Нов ремонт за нова София: Тротоар и WC, а боклукът - под земята

Започва цялостно преобразяване на историческия център на столицата
30 юни 2018 16:42,
60

Цялостно преобразяване на центъра на София започва в понеделник и ще приключи догодина. Историческият център на града ще бъде с по-малко места за паркиране, но с повече пешеходни зони.

Тротоарите се връщат на пешеходците, поне на улица "Московска", а предвидените промени от Столичната община обещават те да бъде покрити със сив гранит. Такъв ще има и в градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски", съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Без автомолиби ще остане и пространството пред храм-паметника "Св. Ал. Невски". Ще бъдат извършени обновяване на алеите, обновяване на настилките. Предвижда се и изграждане на осветление, там където то липсва, основно в градината "Св. Климент Охридски".

Ще има допълнително озеленяване, монтиране на парково обзавеждане.

Проектът предвижда всички кофи за смет да са под земята. Ще бъдат изградени 5 обществени тоалетни и монтирани 3 зарядни станции за електрически автомобили. Общата стойност на проекта е 21.5 млн., а негов изпълнител е строителната фирма "ПСТ груп".

Гаранцията нa ремонтираните обекти е 5 години, и ще бъде обезпечена с "банкова гаранция" от 500 хиляди лева, половината от които общината ще задържи до края на изтичането й. Глобата за неспазването на сроковете е 180 хил. лева лв за всеки ден просрочие, а санкцията за некачествено изпълнение е 900 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
4
 
! Отговори
Биде преди 5 години
Пак някои наши другари яко ще се налапат, а скоро след това ще се наложи да правим ремонт на ремонта, а и на народа му липсва елементарна култура на опазване, но да се надяваме че промяната ще е видима въпреки всичко!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Адмирирам тез похвални намерения, но и аз бих искал да кажа, че "щастлив завършек" на безкрайните ремонти не съм виждал. По време на ситен, но продължителен дъжд - основно ремонтирания уличен участък на спирката на трамвая (пресечкатя с Куклата) на Шипченски проход, за който фирмата изпълнител беше глобена и "отстрани" забележките се превърна в езеро, което заобикаляхме, н опитите да се качим в трамвая. Основна причина - липсата на отводнителни шахти
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте ми любими Вие античните софиянци с иии бааабите раждания в София, тъй като май единствено с това независещо от Вас събитие можете да се похвалите. С което показвате дълбокото си провинциално мислене и че поговорката крадецът вика дръжте крадеца не е измислена случайно. Та мили хора, моля разберете, че провинциализмът не е географско понятие, а състояние на умът. Ааа да, нужно е в контекстът да споделя, че иииииии мойййта баба е раждане в София. Но съм виждал село!!!
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Париж също има книжен пазар на открито и никой не го пипа. Аман от новодовлекли се "граждани".
56
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
"Мъти вода да не стои бистра" - народна поговорка.
55
7
 
9
 
! Отговори
Лъжат та се късат преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. Разграбиха България с червени куфарчета, разбиха и разграбиха предприятията, здравната каса, пенсионния фонд, изнесоха парите в офшорки... Сега са с хотели по морето и страната, станаха рентиери и работодатели... Сега, отново нахални и лъжливи. БКП бяха на власт 10 г. след 1990 - нищо не свършиха.ГЕРБ - за 6.5 г. възстановиха България от нулата след погрома на ком.унистите
54
5
 
