Ток за 800 лв. - "Факултета" на бунт след високите сметки

ЧЕЗ категорични: Няма нарушения, сметките са реални!
9 фев 2018 11:15, Анисия Иванова
40
Ток за 800 лв. - "Факултета" на бунт след високите сметки
Снимка: bTV

Недоволство се надига в столичния квартал "Факултета" заради изключително високите сметки за ток. Хората през последните месеци получават фактури за между 600 лв. и 1000 лв.

"Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени”, коментира Рашо Илиев, който наскоро е платил 774 лв., а сега му предстои да даде над 800 лв. Домът му е обзаведен с модерни електроуреди, но и отопление на печка тип "кюмбе", разказва bTV.

"По цял ден нито съм тук, нито семейството ми, всички сме на работа", подчерта мъжът, който преди години имал малък цех и даже за него плащал наполовина на това, което сега искат от ЧЕЗ за потреблението в къщата му.

Хората от квартала, в който живеят предимно роми, се оплакват, че волтажът е нисък, спиранията на тока продължават по няколко дни, никой не знае към кое табло е, хартиените сметки не идват и електромерите не се подменят. Техниците от енергото пък никога не констатирали проблеми.

От квартала са категорични, че не е възможно някой да се прикачва към коректните платци - сложен е СОТ, имало и охранители.

Тази вечер от "Факултета" организират протестно шествие по бул. "Възкресение" с искане за среща с началника на енергото.

От ЧЕЗ заявиха в своя позиция, че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, а направените проверки по сигнали за нереални сметки не са открили нарушения.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
18
 
! Отговори
Виж тиииии, преди 8 месеца
Ние можем да им плащаме сметките а те не могат. Скрито са си го ползвали,навързани като свински черва към един гостоприемник.Бунт ли? Да си плащат,ако не,да си отработят сумите!! Нали все реват че са безработни. Кърлежи....
29
5
 
17
 
! Отговори
Shark преди 8 месеца
Ами малкото роми, които плащат да накарат многото, които не плащат да започнат да плащат. Ето така сметките няма да са такива за тези, които си плащат.
28
4
 
6
 
! Отговори
Пичове?! преди 8 месеца
Прави са?
Кога българите зададоха подобен въпрос, зададоха последва оставка, а после....!
Шапка им свалям, пичове са!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нормално при по нисък волтаж има по високи показания електромера, при използване на еднакви мощност.Когато се вържат много незаконни волтажа пада и след това законно вързания електромера му отчита по висока консумация заради ниския волтаж а не заради това че на неговия уред някой се е вързал.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В наште особености на етноса тока е безплатен, както и всичко останало. Ний пари само взимаме /и крадем/.
25
3
 
18
 
! Отговори
Ром-еколог преди 8 месеца
Ама бате,нали гледаме да не замърсяваме въздухът бе човек и затова кюмбето е вързано за ина жица,пък те искат и да им плащаме!
24
1
 
38
 
! Отговори
Георгиус преди 8 месеца
До НАП пита:

Ами НАП да пита също и за други парадокси:
Безимотен грък от Кипър-собственик 1/2 от Банско и Пирин
23
3
 
74
 
! Отговори
Че Гевара преди 8 месеца
Доживях р.о.м.и. да обвинят Чез , че плащат повече ,защото плащат и тока на българите .
22
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това важи за всички.Редно е електромерите да отчитат и действителното напрежение. Тогава манипулацията на ЧЕЗ с намаляване на напрежението няма да дадат сегашния резултат. Когато КЕВР определя цена за единица енергия е редно тази цена да включва всичко - преподажба на енергия, доставка и т.н., а не да те таксуват както намерят за добре. Но с некадърни проданижици като Иванов - толкова. Протестите - пред КЕВР, после пред ЧЕЗ. ЧЕЗ не са виновни, че са оставени на воля да си разиграват коня!
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като Лас Вегас сигур свети маалъта
а дружествата не излизат на загуба
сещайте се
20
4
 
9
 
! Отговори
Тим преди 8 месеца
Нали знаете че като свирне аларма на кола и електромера превърти все едно че сте пуснали тригазен ток
19
4
 
21
 
! Отговори
Тим преди 8 месеца
Проблема не само при тях защото чез като сменят електромерите дават само протокол но не и документ че уреда е изправен всичките им уреди са 2 употреба кой знае по колко са превъртани те нямат и документи за стандарт за качество даже
18
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те са си го изразходили няма ние да им го плащаме
17
3
 
66
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
Пракгиката е следната.На една законна къща се закачат още 3-4 незаконни постройки без право на ток.Титуляра не може да се разбере с останалите кой по колко ще плаща и започва вой до небесата.
16
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е работа за БХК. А иначе, предпочитам индианците.
15
0
 
22
 
! Отговори
sonka преди 8 месеца
И на мен на копаене на криптовалути ми намирисва.
14
2
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 8 месеца
Ahahahaaaaaa...... istoto KUMBE go imami i go rabotam 8 godini... Porano trosev 1500-1900kw na mesec so 3 pecki 5kw......200 e mesecno= 1200e na god... Sega 150 vreki drvesina i godisno 100 evra trosok .........
13
0
 
65
 
! Отговори
Айти-Ром преди 8 месеца
Копаят биткойни сигурно братята!
12
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми по-малко да пуска тока и така.Моето семейство е от двама човека и сметката е 150 лева понякога и повече.Те са 10-15 човека и ревът че им е 500...Ми добре дошли в реалният свят.
11
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Рашо Илиев да се бунтува срещу съседите си и с тях да се разправя,а полицията да не се намесва.