Протест, трафик, блокада: Орлов мост остава блокиран

Трафикът е насочен към съседните пътни артерии
24 окт 2019 18:10, Красимир Ангелов
65

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Следобедният трафик в София се засилва, а Орлов мост остава блокиран, след като там от няколко часа продължава протестът срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Движението в района е преустановено, а колите минават по съседни пътни артерии, които също са много натоварени, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Протестиращите не допускат преминаването на пътни превозни средства, с изключение на линейки. Полицейското присъствие в района продължава да е засилено.

По-рано шефът на СДВР Георги Хаджиев уточни, че разрешение за протест на Орлов мост няма. По думите му заявление за провеждане на митинг пред ВСС е постъпило на 27 септември. Второ заявление е постъпило на 9 октомври, за същото място и време.

Заради съвпадението е било препоръчано вторият протест да се проведе пред Съдебната палата.

Номинираният за главен прокурор Иван Гешев също коментира протестите. "Хората имат право да протестират, но се извинявам на българските граждани, които заради мен не могат да стигнат до работните си места", заяви Гешев.

Кандидатът за нов главен прокурор обясни протестите срещу него с политически и икономически кръгове, засегнати от прокуратурата и прилагането на закона. Гешев допълни, че да се откаже при такава атака, означава да покаже, че го е страх, и да предаде гласуваното му доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Емигрант преди 4 години
До АнонименТе са там, където ги запратиха последствията от комунистическия режим, натресен ни от СССр чрез окупация и ликвидиране на инакомислещите. Днешната криза е преди всичко криза на морала и нравствеността, пряко следствие от комунистическата диктатура. ьтова се наблюдава навсякъде, където е имало социализъм. Навсякъдеѝ1
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати пишман софианците! Пречел им протеста! Ами разхвърлете държавните учреждения из България, направете Пловдив столица и си живуркате без задръствания. О забравих ако не е богопомазаниа ви стандарт на живот и магаре да върнеш в София, няма да стои.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокопа изгоря.Хаха
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници - Лойко е несменяем с милиардите, които окраде с обръчите от фирми и помощта на ортака му Дебелян. Прави каквото си иска и слага който си иска за главен прокурор, съдии, всички му се кланят или смс праща й ги уволнява. Бай Тошо ряпа да яде... Задмина го и никой не може да го махне. Може да се провъзгласи за цар ако иска. Робите ще плащат данъци и ще кротуват, иначе ще им дигне тока, водата и бензина. Честита демокрация!
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАнонимен нег-ра-мотник.............в Народния съд са били осъдени ПОМАГАЧИТЕ НА фашистите и много жалко ако това е бил "елита" ни по това време! Всъщност, "интелектуалния елит" НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И ВИНАГИ Е БИЛ ПРОДАЖЕН!!! Той е бил *** ВИНАГИ НА ДЕЙСТВУВАЩАТА ВЛАСТ!!! Но я ми кажи, ако тогава са били осъдени 30 000 души (да каже че Народния съд е "изтрепал" без "съд и присъда" може само пълен тъ-па-нар!!), то КЪДЕ СА за 30 години над 2 милиона българи?????
52
0
 
8
 
! Отговори
До55 преди 4 години
Явно чафка вий изпил мозъка щом имате убийците на Гео Милев, чичото черният капитан избивал деца и палил къщи и тия като тях за нещо повече от ***! Такива са били трепани и в Франция, Италия и навсякъде където са воняли и с. Рсали!
51
0
 
3
 
! Отговори
До56 преди 4 години
Явно чафка вий изпил мозъка щом имате убийците на Гео Милев, чичото черният капитан избивал деца и палил къщи и тия като тях за нещо повече от ***! Такива са били трепани и в Франция, Италия и навсякъде където са воняли и с. Рсали!
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някой 53Трольо ***, чети! Можеш да пропуснеш комунистическата "историография" и да научиш, че твоят Народен съд е изтрепал без съд и присъда 30 000 души - интелектуалния, артистичен и художествен елита на нацията; личи ки от такива като тебе - наследници на най-големите про...ци и църв....ли.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШЕВ Е ПИЧ. НЯКОЙ ДАЛАВЕРАДЖИИ СЕ ИЗПЛАШИХА КАТО БИВШИ ВЕЛИЧИЯ
48
4
 
