Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37,
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
24
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Росен Плевнелиев е политически труп..............да си гледа синоптичката Деса и да не се излага повече...............помним какви глупости правеше, знаем и за ибвързаностите му с мафиотския кръг "Капитал" и зависимостта му от олигарсите!!
139
5
 
25
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Пази боже , тоя *** да дава акъл той в семейството си не може да се оправи една го парясала другата шантавелка с какви роги го е накичила той тръгнал с мечката мед да яде амуджу гуджу рогат
138
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С каква готовност само е положил българските национални интереси в нозете на господарите си. И май докато беше министър си спретна къщата на черноморието в зона, където строежите са абсолютно забранени! Добър личен пример от човек, който само плямпа за принципи, морал и чест.н. Истински бг политик!
137
7
 
27
 
! Отговори
Obo San преди 5 години
Този пудел не става за нищооооооо...!
136
39
 
8
 
! Отговори
east преди 5 години
Какви смешници пишат тук ! Не ставал бил Плевнелиев за нищо ! Само че, човека е богат, с голям бизнес. Кой, от вас, умници и перфекционисти, има неговото ниво ? Дишате му прахта и му завиждате ! Продължавайте !
135
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа па *** само ни го показвате. А той от своя страна дрънка само глупости.
134
5
 
29
 
! Отговори
Пак пропаганда преди 5 години
Цитат от статията : "Президентът Росен Плевнелиев " На това му казват "фейк нюз" и пропаганда ! Правилното е : Бившият президент на България . !
133
7
 
35
 
! Отговори
случая в Бяла??? преди 5 години
Долен интригант, мижитурка.Трагедията в Бяла беше заради непълнолетен шофьор дето не можа да спре камиона си и блъсна автобуса от зад.Кой според теб трябваше тогава даси подаде оставката???
132
7
 
37
 
! Отговори
ген. Радев преди 5 години
"Мисля, че всички трябва да пазим авторитета на бившия държавен глава дори когато той самият не знае как да си го опази".Това каза Президента днес, достойния, умния, интелигентния човек.
131
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашият м-р Бийн получи опорни точки и отработва хонорара.
130
9
 
45
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Българският " мистър Бийн" нещо пак го активираха , дали понякога се слуша какво говори ???Нормален човек не би говорил подобни неща???? Вярно , прибира в джобчето много парички , ама се събужда съмнение , доколко му е здрав разумът Въобще има ли човек , който да му чете или слуша глупостите ????
129
6
 
41
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
От това полуинтелигентче нищо не става. Нито кол за ограда, нищо. Отвори ли си устата - теква мътен порой от глупости. Сигурно и памперсите на бебето си е некадърен да сменя.
128
10
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ОТ ТОЯ НИЩО НЕ СТАВА!!!!!
127
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че му се плаща. Роско заработва като лобистче на САЩ.
126
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ОТ КАЗАНОТО ОТ ПЛЕВНАЛИЕВ: ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ ЛИ Е ТОЛКОВА ТЪПИЛИ НЯКОЙ МУ ПЛАЩА???
125
41
 
13
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Руските *** вият на умряло:)
124
10
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ТОЯ ЩО НЕ СЕ ЗАЕМЕ С ПРИГОТОВЛЕНИЯТА ЗА БЕБЕТО И ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА ВЕЧЕ, ЗА ДА НЕ ПОЛУЧАВА НАЙ ОБИДНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ. МАРШ В КЪЩИ И СТЯГАЙ БЕБЕШКАТА СТАЯ.
123
10
 
44
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 5 години
Разочароваш ме Росене.Дай нещо ново. Измисли нещо за жена му, децата или кучето му.Някаккъв нов компромат измисли ,защото този с Русич вече не хваща декиш
122
11
 
56
 
! Отговори
зашлевила??? преди 5 години
Да, Русия зашлеви България, а не Радев.Зашлеви България и всички българи заради идиотщината на такива долни американски мекерета като теб, Цв. Цв, Соломон Паси, външните министри на ГЕРБ, Симеон Дянков и всички знайни и незнайни продажници на родината ни дето сте на хранилка на Сорос, САЩ и още куп "организации' които работят срещу България.
121
7
 
45
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Росицаааа липсваше ми :))))))))като видя тази муцунка и почвам да се хиля :)))))) Днес-а, благодаря, оправихте ми деня :)))))))))))))))))))) шута на БГ :))))))))))))