След 60 бързи теста във "Факултета" и "Филиповци" – 7 болни

6 души от двата квартала са починали от COVID-19
15 апр 2020 18:38, Красимир Ангелов
109
След 60 бързи теста във "Факултета" и "Филиповци" – 7 болни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

60 бързи теста за COVID-19 са направени през днешния ден в столичните квартали "Факултета" и "Филиповци", като 7 от тях са положителни, съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция.

На тези 7 души е взета и проба за ПСР, като към момента те нямат клинични изяви на болестта.

Още по темата
От здравната инспекция са констатирали, че контактните лица на болните са над 150 души, като ще бъде проследявано тяхното състояние.

Спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения причинени от заболяването, отчитат от СРЗИ.

По последни данни 6 души са починали от кварталите "Факултета" и "Филиповци", като в болници в София има двама в по-тежко състояние в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията.

Поради тази причина, считано от 0.00 часа на 16 април, със заповед на директора на СРЗИ се въвеждат частични ограничителни мерки на територията на квартал "Факултета", район "Красна поляна" и квартал "Филиповци", район "Люлин" в град София, съобщават от здравните власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 36.Значи 30 човека са починали от короната като се прегледат и другите ,,престижни квартали'' Столипиново,Шекер махала.... ще излезе че вируса не е чак толкова смъртоносен за хората.
63
9
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Вие не гледайте къщите на ромите, щото вашите жилища ще ви изнудят да продадете.После на квартира ... или на улицата.Прости байганьОВЦИ.
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали бързите тестове не бяха верни според Годжи,затова не правели бързи тестове?
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименговоря за повечето българи, я ми кажи с какво са се прекарали? Не вярват ,че ще дочакат пенсия , не им трябва некачествена здравна "грижа" .. с какво са се прекарали? Че не са нахранили някое от 12те деца на братчедите и не са им платили безплатна спешна помощ? Евалата им правя, аман от двойни стандарти в тая държава!
60
0
 
19
 
! Отговори
Партията преди 4 години
Поне разбрахме кои са "българите", които ще бъдат тествани масово...
59
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Майна - Сега говорих с познат от Чепеларе там от днес има 2 болни възрастни, и се говори че са заразени в болницата а не от познати.Напълно е възможно. Точно по тази причина и сутрин и вечер Мутафчийски ви говори, че трябва изолация. Не е проблем в 80-те процента безсимптомни, когато същите тези хора ще заразят всичко около себе си. Болниците няма как да имат ресурс за 20% със симптоми, ако тези 20% са от 7 милиона.Дано да го разберете накрая!
58
4
 
21
 
! Отговори
V преди 4 години
Айдеее ..!!! Ши изтървем електората на герб .Бързо спасявайте електората .Тоз вирус е много добър и двата електората удря .И на герб и на бсп :))) А после китайските работи не били качествени. По качествен вирус не съм виждал :)))
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Точно заради това българите се осигуряват на минималнаИ като се осигуряваше на маргинална, опа - минимална, кого прекара? Май себе си, а?
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че черните почват да намаляват не е лоша новина.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
т.е 7 здравно неосигурени, къщата кърти, сложил си решетки, ти я за 14 дни ще се окрадат един другиго
54
1
 
18
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
Аз не мисля че нагметяваме нещо. Говорим реални неща . Не се пазеха . За 2 седмици 2 сватби направиха в махалата .. Сега ли беше момента ?
53
5
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ще го търсите времето на бай Тошо, но нЕма да го намерите !Като станат ромовете мнозинство, пак ще говорим.
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно заради това българите се осигуряват на минимална , за да не са онеправдани в такива случай , някой който краде ток,вода и не плаща да го лекуват безплатно , за сметка на работещите.. не става
51
38
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бива да се нагнетява етническо напрежение в този тежък за всички моментРоми или не, това са български граждани,човешки съществаА и всеки човек може са се заразиНека бъдем добри един към другНека бъдем състрадателниНека поставим сега злобата ,,под карантина,, и да не я допускаме в сърцата сиДано се оправят тия бедни хораИ тях майка ги е раждала
50
3
 
28
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
И сега кой ще се лекува в болниците??? Неосигурените "братя"....
49
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до53! Хайде сега, и вие двама трима плащате осигоровки коиото вобще не отговарят на здравната система в Бг и вече големите надувки! Аз кьдето ги плам осигоровките в чужбина са над 400 евро!!!
48
13
 
2
 
! Отговори
ДОГАН преди 4 години
КАКВИ ДАРЕНИЯ ТЕ МЪЧАТ БЕ ДРАСКАЧ ПОКАЖИ СЕ И КАЖИ ТИ КАКВО И КЪДЕ СИ ДАРИЛ.НИЕ ОТ.Д.П.С. СМЕ ДАРИЛИ ДОСТАТЪЧНО .И АКО МЕ ПИТАШ МЕН ТИ ОСТАВАШ НА ЗАДЕН ПЛАН ТОЧНО СПРЯМО РОМИТЕ.ТЕ СА НАШ ЕЛЕКТРОРАТ.И АКО ТРЯБВА ЩЕ ПОСЕЩАВАМ ТОЧНО ТЕЗИ БОЛНИЦИ И ЩЕ ИНВИСТИРАМ КОНКРЕТНО ЗА ТЯХ.......
47
4
 
4
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Да де бабаити от Люлин . И те са пламнали
46
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е лесно да се преписва ей така всичко вьрху ромовете! Малко ли Бг бабаити пребиваха лекари от бой?
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Красна поляна веднага след блоковете започват първите къщи на Факултета.