Ден преди началото... протест и скандирания: "Зоната без зона!"

Столичани: Кметицата на Възраждане да ходи при Меркел!
5 ное 2018 12:30,
178

Снимка: Павел Гълъбов

Граждани се обявиха против въвеждането на Зелена зона в междублоковите пространства и паркинги в столичния квартал Зона Б-18. 

"Зоната без Зона", скандираха недоволните столичани, посрещайки първия работен "Зона" ден с недоумение защо само в техния квартал паркингите стават част от платеното паркиране в София.

Още по темата

Хората са възмутени, че много по-централният квартал "Иван Вазов" не попада в хватката на софийското платено паркиране. Организаторите на протеста раздаваха схеми на това как точно този централен район е пропуснат от Столичната община.

Освен мистериозното изчезване на малкия, но доста богат квартал, протестиращите отбелязаха, че паркингите пред входовете на блоковете им не са ремонтирани, но разграфени, за да имат правото да бъдат ползвани като платени площадки за паркиране.

Протестиращите се заканиха да махнат всички табели за платено паркиране и да ги хвърлят пред общината или в близката река.

"Внимавайте, граждани на Люлин и Надежда, скоро ще има зона и при вас!", скандираха част от недоволните столичани.

"Кметицата на район Възраждане няма да бъде избрана за следващ управленски мандат, да ходи при Меркел!", викаха гласоподавателите.

"На всеки литър гориво взимат по един лев, имат данък Гражданска отговорност, която е вдигната със 100 лева тази година, не им ли стигат парите на общините?", чудят се гражданите.

"Бяха обещали и подземни паркинги за живущите, нищо не е изпълнено, говорят измишльотини и взимат само пари", продължиха недоволните столичани.

Адвокат, живеещ в същия район, реши да помогне на съгражданите си, обещавайки им заедно да внесат искове против Зелената зона, с които да се атакува неправомерно взетото решение на общината, според тях.

Организаторите на протеста бяха разлепили покани към всички живеещи в района, за да се присъединят към недоволството им. Според тях някой нарочно е минавал и премахвал принтираните им обявления.

Полицейско присъствие също не липсваше, патрулна кола бдеше за спазването на реда в района на протеста.

Жителите на Зона Б-18 обявиха, че ще продължат протестите си в сряда от 08:00 часа пред община Възраждане и в неделя от 16:00 часа пред паркинг в квартала. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЯРНО ТР ДА СИ МНОГО НАГЪЛ МЕСЕЦИ ПРЕДИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ДА СЛАГАШ ТАКСА ПАРКИРАНЕ! ХЕПТЕН СЕ САМОЗАБРАВИХА!
40
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
е,доживях да разбера,че "т_ъ_п" е "неце_нзурна" дума..
39
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истинатаама тоя проблем се решава с по-високи данъци за колите, какъв е проблема за 2-ра кола да се тури данък 1000 лева например, това сега е малоумие, неможе общината да събира данък МПС, данък имот и да няма поне някакво минимално изискване към общината за осигуряване на паркоместа покрай основните булеварди и жилищни райони
38
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяните начело с Борисов, Фандъкова у останалите гербави крадци превзеха София и вече няма достатъчно място зс зсофиянци.И по-зле ще става.
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казах ви! Държава и охранителна фирма са различни неща и няма как да се управляват по един и същ начин.
36
16
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
В София има 1.3млн. човека. Очевидно не може да има 1млн. коли - няма голям град по света който да събере колкото хора толкова и коли.Очевидно е че софянчетата трябва някак да се самоограничат. До сега не успяват и броя на коли вече надхвърля възможностите на инфраструктурата поне 2 пъти.От това дали софянци ще се справят с този проблем личи дали българите могат да се организират в държава. ако ли не- да идва освободителя.
35
7
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До До 23 Пустиняки как да въведе ред?..Като типичен гербофигурант от Харема,тя нема акъла да направи това ..И като другите,чака Тиквун да каже кое как да стане..Но понеже тоя последния е *** колкото си иска,нещата зациклят..В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!!!
34
14
 
