София скочи: Г(р)аф за милиони, срам за майстора!

Нескопосаните ремонтите изкарват граждани на протест пред общината
Обновена: 5 окт 2018 11:21 | 5 окт 2018 09:15,
143

Столичани излизат на протест срещу калпавите ремонти в София. Те ще се съберат пред сградата на Столичната община, заради лошото качество на ремонтите дейности на ул. "Граф Игнатиев".

Вълна от критики заля социалните мрежи и заради новия облик на градината пред църквата "Свети Седмочисленици".

"За 12 години управлението на г-жа "Данчето на Бойко" се превърна в нарицателно за корупция, която се материализира пред очите ни под формата на отвратително и не в срок извършени ремонти, струващи ни десетки милиони", пишат организаторите във Facebook.

Още по темата

Георги Илиев, който е сред тях, каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че качеството на последните ремонти е само последната капка на недоволството им.

"Виждаме некачествено изпълнение на много скъпи ремонти. София е окупирана, прилича на бойно поле, а в същото време това, което получаваме като резултат, е неприветлива и дори опасна градска среда", подчерта още Илиев.

Той дори даде за пример тротоара пред самата сграда на Столичната община, който скоро беше ремонтиран и по думите му там отново сме свидетели на неравности и лошо изпълнение.

Димитър Делчев, лидер на "Движение България на гражданите" пък настоя, че почти всички ремонти, които са направени от ГЕРБ - в Стара Загора, Бургас и много примери от София, носят печат "корупция".

"Йорданка Фандъкова очевидно много бърза да стане този ремонт, за да стане преди изборите. Малко се получава бързата работа, срам за майстора, защото ремонтът очевидно е некачествен, очевидно е грозно, очевидно не подхожда на стила на София", подчерта още Делчев.

Политикът настоя за изслушване на столичния кмет в парламента, откъдето Фандъкова да обясни как точно се правят ремонтите и защо се правят така. По думите на Делчев това е логичното последствие.

"Също така е логично да се направи цялостна ревизия на ремонтите в София", категоричен беше лидерът на ДБГ.

Организаторът на днешния протест Георги Илиев беше категоричен, че той и останалите граждани на града имат право на мнение за ремонтите в София и покани представители на общината да се срещнат с тях по време на предстоящия протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се ли разбра,че Фандъкова не става за кмет. Да ходи да си гледа учителската работа и това е
111
18
 
2
 
! Отговори
дО аНОНИМНИЯ 113 преди 5 години
тИ в красивият Люлин ли живееш,или Дружба или Обеля?А ВиК неремонтирани от края на 30те ползваш ли ,защото без тези ремонти освен с ,,красивите " панелки ще останеш на сухо и мръсен като гръмне и канализацията която се крепи на магия.А метрото загрозява ли ти пейзаша,с раздрънканите ,пушещи ,,Икаруси" по бързо ли се придвижваше Такъв кмет от времето на Ив.Иванов не сме имали.Един 70 годишен софиянец може да прецени ,дете невинно и платено!
110
18
 
3
 
! Отговори
дО113 преди 5 години
Точно това прави грозотията млади момко-каруцарският ви речник,мързела-нито учите,нито работите 250,000,нищо не можете а всичко знаете,непресъснато искате-, ,,ДАЙТЕ НИ" без нищо да давате,непрекъснато обяснявате неща които не са ви ясни и за 5лева ще продадете родната си майка.А хората работят ,цяла София е работна площадка.Като е лошо защо не си правите бизнеса по родните си места ами всички се бутате в моя град с мурафетите си.Това е грозното ,а мръсотията си я носите със себе си.ДАВАЙ ДАНЧЕ!!
109
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шепа *** не могат да представляват мнението на София ако обичате!
108
14
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
защо не скочихте за ремонта на ндк за презастрояването небостьргачите а точноза графа
107
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно освен в мръсотия ще живеем и в грозотия.
106
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи - ПЪЛЕН СРАМ! Явно след комисионни, наши, ваши, това е останало като пари за ремонта. А изпълнението е като от второкласник по трудово обучение. Ремонт и след ремонта ремонт и пак ремонт. Така се плаща за 1 нещо 3 пъти. Въпрос: Какво разбира Фандулкова от градоустройство? Една даскалица. Нищо. Но явно и около нея не разбират. Резултатите са видими. София става по-зле. Преди ремонта всичко макар е порутено от годините изглежда по-добре и направено с повече мисъл.
105
1
 
