Цветанов: Цената за изтребителите F-16 ще падне!

Сделката със САЩ за над 1,8 млрд. лв. влезе в парламента
164

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цената на новите изтребители, които правителството се готви да купи от САЩ, ще падне. В това е убеден шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентът ще одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70 и да се допуснат "отклонения" от досегашните български изисквания.

Още по темата

Очаква се предложението на правителството да мине в пленарна зала с ключовата подкрепа на депутати от ДПС.

Във вторник то бе прието от парламентарните комисии по отбрана и финанси, въпреки опита на депутати от БСП да направят скандал, твърдейки че не са получили всички необходими документи.

Въпреки че заседанието на ресорната комисия по отбрана вчера беше закрито за медиите, обсъждането на точката днес в пленарната зала ще бъде открито.

"Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи инвестиционният разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет", обясни Цветанов.

Решението обсъждането на решението на НС да е открито е било взето на председателски съвет по-рано днес, а негов автор е именно Цветанов.

"Досега имаме изразена позиция от институциите на САЩ, че когато започнат преговорите по същество, с всички детайли в подготовката за споразумение, ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
4
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Фокерите направиха руснаците смешни ПСВ Месерите по късно не им дадаха да бомбят дори Авията на заводите ДАР бе по добра от Яг1 най масовия изтребител в ссср Тъй че България е имала и ще има по добри самолети от руската *** Факт е че гиже страхБог да благослови Локхилт и Ф16
65
7
 
3
 
! Отговори
до Krom преди 5 години
чудно щом като всичко е анимация и ютуб защо се вие на умряло за въоръжения до зъби руски агресор, защо тръмп иска да излезе от договора за ракетите със малък иср радиус на действие.Защо ние ще купим най модерното за да възпрем руския враг....
64
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов разбира от военни самолети, колкото Петкова от атомна физика. Затова са провалите във всички сектори при това правителство вече десет години!
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов е умен знае, че, ако не вземем Ф16 САЩ ще и опустошат икономически.
62
5
 
2
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До до Сата Нато - не, направо от Кремълския Дарт Вейдър ще бъдат посрещнати. От Вилата му в Сочи. Или .. зад Полярния кръг. От Руския Слон, който ще сътвори по въпроса You Tube събитие. Това русофилите сте баси лаладжиите. Имате легенда за руското превъзходство за всеки отделен случай. Сега чакаме Лада Калина която скъсва .. по трудово Порше Кайен. Така, щото руското величие е голямо.
61
6
 
16
 
! Отговори
до58 преди 5 години
стига сте плашили с това БСП и че сте незаменими. Други ще ви сменим, те комунистите си знаят че няма да са те....таз мантра кой не скача е червен вече не важи.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топки на заек Свобо я си пий отровата навренето 8 гермаци плениха белград
59
3
 
8
 
! Отговори
палячо преди 5 години
Май пак ще летиме до Вашингтон.
58
6
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Те крадоха 50 години и им стига."В БСП почти няма да намериш бивши членове на БКП, но пък виж ГЕРБ и специално този грозния *** цеко, са все бивши членове. Баце ви слънце даже не си е върнал книжката, демек все още си е диво ***.
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов лъже разбира се, което е и типично за ГЕРБ. Цената за тези изтребители не само, че няма да падне, а ще се вдигне на над 2 милиарда лева, а това е само началната цена. След това ще трябва да плащаме още за монтирането на бойни системи. Като за капак, американците искат милиардите веднага, а не разсрочено, както е при другите две оферти.
56
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
третия, който не ги покрива, това е ИЗМАМА и могат да ни съдят. Ясно ли ти е?Не могат.Освен това ако се вземе много по-добрият Ф-16, какво ме интересува, че някой щял да се напъва да ме съди. Сигурността на държавата е форс-мажор.
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Ф 16 и не остана сръбско ПВО в Бг по добре знаем от вас руските пияндури какво стана
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никой не оспорва качествата на Ф16, има престъпление в избора му, Симеонов ви го каза, нова процедура. Но управниците изместват интригата да доказват колко боеспособен бил...
53
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Точно така другарю червен скункс. Важното е ГЕРБ да продължи да управлява България , защото налази ли я пак БСП Държавата си заминава. Целта оправдава средствата. Ще изтърпим един отчаян червен *** да пише глупости по сайтовете.
52
5
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Кога ще купуваме танкове и фрегати?Не може ли да редуцирате пенсиите до 50 евро макс?
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хора, целият дебат е безмислен. дали 8 самолета Ф-16, дали 10 Грипен....ние имаме 72 самолета, Турция -1056. Няма да ни опазят новите самолети, трябав да инвестираме в ракети земя-въздух и въздух-въздух със среден и дълъг обхват.
50
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе след като ви плащат да плюете определено ги е страх рашковците ... Пък и няма да е за севте България да има по добри самолети от *** им Фокер d7 ПСВ Месершмитите по късно .Изметаха ли руснаците от небето над черно море Изметохаги Факт
49
2
 
8
 
! Отговори
иванова преди 5 години
и откъде цв цв има такава информация...............
48
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се появи възможност да се вземе най-доброто оръжие, условията на конкурса и нежните чувства на останалите участници не са решаващ фактор.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това правителство е нагледен пример за пословицата: " Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак..."