Ремонт ли бе, да го изпълни "Трейс"... Локви по бул. "Васил Левски"

Първият дъжд показа и качеството на ремонтираната отсечка
4 сеп 2018 17:00,
92

Това лято серията редовни ремонти по улиците на София засегнаха и бул. "Васил Левски". За почти месец общината преасфалтира част от булеварда, че дори и обособи бус лента.

И така, гладък асфалт, бус лента, какво повече да искат софиянци?

Един пост на "Спаси София" може да ни напомни какво повече може да искат столичани, и особено този изчезващ вид - пешеходците. А именно: По-малко локви!

Още по темата

Първият септемврийски дъжд донесе и първите локви по булеварда, ремонтиран преди по-малко от месец.

"Обектът, който беше възложен на фирма "Трейс" без провеждане на търг, бе преасфалтиран преди по-малко от месец, като Столичната община хвърли немалко усилия в ПР, целящ да ни убеди, колко бързо и качествено е свършена работата", пишат от "Спаси София".

Резултатът е обаче видим и от организацията питат столичния кмет Йорданка Фандъкова дали и този път ще бъде използвано оправданието, че обектът е още в гаранция и кръпки ще покриват... нов асфалт.

"Спаси София" пита и зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев каква сума е платена на фирмата, извършила ремонта.

"Г-н Крусев приключва своя трети строителен сезон, но проблемите с качеството и неспазването на сроковете остават. Важни обекти като ул. "Граф Игнатиев" или бул. "Константин Величков" сериозно се бавят, а с това хаосът за трафика и неудобствата за пешеходци и бизнес продължават", посочват от "Спаси София".

Уви, проблемите не свършват с това. Бул. "Васил Левски" след ремонта стана поредният, който се сдоби с бус лента. Тя обаче така и не се уважава от шофьорите.

Затова "Спаси София" призовава и СДВР да упражни контрол в отсечката, за да може поне един булевард да бъде в добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ти пък как само с един поглед разбра качеството на асфалта.Вярно е че българина разбира от всичко ама чак по цвета....
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да очакваме от българи? Да свършат нещо кадърно ли? Нали на *** като му кажеш кое как се прави по учебник, се сърди и си мисли, че всичко знае. Нали с очите си съм виждал *** как слага C200 в гипса и маже директно върху бетона, въпреки че немският производител е казал- слага се мрежа, има си алгоритъм на работа. Били глупости. После наслоява теракол по 2см, нищо, че производителят казва, че слой повече от 5мм е забранен. Всички "майстори" много знаят и резултатите са видими.
18
5
 
25
 
! Отговори
асфалтът е от Африка преди 5 години
Всеки ден минавам по булевард Васил Левски, предните дни като беше горещо погледнах към катранено чееерния асфалт дето го слагаха и си казах. Тая настилка няма да я бъде. Личеше си,че е най-ниско качественият,а го слагат за централна улица. Не е нужно да си експерт,за да разбереш,че същият асфалт се използва и за асфалтиране на пътищата в Африка. Толкова милиони крадат тия фирми и няма кой да ги спре.
17
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Да и строяха една магистрала 40 години...
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале добре, че е била НРБ да имаме поне някакви пътища, мостове, тунели, сгради под формата на болници, училища и прочие, че сега щеше да е кошмар...
15
1
 
37
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ниновааа недей рева само оставка оставка ами събери инфо за тези безобразия и ги публикувай.Дай черно на бяло пък тогава да видим Боко как ще се оправдаваКато първоЗащо не е проведен търгРазмърдай се но ни дай факти(такива сигурно има много) защото само със зеене олекваш
14
1
 
33
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
На времето в началото на безкрайния евро-неолиберален преход Тодор Колев пееше една песничка с рефрен "И след мъглата ,пак мъгла".За столична община е по актуално рефрена да е нещо от типа "И след Трейс ,пак трейс"
13
0
 
34
 
! Отговори
след ремонт по-лошо преди 5 години
Да ги спират тия ремонти,след тях по-лошо става, сега като ремонтират и ул ,,Граф Игнатиев" се чудя дали по новите трамвайните релси дето ги сменят ще могат да се движат нормално трамваите, или нещо накриво ще ги поставят та догодина да ги наместват пак. Или от време на време ще има токов удар като се движи трамвай. И онзи човек като си намокри ръката във фонтана до пл. Славейков не е очаквал да загине,само в София докато си вървиш от някъде и парче от мазилка или лед може да ти падне на главата
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"... но ще може да се използва и като плувен басейн."---Ми, нали там е Спортната Палата, ... така, де Министерството на спорта и другото ...:)Кеф ти плуване, кеф ти водно поло, кеф ти кану-каяк ... :)
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа сега вече е ясно защо ремонтираха частта от ректората до паметника. Била е с прекалено добро качество. Сега вече е наред - оттук нататък ремонт всяко лято.
10
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обектът, който беше възложен на фирма "Трейс" без провеждане на търг....."Аха ясно.
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този булевард е многофункционален също ще събира дъждовна вода при валежи няма да има наводнения в района, но ще може да се използва и като плувен басейн .
8
0
 
35
 
! Отговори
до кога преди 5 години
Добре всички знаем какво става кой на кой плаща и тн. грабежа е жесток и какво от това какво се променя нищо,прокуратура,съд,мвр всички са в кюпа!?
7
3
 
20
 
! Отговори
AZ123 преди 5 години
До Спаси София корупцияВ случая е все тая каква организацията са, включването им е адекватно и отразява действителността...
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Важното е че се въдят попови лъжички! :)))))
5
0
 
37
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Нещо нормално от некадърниците.ама за тия пари толкова.нищо чудно да ги накарат да си го оправят пак да вземат някой лев. Па после що данъците се вдигали,едно нещо по 5 пъти го правят и оправят
4
0
 
52
 
! Отговори
AZ123 преди 5 години
Поредното доказателство за безобразията на тази покровителствена фирма от държавата Трейс. 5 кожи ни дерат от всевъзможни данъци и накрая си разпределят нашите пари чрез обществени поръчки. Стига повече!!!
3
33
 
17
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
Спаси София са джендърско-комсомолска организяция със съмнително финансиране. За ремонт на парка Камбаните на Людмила Живкова през едноименната им фондация са платени сериозни суми, за едно пребоядисване на кошче по 3000 лева.
2
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този гьол струва около милион в евро.
1
1
 
55
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Видими резултати всеки ден!