8
 
! Отговори
Борислав преди 5 години
До Тъжната истинаСамата истина,тогава започна началото на края !!
104
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е цената на материалите с транспортните разходи с доставка да се види колко са другите разходи до 22 млн.лв,които ще са раздадени,дадени кат за финал с лентичка след кат главния финалист не можел да покаже за колко време и часове на тренировки необходими му да се справи с поставените задачи,че чак метеовремето му пречило,ама тези дет участват в надпреварване с орентиране не се жалват от лошо време дори по бюлетин и кой ли им зачита тези изменения,даден им одобрен план на ръка и дъждобран.
103
1
 
21
 
! Отговори
Кандидат-демонстрант преди 5 години
А защо не пишете в колко часа ще започне този протест, та и ние да идем?
102
24
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До Анонимен 86 Напълно съм съгласен с теб. Да изберем отново БСП с Корделка. Те не строяха нища и в нищо не са обвинявани.Щом като и Жан Виденов не е виновен в нищо , а Сорос и международното положение....
101
32
 
7
 
! Отговори
копейкин преди 5 години
Банални, скучни ,безинтересни червени ***.
100
0
 
40
 
! Отговори
А стига бе преди 5 години
Това е някакъв кошмар! Ръгане на плочки некакви, фуги, рязане, не е истина!!!!!
99
2
 
32
 
! Отговори
такова бе обещанието преди 5 години
Видими резултати
98
1
 
29
 
! Отговори
100, преди 5 години
Никак не ми е грешна информацията. Пиша за Гербово /Габрово/ не за София и съм съвсем наясно с тоталната липса на деца и млади хора. Няма друг град с по-застаряващо население. Преди беше пълен с млади хора, т.к. фабриките работеха. Откак ги затвориха, народът се разбяга, понеже тук няма препитание. Основно за чужбина, защото е наясно, че всеки град у нас е копие на това, от което бяга и няма смисъл.
97
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преигравате.Не сте го видели завършено.Как преценихте че е лош ремонта на графа?
96
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийското строителство е така- срам и ужас.
95
4
 
59
 
! Отговори
"Яко крадене&qu преди 5 години
В София се изливат милиарди всяка години. И резултата е повече от лош - грозно и мръсно. Защо? Ами защото всичко се прави бутафорно и с цел кражби в огромни размери!Банкянския *** стана милиардер, а реално получава една заплатка 5-6 бона. Как стават тези работи?
94
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Грешна ти е информацията. От регистрираните около 1 300 000 жители на град София, над 300 000 са под 25 години.Реално живеещите в София са около 3 милиона. По-голямата част от тези - придошлите, които не са регистрирани като жители на София, но са повече от милион и половина, са под 60 г.Фатално застарява провинцията, уви!
93
8
 
33
 
! Отговори
Тъжната истина преди 5 години
Данчето на Бойко няма какво да го коментираме, случаят е ясен.Важното е да се разбере основното - онова, което преживяваме днес, е резултат от дивотиите, извършени през онези 45 години! Тогава се създаде традицията недоучени некадърници лесно да получават "вишу", да бъдат назначавани там, където намерят връзки, да действат на принципа "След мен и потоп" и да карат по принципа "На работата лекото, на баницата мекото", а аз да се нагуша колкото мога, докато съм на тази службица.