"Усещаш ли лицемерието си": Вегани vs църквата и убийците на животни

"Крайно време е църквата да заклейми убийствата на животни"
5 апр 2018 18:30,
189

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Легално убийство на бебета", "За някои робството никога не е свършвало", "Убийството на невинни няма оправдание", "Страданието не е добра храна", "Усещаш ли лицемерието си" - това са част от призивите на Български вегански съюз, който организира поредна акция, този път пред Светия синод днес от 18:00 часа. Поводът - убийството на животни като цяло, както и покрай големи религиозни празници и безразличието на църквата към тези прояви.
Още по темата

"Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза. 

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните, включващи жертвоприношения на животни, и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скапаняците от Български вегански съюз си отрабогват грантовете, които им плащат задгранични организации, дирижирани от САЩ.Всичките им мероприятия, зеления юмрук - емблема на цветните революции наглото поведение са точно по учебниците за провеждане на "цветни" революции, които американците използват, за да се бъркаат във вътрешните работи на независими държави."Протестираме срещу църквата като институция" - тоест, искат да съборят единия от стърбовете на нацията.Има ли полиця за тях?
95
47
 
9
 
! Отговори
С.В. преди 6 години
Ако бяхте малко по образовани ,щяхте да сте наясно,че анатомията на човека и по специално зъбно челюстната му конструкция не е пригодена за месоядство. Но откъде да знаете какви са научните открития като единствената ви работа е плюскането и убийството на живи същества. Но.. всяко деяние си има последствия които настъпват в живота. Всеки отговаря за постъпките си и си гради съдбата.
94
32
 
8
 
! Отговори
Нещото преди 6 години
Кой от вас може да залови животно с голи ръце и да го изяде? Предполагам единици, които май са далеч от човешкия облик... Тогава къде ви е кръговрата? И не съм стриктен веган, просто се замислям малко повече.
93
6
 
28
 
! Отговори
до живото нещо преди 6 години
Що бре растенията не чувствал ли болка или те са само минерали лт нежива материя. Такива лицемери сте, та не знам от къде ви изкопават такива бре. Природата ни е създала такива, да чувстваме болка и да се изяждаме в кръговрата на материята. Вашето е фанатизъм и лицемерие отричащо реалността.
92
3
 
31
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Скъпи вегани. Да питам знаете ли колко дни се пост в годината. При пости месо и млечни продукти не се използват т.е. Православие е повече си вегетарианец. Отидете в Света гора (Атон). Там месо не се яде, но за жалост. Вие толкова сте запознати с ПравоСлавие. Днес най тъжния ден в християнството. Бог да пази България.
91
3
 
15
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Скъпи вегани. Да питам знаете ли колко дни се пост в годината. При пости месо и млечни продукти не се използват т.е. Православие е повече си вегетарианец. Отидете в Света гора (Атон). Там месо не се яде, но за жалост. Вие толкова сте запознати с ПравоСлавие. Днес най тъжния ден в християнството. Бог да пази България.
90
19
 
7
 
! Отговори
Живо същество преди 6 години
Животните чувстват болка! Просто се замислете ... Така ли е? И ще разберете защо има хора, които не искат да причиняват болка.
89
5
 
22
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Масоните и тук ли допълзяха?
88
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом протестират срещу църквата и то на днешния велики четвъртък са комунисти. Който не се храни правилно се разболява и става веган-комунист.
87
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганизмът е мозъчно отклонение, което впоследствие прераства в тежко мозъчно увреждане, поради липсата на незаменими аминокиселини. Завчера една веганка застреля няколко души пред сградата на youtube.
86
8
 
50
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Двама приятели се срещат:-- Привет, какво ново при теб?-- Ми станах веган!-- Ъъъ и защо?!-- Ми исках да стана нещо по-модерно, ама за гей не събрах кураж
85
4
 
40
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
И кво - протестират пред БПЦ. Какво общо има БПЦ с месото? Да не продават месо в църквата?Разбира се американските НПО-та с охота атакуват православната ни църква и вяра.Защо не протестират пред супермаркетите, където продават тези варварски стоки?Защо не протестират пред английското посолство, немското посолство? Там масово ядат месо, зер зеленчуците са скъпи и идат отдалеч.
84
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря на всички вегани за забавния ден. И хапвайте кренвирши, там няма месо.
83
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време такива ги затваряха в лудниите, а сега сега се разхождат на свобода и тормозят нормалните хора с психичните си отклонения.
82
6
 
52
 
! Отговори
Лицемерието на веган преди 6 години
А усещате ли лицемерието на вегана ?! Ядейки растения те не ги ли убиват ?! Растенията не са ли също живи същества ?! Ядейки зърното не убивате ли точно зародиша, поколението на растението, ааа ?! Не сте ли точно вие лицемерите ?
81
4
 
32
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Защо тези ...гани не избият всички месоядни!? Да започнат от лъва, тигъра и т.н. Много ми е интересна концепцията им за живот- ако въобще имат такава!
80
3
 
51
 
! Отговори
Казах преди 6 години
Яде се месо,любят се само жени и се пие люта ракия.казах
79
25
 
19
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Една цяла държава от хейтъри, срещу вегани, Срещу социалисти, срещу соросойсти, срещу демократи срещу богати защото имат , срещу бедни защото не работят достатъчно Срещу жени че не шофират добресрещу мъже , щото си мислят че шофират добреИ така ден и нощ....
78
8
 
23
 
! Отговори
хм преди 6 години
Преди да станеш веган, трябва известно време да си вегетарианец-така организма се приспособява . Може би в бъдещето,повече хора ще са вегетарианци,но една нация трябва да узрее за това,както и отделният индивид .Насила хубост не става
77
5
 
53
 
! Отговори
майна преди 6 години
Как постят канибалите?- Ядат вегани.