Пазарът в "Младост" е напът да изчезне, теренът бил частен, ще строят блок

Инвеститорът планира да вдигне сграда на 10 етажа на мястото на сергиите
Обновена: 10 окт 2019 09:00 | 10 окт 2019 09:00, Камелия Цветанова
204

Емблематичният пазар за софиянци в столичния квартал "Младост” 1 е заплашен от изчезване. Причина за това са плановете на инвеститор за изграждане на нов жилищен блок на негово място.

Заради това жителите на квартала отново се вдигат на протест.

Оказва се, че теренът, на който се намира пазара, е частен и собствениците му са подали мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота с 10- етажен блок. 

"Младостчани от години сме на протести по зелените площи и градинки за запазването им и сега излизаме, и за защитата на пазара ни. Тук не става въпрос само за загубата на мястото за пазаруване, което съществува от създаването на квартала. Тук става въпрос, че вече няма място за живеене!", обясниха хората.

"За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И все жителите на "Младост" продължават да се оплакват от задръстването по главния булевард " Андрей Сахаров" и малките улици.

"Няма място за паркиране, децата ни се движат, като марионетки между стотиците коли, въздухът е първенец по мръсотия в София, а строежите продължават - по градинки, по всяка една останала зелена площ, без отстояния и без осигурени гаражи за новодомците", недоволстват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Драги "софиянци" от "Младост":До средата на 70-те год.края на София беше 4-ти км.Имаше само няколко стари блока срещу казармите/в дясно като се излиза от града/.
174
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дядо от селоТам е работата. Кварталът си ни харесва. Не искаме да ни го съсипят!
173
5
 
3
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Като не ви харесва , ама честно, защо седите там?!На село е прекрасно ,чисто ,свежо ! Не ви разбирам,меркантилността !
172
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мласостчани случиха на скромни собственици на парцела на пазара. Само 10 етажен блок, можеше да построят небостъргач там, но са излезли хора.
171
1
 
7
 
! Отговори
ВАК ЛИНН преди 4 години
КАКВО КАТО СЛЪНЦЕ НЯМА ДА ОГРЯВА МЛАДОСТ,ВАЖНОТО Е, ЧЕ ИВАНЧЕВА "СВЕТНА"
170
0
 
8
 
! Отговори
Здравомислещ преди 4 години
Ситуацията в Младост прилича на препълнен автобус в Градския транспорт.Хората вътре казват - "Няма място!" Хората отвънка казват: "Хайте направете малко - за още един."Има едина гранница след която копуващите ще спрат да дават по 200 000 евро за да се возят в Претъпканя автобус. Тази гранница не трябва да се пресича! Няма да е добре за никого.
169
3
 
4
 
! Отговори
Кътю преди 4 години
До 182Драпаме там да купим, да знайш, след 2 г. ще ми се молиш да ти купя кимизарника за по 400 евра квадрата ама няма. В гето не купувам апартаменти. Харесвам добрите локации в София.
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има тука некви дето немогат да си позволят апартаментче в Младост и злобеят :). А задръстването по малинов си го правите вие, нали имате осигурен градски транспорт и метро, ама всеки човек с по една кола на работа тряа ви направят бензина 5 лв че да се спрете вече !!!!?!
167
3
 
8
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Младост трябва да го направят зелена зона. Да се плаща. Тогава ще се отпуши от коли
166
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Израснал съм в Младост още от далечната '73 та. Пазарът е бил и ще бъде емблематична икона за живеещите там. Но... е невероятна лудница от коли . Действително е нужен паркинг дори да е платен. Паркирането наоколо си е голямо приключение.
165
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един уважаващ себе си собственик на този имот, трябва да не строи нищо, щото Жечка, Гичка и Груьо не са съгласни и искат да имат пазар и къде да си паркират бръкмите около него
164
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
връщане на земята в реални граници в началото на демокрацията легализира много кражби
163
2
 
5
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 4 години
Гат продавахте на сяда си нивите и купувахте там панелки да сте мислили
162
0
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА ??? НАЛИ МЕСТНАТА "ВЛАСТ" ТРЯБВА ДА ИЗДАДЕ РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ !!! НО ГЛАСУВАНЕТО НА СЪВЕТНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА Е НА СТЕНАТА ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПО ИМЕ И АДРЕС !!!!!!!!
161
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Камелиьо,Камелиьо - дано децата ти не са "напът" да станат неграмотни като теб!
160
1
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
НЯМА дъма "напът" бре,неграмотници!....Справкa - " Официалния правописен речник на българския език" 2012 г.
159
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Жител.....или не им се плаща за да имат такива,искат безплатно,наготово някой да им поднесе.Време е тези хорица да разберат,че безплатен обяд няма!!!
158
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инвеститорите казаха, че не могат да си позволят място за живеене в бедните квартали на София. Място за живеене можело да има само в богатите квартали, които били малко. Останалите бедняци трябва да живеят на тясно, без паркинги, градинки. Инвеститорите превръщат градовете на България в гета. Народът трябва да живее в гета от западен тип, а само богатите милионери да имат място. Гласувайте пак за "Усмихнати крадци"
157
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
До СебайтинКупил си си апартамент,нали!?Щом искаш и паркомясто/гараж има решение на въпроса,а то е:КУПУВАШ си място,строиш си гараж или каквото си искаш,и ИМАШ!
156
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изберете Фандъкова да ви лъже още един мандат.