Безплатен обяд няма! Няма и безплатен паркинг на ст. "Васил Левски"

Разчистиха колите, паяци вършееха в зоната до метростанцията
116

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паяци вдигнаха паркираните автомобили до Националния стадион "Васил Левски" в зоната до метростанцията.

Така най-големият безплатен паркинг в центъра на София отиде в историята.

Още по темата

Това се налага заради решението на Столичния общински съвет да въведе платена зона за паркиране около стадиона.

От 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от общинското дружество "Пазари Запад" и Столичната община. Договорът е за три години.

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще се таксува съгласно утвърдени тарифи. Какви ще бъдат те обаче все още не е ясно.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата, мотивира се общинарите.

Очаква се да бъдат обособени 100 официални паркоместа, но все още не е ясно точно колко ще струва паркирането там.

Според доклада на Столичния общински съвет цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за "Зелена зона", която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки.

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
7
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Просто заплатите са ниски, иначе всичко се плаща.
64
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като искате да ни тровите с таралясниците си, ще си плащате.
63
9
 
11
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Това е тенденцията, няма какво да се сърдите, колата се плаща. Стимулира се велосипедният и градският транспорт. Така е навсякъде по Европа. И все пак живея близо до стадиона и днес пътувах оттам и има доста добре обособен транспорт, метро, автобуси и трамвайни линии. Ще се откажете малко от колите по-безопасно и по-чисто е. Поздрави на всички.
62
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** иска да ползва без да плаща.Ако може и ток, и парно и паркинг, защо не.Все някой му е длъжен с нещо.
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не е на рекетьорите и крадливите чиновници. България е на всички които живеят в нея. Събудете се Българи.
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникНе е важно на мене да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле.Ти също ще трябва да плащаш за въпросния паркинг, но важното е, че някой от провинцията също ще се вътре.***.
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от коли! И да е по скъпичко- мястото е престижно!!!
58
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! Браво!
57
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това трябва да се отпразнува. 100 нови паркоместа на фона на хилядите досега все пак е някакво подобрение. Голяма *** беше около този стадион. Прекрасно е, че се приключи с тая гадория. Чао, шофери, приятни сънища и не се връщайте утре!
56
3
 
13
 
! Отговори
срам преди 5 години
До Анонимен - Не ги подсещай, че гербаджиите и на това са способни. Толкова са лакоми и всеядни, че когато се задавят няма да има капка милост към тях.
55
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще се прават ГОЛЕМИ ГУШИ-пеликански.
54
7
 
17
 
! Отговори
pege преди 5 години
Е ненаядаха се
53
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията на ГЕРБ сложи ръка на още един паркинг. Докога така?
52
6
 
8
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Ти си типичен представител на онези 80%, които са убедени, че всички хора са като тях, възрастни и трдноподвижни хора няма - ти не си такъв, значи няма такива хора. За теб лошо време не съществува, когато нормалните софиянци ползват градски транспорт и за по-къси разстояния. Не съществува за теб и фактора време, щом можеш да си вървиш цял ден пеша. Има и още...
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бедняци"??!!! Всеки с по кола!!!?? И ходи с автомобила и до тоалетната, щото е бедняк!! В родното ми село от северозапада, масово до кафето на 50-300м се придвижват с автомобил!!!! В съседното село има две кафета от страни на пътя. Там две коли не могат да се разминат от паркираните пред заведенията автомобили....на бедни.
50
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам доста колеги, които нямат друг избор, освен да отидат с кола до метрото и после с него, но... коя метростанция да изберат, когато навсякъде е трудно да се паркира, а Фандъкова разширява платената зона и ги оставя без избор, както е и с този паркинг до стадион Васил Левски?
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Метростанции били далече??!! Ами да вземат да сложат по една спирка на всеки вход. Ще започнеш да плачеш, че било бавно! В центъра на София не ползвам автомобил. Ако целта е в радиус до 5км.от където съм, не ползвам и градски транспорт. Хайде разтръскайте малко шкембетата. По улиците в София на всеки 50м.пешеходна пътека!!! Остеропороза, затлъстяване, инфаркти, замърсен въздух и т.н. Само искате и ако може да не плащате.
48
9
 
12
 
! Отговори
haha преди 5 години
Безплатен обяд няма!***********************Няма за бедняците те така или иначе трябва да плащат всички сметки на "ЕЛИТА" съсчетоящ се от 3то разрядни комсомолски секретари и биши членове на БКП и по съвместителство представители от пожарната, милицията и прочие. Боко, Цецко, Цачева, учителката по руски и прочие. Поне що годе от сой де беха а то най-обикновенни селянчета...
47
9
 
9
 
! Отговори
haha преди 5 години
Откакто разчертаха зоната винаги има места и е много по-добре.*********************************************************Няма за бедняците те така или иначе трябва да плащат всички сметки на "ЕЛИТА" съсчетоящ се от 3то разрядни комсомолски секретари и биши членове на БКП и по съвместителство представители от пожарната, милицията и прочие. Боко, Цецко, Цачева, учителката по руски и прочие. Поне що годе от сой де беха а то най-обикновенни селянчета... hahahahah
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надземният градският транспорт в Софив през последните 12 години страшно много се влоши. Закриха удобни маршрути (линии), промениха други по най-лошия начин и много разредиха градския транспорт. Резултатът е, че в надземния транспорт пътуват само тези, които не могат да пътуват по друг начин. С метрото също е зле. Метростанциите са далеч, често на 20-30 минути пеша за здрав човек, а и покриват много малка част от София, което оскъпява много пътуването. Налага се да се прекачваш по няколко пъти.