Нов ремонт за нова София: Тротоар и WC, а боклукът - под земята

Започва цялостно преобразяване на историческия център на столицата
60

Цялостно преобразяване на центъра на София започва в понеделник и ще приключи догодина. Историческият център на града ще бъде с по-малко места за паркиране, но с повече пешеходни зони.

Тротоарите се връщат на пешеходците, поне на улица "Московска", а предвидените промени от Столичната община обещават те да бъде покрити със сив гранит. Такъв ще има и в градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски", съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Без автомолиби ще остане и пространството пред храм-паметника "Св. Ал. Невски". Ще бъдат извършени обновяване на алеите, обновяване на настилките. Предвижда се и изграждане на осветление, там където то липсва, основно в градината "Св. Климент Охридски".

Ще има допълнително озеленяване, монтиране на парково обзавеждане.

Проектът предвижда всички кофи за смет да са под земята. Ще бъдат изградени 5 обществени тоалетни и монтирани 3 зарядни станции за електрически автомобили. Общата стойност на проекта е 21.5 млн., а негов изпълнител е строителната фирма "ПСТ груп".

Гаранцията нa ремонтираните обекти е 5 години, и ще бъде обезпечена с "банкова гаранция" от 500 хиляди лева, половината от които общината ще задържи до края на изтичането й. Глобата за неспазването на сроковете е 180 хил. лева лв за всеки ден просрочие, а санкцията за некачествено изпълнение е 900 хил. лева.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
4
 
! Отговори
Биде преди 3 години
Пак някои наши другари яко ще се налапат, а скоро след това ще се наложи да правим ремонт на ремонта, а и на народа му липсва елементарна култура на опазване, но да се надяваме че промяната ще е видима въпреки всичко!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адмирирам тез похвални намерения, но и аз бих искал да кажа, че "щастлив завършек" на безкрайните ремонти не съм виждал. По време на ситен, но продължителен дъжд - основно ремонтирания уличен участък на спирката на трамвая (пресечкатя с Куклата) на Шипченски проход, за който фирмата изпълнител беше глобена и "отстрани" забележките се превърна в езеро, което заобикаляхме, н опитите да се качим в трамвая. Основна причина - липсата на отводнителни шахти
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте ми любими Вие античните софиянци с иии бааабите раждания в София, тъй като май единствено с това независещо от Вас събитие можете да се похвалите. С което показвате дълбокото си провинциално мислене и че поговорката крадецът вика дръжте крадеца не е измислена случайно. Та мили хора, моля разберете, че провинциализмът не е географско понятие, а състояние на умът. Ааа да, нужно е в контекстът да споделя, че иииииии мойййта баба е раждане в София. Но съм виждал село!!!
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Париж също има книжен пазар на открито и никой не го пипа. Аман от новодовлекли се "граждани".
56
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
"Мъти вода да не стои бистра" - народна поговорка.
55
7
 
9
 
! Отговори
Лъжат та се късат преди 3 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. Разграбиха България с червени куфарчета, разбиха и разграбиха предприятията, здравната каса, пенсионния фонд, изнесоха парите в офшорки... Сега са с хотели по морето и страната, станаха рентиери и работодатели... Сега, отново нахални и лъжливи. БКП бяха на власт 10 г. след 1990 - нищо не свършиха.ГЕРБ - за 6.5 г. възстановиха България от нулата след погрома на ком.унистите
54
5
 