24
 
! Отговори
истината преди 5 години
Един мъдър човек е казал : "Преди да си купиш кола се огледай - имаш ли пари да я поддържаш , да плащаш данъци , гориво , ПАРКОМЯСТО и т.н". То всеки може да извади -800 /1000 лева за кола , ама после реве , че му искат левче за паркинг А е супер гадно да вървиш на зиг -заг по тротоарите , а по някога няма и място и трябва да слезеш на платното - заради паркираните трошки /автомобили
33
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА! Мизерници! Крадци и измамници! Оставка!
32
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб е шайка за опустошение на България и няма да миряса докато не ни довърши!
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по принцип бих приел подобни зони, само като някакво временно решение за година две, докато се предприемат някакви мерки за решаването на проблема, обаче това което става по нашите градове, не само в София, вече ми идва в повече, е преди време бях в Ямбол и там в центъра турили някаква зона прати СМС да паркираш, че то града е с има няма 20 хиляди коли ама те зона направили, що ? щото по лесно да вземат молива и да начертаят там някаква зона и после събирай пари от СМС-и
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро мафията ще ни събира допълнителна такса и за всеки пешеходец - върви по улции и тротоари, значи трябва д аплаща според ГЕРБ.
29
10
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
"... Кметицата на Възраждане да ходи при Меркел ... "??? ... Че къде пък е отишла Меркел, че пращат и кметицата на Възраждане там ... ??? Доколкото ми е известно Меркел е била и ще си остане в Германия, там където искат да отидат милиони хора бягащи от човеконенавистни режими, включително и много български граждани ... Всеки нормален човек би избягал в Държава, като тази на Меркел, особено от посткомунистическо блато, като нашето, наследено по линията на "Пословичната българосъвеЦка дружба" !!!
28
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма голям град пос вета с такава малка плътност на населението, в който да има подобни платени зони за паркиране. В градовете по света, в които има платени зони за паркиране, гъстотата на населението е в пъти по-голяма от тази на София, включително туристите, като преди да въведат платени зони, по света правят паркинги, с колкото се може повече паркоместа. В София паркинги няма и не се правят, бандата на Фандъкова разрешава презастрояването на София, мафията прибира парите от платените зони, а
27
12
 
17
 
! Отговори
До 23 Пустиняк преди 5 години
Писна ми от промити мозъци като теб. По закон фандъкова е длъжна да въведе ред в паркирането на цялата територия на общината, с което платените зони за паркиране нямат нищо общо. Вместо да изпълни задълженията си по закон, Фандъкова и бандата й, влошават положебнието с паркирането и разни като теб почват да искат платена зона, за да имало ред, вместо да дадат Фандъкова на прокурор, защото не си изпълнява задълженията като кмет. Връзка между платена зона и ред в паркирането няма. Мафията изкустве
26
7
 
20
 
! Отговори
От зоната.. преди 5 години
Абе, защо всеки, който иска да плаща този рекет, смята себе си за софиянец, а тези, които възразяваме срещу това за "дошли от село"?!Я малко влезте в час и спрете с тези изказвания, че сте смешни. Всеки, който няма адекватни аргументи за някаква ситуация и взима темата за столичани срещу провинция - че най-лесно. Айде да си размърдате сивите клетки и да се събудите...Предлагам" платците", щом са толкова ербап, да плащат стикерите и на другите!!!
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо протестират? Щото са от Перник ли? Нещо не се връзва.
24
3
 
12
 
! Отговори
аа преди 5 години
Уважаеми софиянци да ви е честита новата зелена зона, след 5 години да е червена.Като ви пречат селяните сега ще плащате
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъковци казаха, че правят там зелена зона, въпреки че земята не е на общината, защото хората били искали така. Лъжат разбира се, като всички герберасти.
22
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре цяла София да става зелена зона - вече не се диша от селяни.