Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала

Ще се проведе обществено обсъждане по темата
19 фев 2020 09:10, Ния Христова
87
Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала
Снимка: БГНЕС

Обмисля се въвеждане на зелена зона в столичните квартали "Редута", "Гео Милев", "Христо Смирненски" и "Христо Ботев". Район "Слатина" обяви в съобщение за предстоящи обществени обсъждания, съобщи в. Монитор.

Обществените дискусии
ще се проведат на 3 и 4 март. Живеещите в района са инициатори на тези дискусии.

За зоната "Редута-Гео Милев" ще бъде обсъждано въвеждане на платено паркиране в границите – бул. "Ситняково", бул. "Шипченски проход", ул. "Акад. Людмил Стоянов", бул. "Цариградско шосе", бул. "Асен Йорданов", "ул. Иван Димитров – Куклата", част от ул. "Слатинска", ул. "Марко Бочар" и ул. "Боян Магесник".

В квартал "Христо Смирненски" се предлага зона с граници ул. "Иван Димитров – Куклата", ул. "Марко Бочар", ул. "Боян Магесник", жп линии, булевардните "Брюксел", "Асен Йорданов", "Шипченски проход".

За квартал "Христо Ботев" ще се умува дали да има зелена зона по бул. "Брюксел", улиците "Продан Таракчиев", "Летоструй", "Стоян Попов".

От вече проведено обществено обсъждане стана ясно, че жителите на район "Изгрев" не искат да се въвежда платено паркиране. През ноември 2018 г. беше последното разширение на зелената зона с 5500 места в районите "Оборище", "Лозенец", "Възраждане" и "Красно село".

Още по темата

През 2017 г. в район "Средец" бяха обявени 1193  платени паркоместа, а в "Лозенец" - 3500. Зелената зона е по-евтиният вариант на платеното паркиране в столицата. Престоя за час струва 1 лев. Колата има право да седи в зоната не повече от 4 последователни часа. Тези, които живеят в района на зоната плащат годишни винетки за паркиране. За един автомобил те струват по 100 лева, за втора кола цената е 200 лева, а за трета - 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Редута конкретно има голяма драма с паркирането, но най-вече вечер. С какво ме спасява тази Зелена Зона, след като всичките комшии пак ще търсят и аз с тях къде да паркирам след 7 часа? Никаква разлика няма да има, ама грам! Ако се изключи една малка част около Мол Сердика, в цяла Редута няма друга голяма офис сграда, където някой да идва да работи и видиш би да паркира през деня!
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така! Ще стане като при нас в центъра. Хем си плащаш, хем места няма и обикаляш по половин час вечер за да паркираш на 1 км от вкъщи. Честито!А на кака Данче и сие. не им ли омръзна от тая лъжа, че гражданите сами го искали?Още малко ще поискаме и билетчето да стане 2 лв и данъците да се вдигнат. Алоооо!
15
5
 
12
 
! Отговори
Край преди 4 години
Фандъкова -това ти е последен мандат - Бойко каза.Сега е времето да вземеш да наложиш малко ред в тоя град. Вади кочана с глобите и карай наред. Кола на тротоар/в градинка/на площадка да няма. Кучешко имане по тротарите да няма, куче без повод да няма. Почвай разделното събиране на отпадъка и нищо извън кофите да няма. Неизмазана и небоядисана сграда в града да няма.Българчето само от сопа разбира. После ще му хареса да живее в европейски град.
14
13
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Подкрепям за Лозенец. На същото мнение съм, въпреки че имам 2 гаража подземни. Вече има къде човек да спре нормално, откакто е зелена зона. Изобщо човек няма ли паркомясто към офиса, не би следвало дори да си помисля да ходи с кола на работа. Ама манталитет- навсякъде да се натикаме с 15-годишното BMW. Е няма как да се случи.
13
2
 