11
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
"Не е важно какво не могат комунистите, важно е, че нашата селянка не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд." Абе, защо лъжеш като дърт ц.и.г.а.нин или червен ***??? Ние да не сме паднали от Марс? Нали живея там. Ремонт направиха на I-ви етап (перфектен) в края на миналата година, докато времето позволяваше. Беше обявено, че вторият етап ще се прави сега. Какви 2 години? Ще го завършат за 2-3 месеца. Толкова лъжливо племе са кому.нягите!
53
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 3 години
"боклукът - под земята"... това звучи много двусмислено.
52
6
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Много неразумен народ има,ей...Сериозно ли мислите,че ГЕРБ,БСП,СДС,ДПС,не са продукт на БКП,а независими партии?Блажени са вярващите,защото те ще гласуват за едни и същи фокусници-айдуци 40години.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще бъдат изградени 5 обществени тоалетни ... крайно време беше ...
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жалки тролове на БКПБорисов беше охранител на Живков и член на БКП. Най-много бивши БКП-та има в ГЕРБ. Съответно това, че се кефиш как ГЕРБ борели ***, само доказва още една теза - че гласоподавателите на ГЕРБ сте непоправимо, трагично, болезнено tъпи и трябва да ви кaстрираме, за да не оставяте гнусните си поколения.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е важно какво не могат комунистите, важно е, че нашата селянка не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ БЕШЕ ПРЪВ ПРИЯТЕЛ С БОРИСОВ.БОРИСОВ ГО ОБЯВИ ЗА БАНКЕР НА ГОДИНАТА, БОРИСОВ МУ ВРЪЧИ НАГРАДАТА , БОРИСОВ ГО ПРЕГРЪЦАЕ И ЦЕЛУВА.БОРИСОВ НАРЕДИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И УЧРЕЖДЕНИЯ ДА СИ ВЛОЖАТ ПАРИТЕ В КТБ.НЕ СИ СПОМНЯМ САМО ДАЛИ МУ ПОДАРИ КУЧЕНЦЕ, КАКТО НА ДОГАН.
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЕНТЪРЪТ ТРЛЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ НАПЪЛНО ЗА АВТОМОБИЛИ.УРУНГЕЛИТЕ ОТ ГЕТАТА ДА ПЪТУВАТ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ.
46
17
 
12
 
! Отговори
Браво г-жо Фандъкова преди 3 години
Браво на г-жа Фандъкова! Не познавам по-успешен кмет от нея! Труди се неуморно, по цял ден търчи по задачи, движи хиляди мащабни неща едновременно и се справя повече от чудесно!!! Не знам как издържа на това огромно напрежение тази крехка жена??? Ко.мунягите естествено я мразят, но това е положението! Пак ще си я изберем, а вие зеленейте, жълтейте и червенейте от яд! Софиянци я уважават!Ако сте от село и не я понасяте, прав ви път обратно при родата. Там си плюйте на воля с приятелите.
45
12
 
4
 
! Отговори
Съботно дежурство преди 3 години
До Жалки тролове на БКПЖалките тролове мразят ГРОБ не защото имат успехи,а защото много ГЕПят!
44
14
 
11
 
! Отговори
Жалки тролове на БКП преди 3 години
Жалките червени тролове ги е яд на всичко! Мразят ГЕРБ, защото има само успехи и изважда България от руините на разпадналия се комунизъм!Помните ли какво учехме по география по времето на соца и какво повтаряше непрекъснато БКП? Преди 50 год. казваха, че всеки момент ще завършат и ще затворят пръстена от магистрали Тракия-Хемус-Черно море. И ние трябваше да пляскаме и да им вярваме, въпреки, че виждахме, че нищо не се прави!!! Е, сега се прави втория пръстен, паралелно на техния.
43
17
 
13
 
! Отговори
Браво на ГЕРБ! преди 3 години
Браво на ГЕРБ! Браво на г-н Бойко Борисов!!!Честито чудесно представяне на Европредседателството!Това се разбира и по отчаяните и безпомощни напъни на ***-тролове да лъжат, да плюят и да си повтарят до безкрайност опорните точки на леля Корни (г-жа дебела Лъжа).Умират от яд, че навсякъде ГЕРБ жъне само успехи!Тях никой не ги знае кои са и не им обръща внимание.Лаят като някакви злобни палета и плюят Цар Лъв, но никой не им обръща внимание.Само ЕС и НАТО - цивилизованият избор!
42
2
 
18
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
"Фалита на КТБ се извърши от правителството на Герб. дойдоха от Катаар инвеститори искаха да налеят 150 милиона в банката но Борисов не разреши и я филар." Дол.нопробни лъ.жци!!! Една лъжа повтаряна 100 пъти, не я прави истина! БКП/БСП бяха на власт през 2014 и тогава заедно с протежето си Цветан Василев фалираха КТБ и заграбиха милионите на хората.
41
7
 
19
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
"В Австрия правят отсечка 10 км. за 2-3 дена нашата селянка не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд." ***! Комунистите за 55 г. (45+10) не направиха нищо и все им зее устата да плюят. Ограбиха България, а сега злобеят като откачени!