП, ДПС, Воля , Атака и да не изреждам на там.Навика е от времето на БКП и лесно не се отвиква.
54
5
 
12
 
! Отговори
щщ преди 6 години
Този умря веднага след разстрела но от ВМА се правиха на велики лекари и играеха театър
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да, обърках правописа и историческата личност, обаче мисля, че вдяваш какво исках да ти кажа. За грамотността ми не се притеанявай, говоря 4 езика и не живея България от 15 години. Мисля, че мога да си позволя някоя и друга правописна грешка.
52
1
 
3
 
! Отговори
Oian преди 6 години
Dalaveri s alkohol, tabak, zlato, jeliazo, preferencii...drugi ...?! ...znachi nekoi monastirski boss moje bi organizira mafiata i transfera na parite v offshornata banka kupuvach?!
51
7
 
3
 
! Отговори
до хх преди 6 години
Сам си го каза - работиш от 20 години, а все още се определяш в рамките на "дребния бизнес"!Частите на тая талига са по-евтини от частите на италиански или френски автомобил.Да, каското му е голямо, ама кой прави каско на толкова стар автомобил...
50
3
 
13
 
! Отговори
статистическия инст. преди 6 години
Да почива в мир човека. Струва ми се че сега корумпираните ще си отдъхнат. Настъпил е някои от сенчестия бизнес
49
2
 
13
 
! Отговори
Rosen Ang преди 6 години
Няма да намерят стрелеца и поръчителя то е ясно.....следите им се губят от нова година в район Нови Искър.
48
9
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Аз пък не съм богат и карам автомобил за 20 хиляди лева.Явно различни критерии за богатство имаме...
47
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е странно, как веднага ще се намери някой да каже, че не му била чиста работата. Няма такава държава, не.Имам чувството, че убийството на човек какъвто и да е, е приветствано. Падение тотално.
46
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отказал е да съдейства на руската мафия в обирите на България или е накърнил нейните интереси. Руската мафия,откак я има Русия е хилядократно по-силна от италианската,но червените мизерници с оная ни занимаваха,да ни будалкат с тинтири-минтири,докато техните шефове ни свият и кибритчетата от джобовете.
45
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40.Не е Екатерина, а Мария-Антоанета с пастите, после е отишла на гилотината.И се пише пАрвеню.Ограмотете се малко, преди да ръсите мозък по форумите!Бог да го прости човека, жалко за децата и семейството.
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се получава когато държавата е обвързана с мафията! Както неведнъж съм казвал мафията си има държава. Тази държава се състои от от народ. Нали? Да но този народ е Зомбиран и не вижда по далеч от носа си. Ако действително имаше народ тези управници отдавна щяха да гният по затворите! Кои са БСП? Кой са Герб? Кои са останалите дето гравитират около и във власта? Питам и отговор не искам защото го знам! Но е време да си зададете вие този въпрос и да спрете да гласувате за мафията!
43
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И семейството ми е богато и аз съм богат, но ми е пределно ясно, че в България над 90% не могат да си позволят кола за 10000лв. Мисля че е време да дойдеш на себе си, приятел.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас !
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава и "ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг""".а дали не Реагираха доста бързо и малко да прекалиха, цяла рода затриха?
40
1
 
4
 
! Отговори
etten преди 6 години
Znachi sichkite klientki na chistachkata ot Novi Iskar sa patnici ...?!
39
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До първенюто, дето си мисли, че хората вадят ей така по 10 000 лв. Напомняш ми за историята с Екатерина, която като и казали че народа нямал хляб да яде, тя отвърнала Ами да ядат пасти!.
38
6
 
39
 
! Отговори
хх преди 6 години
Аз имам дребен бизнес от 20 г.Дребен,дребен но на месец печеля пъти повече от заплатата на един данъчен.Преди 10 г. купих от приятел БМВ Х5 в много добро състояние.Карах го 2 години,но ми писна и го продадох.Да притежаваш такъв автомобил е скъпо удоволствие.Гори като за световно,данъка висок,застраховките също,обслужването ужас,а недай боже да се развали частите и ремонта са безбожно скъпи.Та хич не ми е ясно,как държавни служители със заплати в рамките на 2 хилки си позволяват тази ламя
37
1
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До АнонименТакъв е живота , винаги покрай тези хора, горят и невинни!!!Ами ако са прехвърлили пари в сметките на децата, и те стават жертви!!!Агент Ричи Морисън!ЦРУ!!!