11
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
"Не е важно какво не могат комунистите, важно е, че нашата *** не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд." Абе, защо лъжеш като дърт ц.и.г.а.нин или червен ***??? Ние да не сме паднали от Марс? Нали живея там. Ремонт направиха на I-ви етап (перфектен) в края на миналата година, докато времето позволяваше. Беше обявено, че вторият етап ще се прави сега. Какви 2 години? Ще го завършат за 2-3 месеца. Толкова лъжливо племе са кому.нягите!
53
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 5 години
"*** - под земята"... това звучи много двусмислено.
52
6
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Много неразумен народ има,ей...Сериозно ли мислите,че ГЕРБ,БСП,СДС,ДПС,не са продукт на БКП,а независими партии?Блажени са вярващите,защото те ще гласуват за едни и същи фокусници-айдуци 40години.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще бъдат изградени 5 обществени тоалетни ... крайно време беше ...
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жалки *** на БКПБорисов беше охранител на Живков и член на БКП. Най-много бивши БКП-та има в ГЕРБ. Съответно това, че се кефиш как ГЕРБ борели ***, само доказва още една теза - че гласоподавателите на ГЕРБ сте непоправимо, трагично, болезнено tъпи и трябва да ви кaстрираме, за да не оставяте гнусните си поколения.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е важно какво не могат комунистите, важно е, че нашата *** не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ БЕШЕ ПРЪВ ПРИЯТЕЛ С БОРИСОВ.БОРИСОВ ГО ОБЯВИ ЗА БАНКЕР НА ГОДИНАТА, БОРИСОВ МУ ВРЪЧИ НАГРАДАТА , БОРИСОВ ГО ПРЕГРЪЦАЕ И ЦЕЛУВА.БОРИСОВ НАРЕДИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И УЧРЕЖДЕНИЯ ДА СИ ВЛОЖАТ ПАРИТЕ В КТБ.НЕ СИ СПОМНЯМ САМО ДАЛИ МУ ПОДАРИ КУЧЕНЦЕ, КАКТО НА ДОГАН.
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЕНТЪРЪТ ТРЛЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ НАПЪЛНО ЗА АВТОМОБИЛИ.УРУНГЕЛИТЕ ОТ ГЕТАТА ДА ПЪТУВАТ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ.
46
17
 
12
 
! Отговори
Браво г-жо Фандъкова преди 5 години
Браво на г-жа Фандъкова! Не познавам по-успешен кмет от нея! Труди се неуморно, по цял ден търчи по задачи, движи хиляди мащабни неща едновременно и се справя повече от чудесно!!! Не знам как издържа на това огромно напрежение тази крехка жена??? Ко.мунягите естествено я мразят, но това е положението! Пак ще си я изберем, а вие зеленейте, жълтейте и червенейте от яд! Софиянци я уважават!Ако сте от село и не я понасяте, прав ви път обратно при родата. Там си плюйте на воля с приятелите.
45
12
 
4
 
! Отговори
Съботно дежурство преди 5 години
До Жалки *** на БКПЖалките *** мразят ГРОБ не защото имат успехи,а защото много ГЕПят!
44
14
 
11
 
! Отговори
Жалки тролове на БКП преди 5 години
Жалките червени *** ги е яд на всичко! Мразят ГЕРБ, защото има само успехи и изважда България от руините на разпадналия се комунизъм!Помните ли какво учехме по география по времето на соца и какво повтаряше непрекъснато БКП? Преди 50 год. казваха, че всеки момент ще завършат и ще затворят пръстена от магистрали Тракия-Хемус-Черно море. И ние трябваше да пляскаме и да им вярваме, въпреки, че виждахме, че нищо не се прави!!! Е, сега се прави втория пръстен, паралелно на техния.
43
17
 
13
 
! Отговори
Браво на ГЕРБ! преди 5 години
Браво на ГЕРБ! Браво на г-н Бойко Борисов!!!Честито чудесно представяне на Европредседателството!Това се разбира и по отчаяните и безпомощни напъни на ***-*** да лъжат, да плюят и да си повтарят до безкрайност опорните точки на леля Корни (г-жа дебела Лъжа).Умират от яд, че навсякъде ГЕРБ жъне само успехи!Тях никой не ги знае кои са и не им обръща внимание.Лаят като някакви злобни палета и плюят Цар Лъв, но никой не им обръща внимание.Само ЕС и НАТО - цивилизованият избор!
42
2
 
18
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
"Фалита на КТБ се извърши от правителството на Герб. дойдоха от Катаар инвеститори искаха да налеят 150 милиона в банката но Борисов не разреши и я филар." Дол.нопробни лъ.жци!!! Една лъжа повтаряна 100 пъти, не я прави истина! БКП/БСП бяха на власт през 2014 и тогава заедно с протежето си Цветан Василев фалираха КТБ и заграбиха милионите на хората.
41
7
 
19
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
"В Австрия правят отсечка 10 км. за 2-3 дена нашата *** не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд." ***! Комунистите за 55 г. (45+10) не направиха нищо и все им зее устата да плюят. Ограбиха България, а сега злобеят като откачени!