3
 
! Отговори
някой преди 4 години
До: номер 47Не, Гешев е "Народния съд"!А хората нищо не командват. Хората протестират, изразяват отношението си към кандидата за главен прокурор (забележи, кандидат).Имай предвид, че така наречения "Народен съд" е бил избран именно с цел да се сложи край на произволните екзекуции и саморазправи от тълпите по улиците, а не обратното.Институцията главен прокурор е създадена по съветски образец с Димитровската Конституция от 1947 г. Това с какво е по-различно от Народния съд?
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9 а колко кандидати предложиха Цецо Васильов и Червенобузко при избора на твоичкия Лозьо Паньов?
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До закривай Гешефтурата 6За какво да се извинява бе? за това, че опандизи най-кпупните чорбаджии и врътна кранчето на комуноидите, а и наложи запор на имотите на разни бос...ци? Горкият Лозьо Чернолебев, живи жаби гълта и се преструва, че всички удобно са "забравили" как и той беше единствен кандидат на избора за председател на ВКС.
45
3
 
13
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН преди 4 години
До САЩИСАН,потресен съм от плиткоумието ви на всички костовистчета!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още нещо. Те младите не знаят реално за събитията Преди 1989 г.А помнят само след това. Макар и не всички -:) но ние помним! Та от всичките изпълнявали до сега длъжността главен прокурор. Единствения който разбра.Че е пионка на властта.Беше Татарчев! Беше пич и бохем!!!-:) Разбирайки всичко във времето.Много рядко се появяваше по медиите и със " силните на деня"! Пак казвам Беше ПИЧ!
43
4
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Изберат ли този за гл. прокурор с демокрацията в България е свършено!Напротив ако Гешев стане главен прокурор ще окошарят Прокопито и други в обръча около него!За това Радан рева толкова за падането на мониторинга, защото усеща на къде "дyxa вятъра". Но това са европейски изисквания и щом ЕК казва, че вървим в правилната посока, значи е така!
42
10
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Въпреки всичко Гешев , ще стане гл.прокурор!Въпреки всичките тези , КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА КОМАНДВАТ СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА ОТ УЛИЦАТА!!!ТОВА , НЕ ВИ Е "НАРОДНИЯ СЪД"--БЕ ГОСПАДА-ДРУГАРИ , КОГАТО ВИ ИЗКАРВАХА ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА НА БАЛКОНА И , ЦЕЛАТА ТЪЛПА РЕВЕШЕ "с.м.ъ.рт"!ТОВА ВРЕМЕ МИНА !!!!ЗАБРАВЕТЕ!!!!
41
9
 
10
 
! Отговори
САЩИСАН преди 4 години
Абе, хора, вярно ли е това на което преди малко случайно попаднах да пише за Иван Гешев? Че бил се изказал против принципа на разделение на трите власти?И от Биволъ били публикували още повече стряскащи разкрития за него!Диктатура ли ни готвят? Нацизъм? Фашизъм? Или какво?
40
7
 
5
 
! Отговори
работник преди 4 години
Аз не приемам извинения от кадидата за главен прокурор с нацистки възгледи Иван Гешев. И не само заради него самия като личност, а защото няма за какво да ми се извинява - не ми е направил нищо, прибрах се от работа нормално, по алтернативни заобиколни маршрути, както ни съветват от КАТ на МВР. Спазих указанията и протестите не ми попречиха ни най-малко! Напротив, използвам обиколни маршрути всеки ден, защото са по-удобни и по-малко натоварени.
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако въпреки всичко.Гешев стане главен обвинител в държавата. То ГЕРБ.На 100 процента ще загуби властта!!! И без подкрепата на тези които дойдат на власт след ГЕРБ. То Гешев ЩЕ Е НИКОЙ!-:)
38
15
 
21
 
! Отговори
Чук преди 4 години
Няма ли водни оръдия да разкарат тази платена ***?