В бетонен лабиринт: Жители на "Лагера" без достъп до домовете си

Според живущите линейка и пожарна не могат да стигнат до тях
13 мар 2019 10:55, Красимир Ангелов
88

Жители на столичния квартал "Лагера" се озоваха в бетонен лабиринт. Триметрова стена от цимент се намира на сантиметри от главния вход на блок 42 в квартала.

Ограждението е част от поредната строителна площадка, която е заела едно от малкото междублокови пространства. Според хората от "Лагера" има абсолютно нарушение.

Живеещите в района се оплакват и от липсата на тротоари, улици и осветление, както и функциониращи отводнителни шахти. По думите на Николай Лозенски, живеещ в квартала, линейка и пожарна кола не биха могли да стигнат до блока заради триметровата стена. Той коментира пред Bulgaria ON AIR, че от 30 години районът не е ремонтиран от Столичната община и се е налагало жителите сами да запълват дупките по улиците.

Заместник-кметът на "Красно село" Калин Николов, както и главният архитект на района Христо Кючуков, се срещнаха с жителите, за да обсъдят проблемите им.

"Съгласен съм с негодуванието на хората по отношение на инфраструктурата около тези блокове. Очевадно е, че има да се свърши доста работа. Започва се рехабилитация на района - имаме план целият район около блоковете да бъде облагороден. Предстои да се изчисти пространството и да се премахнат незаконните гаражни клетки", обясни Калин Николов в "България сутрин" .

Част от жителите твърдят обаче, че са плащали данъци за гаражите си и те са придобити по законен начин. Те не са съгласни с премахването им и смятат, че това ще затрудни паркирането в квартала.

По думите на главния архитект на "Красно село" Христо Кючуков бетонната стена, ограничаваща достъпа до входа на блок 42, следва да се приведе към нормални размери, което значи, че не трябва да надвишава 2,20 метра. Той обясни, че не е нужно да се събаря и да се прави нова, а може просто да се отреже.

Зам.-кметът на "Красно село" обеща, че условията в района ще се подобрят, а жителите на "Лагера" бяха категорични, че ще отстояват гражданските си права, докато не видят резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
17
 
! Отговори
saki преди 5 години
Жалват се ,че живеят в мизерия, но беловласия сърдит дядо си хвърли фаса на земята и го стъпка с краче. А иначе е ясно ,че пискат за незаконните си гаражи,които единия се изпусна ,че давал даже под наем.
23
2
 
12
 
! Отговори
Драмата е, преди 5 години
че между незаконните гаражи има и законни такива. Поне двама от възрастните събеседниците си носеха папки с документи, но в уйдурмата само се спомена, че за гаража си 1-ят собственик е плащал данъци от 30 и повече години.След като сме толкова радетели на частната собственост и правото, редно е и този факт да бъде отчетен и съобразен. Нищо чудно, да се повтори 22 с частните имоти, ремонта на улиците в тях и новата зелена зона, тъй като в част от нотариалните актове има и собственост в/у земята
22
6
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Пожарната и линейките да не би да са три метра широки???Агент Никалас Хейндж!ЦРУ!!!
21
2
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Цял живот някой искат да си живеят панелките, да си "пазят своето" место пред блока и ако някой им спре , да се пукат гуми , драска ключ и какво ли още не. За състоянието на улиците , може да се попита кмета къде отиват парите от паяците, които са най-активни в квартал Лагера.
20
2
 
14
 
! Отговори
Топ преди 5 години
А когато ги построиха тези три блока по 18 етажа(три села) и с достъп само с една малка уличка, която едвам минава една кола, направиха си пътеки към другите малки имоти през които да минават, затвориха достъпа към тези малки имоти, обрадиха се с незаконни гаражи (1 гараж е към 3 паркоместа и после се оплакват,че няма паркоместа) и още много има ама няма да ми стигне мястото...та вие ли ще се оплаквате от нещо....???!!!!!!!!
19
6
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Всичко е законно, на три метра е оградата, да си махнат гаражите селяните прости и да се освободи място , за да могат да дишат!!!Агент Лайъл Фланари!ЦРУ!!!
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че арестуваха Иванчева и я тикнаха без присъда в затвора.А стадото си пасуваше. Включително и тия. Така им се пада.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Кичука в Пловдив е ужасен! Не се мисли за зелени площи, а само за строежи - въздух не остана! Сечат се дървета... заради новите магазини унищожиха прекрасни чинари и засадиха някакви си палми. Има ли свободно петно, то се застроява, вместо да се засеят дървета, типични за нашата флора. ПОГНУСА!
16
5
 
12
 
! Отговори
Кирчо преди 5 години
Те тези завзели земята със незаконни гаражни клетки, едно борче непосадили, сега търсят съчувствие и се оплакват. По вида на околоблоковото пространство ще познаете колко ги еня за района в който живеят. Или просто завиждат за новата ултрамодерна и озеленен кооперация с подземни и законни гаражи, която ще изникне под носът им
15
7
 
18
 
! Отговори
от доста време... преди 5 години
.. ми прави впечатление, колкото по олющен, мизерен и напукан ти е блока, толкова повече ти пречат околните новостроящи се сгради... А това, че съседа е с незаконен бетонен гараж и ти си паркираш колата в калта не е важно...
14
7
 
17
 
! Отговори
Митьо преди 5 години
Да бяха купили съседния имот и нямаше да има строеж, можеше да си направят градинка и беседки. Какво искат, на частен парцел да не се строи, щото са много важни. А че са затруднили достъпа до блока с незаконните си гаражи общината ли им е виновна?
13
3
 
22
 
! Отговори
3M преди 5 години
Стига лъжи! Гаражните клетки са незаконни! От няколко години се премахват в цяла София!
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се свети името на баронеса фон Данчето Фандъкова.Благодарение на високата и компетентност, честност и професионален екип от архитекти работещи неуморно за подобряването на градската среда в услуга и удобство на гражданите столицата се развива.
11
10
 
18
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Ревящите първо да си махнат незаконните гаражи. Тая стена Ко им пречи. Да се връщат на село
10
1
 
32
 
! Отговори
Честен преди 5 години
По телефона:-Вие се свързахте с телефона на НАП*Ако искате да си платите данъците, натиснете звезда*Ако не искате , натиснете решетка*Ако искате да Ви ги опростят, натиснете полумесец
9
9
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Важното е да се гласува за ГЕРБ.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та колко беше кв.м в Лагера?
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за това ли е този рев? Вместо 3 метра да бъде 2.20.... Нали пак ще я има тази стена??
6
8
 
13
 
! Отговори
petko преди 5 години
Старите пенсии реват за *** си. А какво да кажат тези, които нямат такива грозни гаражи.
5
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахаха, българска работа! Оплакват се, че има незаконно строителство, обаче не искат да им бутат гаражите, които също са незаконни. Ей затова сме на това дереджи щото когато ти удисва закона може да се нарушава, а като е в наша вреда се възмущаваме!