Опасен участък пред школо: Без "зебра", но с легнали полицаи

Сигнал до Helpbook: Пешеходците пресичат където решат
7 фев 2018 13:20,
6
Опасен участък пред школо: Без "зебра", но с легнали полицаи
На снимката се вижда пешеходец, който пресича нерегламентирано Снимка: Helpbook

За опасен участък пред столично училище сигнализираха родители, чиито деца посещават 52 ОУ "Цанко Церковски" в платформата за сигнали на Investor Media Group – Helpbook.

Когато родителите водят и взимат децата от 52 ОУ "Цанко Церковски", участъкът от булевард "Александър Пушкин" пред училището и от двете страни става място за спиране и престой на автомобили, измежду които отвсякъде изскачат и пресичат деца и родители, става ясно от сигнала.

В района са направени два легнали полицая, които трябва да намалят скоростта на автомобилите, преминаващи в тази отсечка. В крайна сметка обаче това задълбочава проблема, защото пресичащите се чувстват в безопасност и пресичат бул. "Пушкин" както им падне и където им хрумне.

"Както се вижда от видеото и снимките, налице е нужда от пешеходна пътека, поставена между легналите полицаи, както и обозначени места за спиране на автомобилите, за да не крият пътеката и да не затрудняват трафика", пише в сигнала.

Пешеходната пътека ще помогне за насочване на пресичащите по нея и ще е ясно кой и кога е с предимство и кой и къде да внимава при преминаване през този пътен участък.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимки и видео от опасния участък вижте в Helpbook.info

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
редактор преди 6 години
няма нужда от пешеходна пътека , вижте как хората добре се справят и без патека мога да кажа отлично даже ,нарисуваите патека и след това ще коментираме колко ударени има от коли на пешеходната пътека.а така не знае откъде може да изкочи пешеходец и внимават повече
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???прав си. общината ще трябва да направи и тротоар :)
4
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 6 години
А защо пресичат? От другата страна на Пушкин няма нищо. Няма тротоар, има някаква малка тревна ивица и ограда. Пешеходна пътека там не трябва да има, защото води към нищото - към тревна площ. Това видях с гугъл.
3
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
училището не е на кръстовище и наистина сутрин е мазало от коли и хора пред входа на 52-ро
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"защото пресичащите се чувстват в безопасност и пресичат бул. "Пушкин" както им падне и където им хрумне"Пресичащите да вземат да се образоват малко. Пешеходни пътеки има на всяко кръстовище, независимо дали са обозначени или не. Друг е въпроса колко от шофьорите са чели ЗДП и колко им пука въобще за закона.
1
0
 
5
 
! Отговори
бял човек преди 6 години
то само това да е опасния участък с мед да го намажеш и оближеш.погледнете шосетата и магистрала тракия - ум да ви зайди