17
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Да, в центъра може. Но Редута и Гео Милев не са център, за Смирненски и Христо Ботев пък да не говоря. В центъра има логика, но по кварталите няма никаква! Освен да дерат кожите на хората с още данъци!
12
12
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Напротив млади момко/явно не си шофьор/ със зелената зона винаги има къде да спреш ,стикерът важи ЗА ЦЕЛИЯТ РАЙОН около вас ,а не само пред блока или дома ви,а 8 и 50 на месец ми осигуряват спокойно паркиране ,а не да се въртя и чудя като по рано.....Тука май тези които плюете наистина сте пубери без книжки?
11
13
 
12
 
! Отговори
аз пък преди 4 години
аз пък живея в белите брези.И с нетърпение чакам зелената зона.Пред блока има коли с порастнала трева между предното стъкло и капака. И не могат да ги мръднат защото са платили данък.Места няма - имам съсед с 4 коли - върти някакъв смешен бизнес - и всяка по трагично изглеждаща от другите.Който не може да си позволи допълнително 120 лева на година за кола ,не би следвало да има кола. В централните квартали все пак има достатъчно градски транспорт.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6:Вчера обявиха че не само сме на 111 място по свобода на печата, а и на последно място в Европа.Само за справка - Сомалия и Чад са пред нас на 109 място. Прави си сметка.А аз все още чакам статия за кмета на Стамболийски който изведнъж предобил 5 апартамента на морето и 2500000 лв в сметка. В медийте тишина
9
16
 
10
 
! Отговори
Софиянец-1948 преди 4 години
Идеята е прекрасна.От както има ,,,зелена зона" В Лозенец и съм си платил стикера винаги има места в района за паркиране.,,Гастрольори" не пискайте ,ами паркирайте в платените паркинги или в крайградските зони.По рано дойде някой от еди-къде си ,тропоса се пред нас и тръгва да си върши работата,някой път със дни.....А тук като гледам постовете май повечето още нямате шофьорски книжки!?
8
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който няма в личната карта, роден в София, да си плаща зона, не трябва, който е роден в София да плаща зона особено в кварталите. Прикари те да си плащат!
7
17
 
12
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Аз имам 2 стари жилища в район Средец около Попа. По малките улички на времето нямаше зелена зона. В момента, в който се въведе, всеки път има къде да се спре, няма коли по тротоара- подредено и удобно е. Секнаха желанието на всеки, работещ в центъра, да се мъкне там с кола без да има паркомясто към офиса. Твърдо за съм за зелена зона в целия град. И аз НЕ познавам съсед в район Средец, който да е против зоната- такъв няма. Плюсовете са безкрайни. Ако имаш гараж, това не те касае дори откъм пари
6
8
 
31
 
! Отговори
zzz преди 4 години
Само не мога да го проумея как така живеещите тук и там, след "обществено осъждане" изявяват бурно желание да плащат по едни 100 лева на местните мафиоти, за възможността да НЕ могат да паркират във квартала в който си живеят.Аз все още не съм срещнал (включително и местен) човек който да е "ЗА" бенбените зони!Едно обаче е сигурно: клетвите не помагат, щото Гандъка до сега да беше се "споминала" поне 2 милиона пъти!
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква зелена зона бе? В Редута няма 50 метра тротоар като хората!!! Ремонт на Велчо Атанасов се прави от 3 години уж, а 1 дупка не сте запълнили! И с цялата си наглост искате пак да лапате! Първо направете нещо за тези квартали, после се чудете как да лапате! И новия кмет и той същия балалайка, общината го прецаквала уж с бюджета, а иска да пълни гушата на Фандъка!
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете се бе гробари стига скубахте ,идва видовден
3
0
 
44
 
! Отговори
FR преди 4 години
Странно, никой не обсъжда строжи на паркинги а само на платени зони. В края на краищата хората си плащат данъците за това.
2
0
 
38
 
! Отговори
Joe преди 4 години
Общината е като черна дупка - крадат и харчат за глупости и все не им стигат парите...
1
0
 
24
 
! Отговори
Ivo преди 4 години
I have a dream. Всички да плащат. Ххаххахахахаха