След 60 бързи теста във "Факултета" и "Филиповци" – 7 болни

6 души от двата квартала са починали от COVID-19
15 апр 2020 18:38, Красимир Ангелов
109
След 60 бързи теста във "Факултета" и "Филиповци" – 7 болни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

60 бързи теста за COVID-19 са направени през днешния ден в столичните квартали "Факултета" и "Филиповци", като 7 от тях са положителни, съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция.

На тези 7 души е взета и проба за ПСР, като към момента те нямат клинични изяви на болестта.

Още по темата
От здравната инспекция са констатирали, че контактните лица на болните са над 150 души, като ще бъде проследявано тяхното състояние.

Спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения причинени от заболяването, отчитат от СРЗИ.

По последни данни 6 души са починали от кварталите "Факултета" и "Филиповци", като в болници в София има двама в по-тежко състояние в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията.

Поради тази причина, считано от 0.00 часа на 16 април, със заповед на директора на СРЗИ се въвеждат частични ограничителни мерки на територията на квартал "Факултета", район "Красна поляна" и квартал "Филиповци", район "Люлин" в град София, съобщават от здравните власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи от кое племе си бре,Анонимен?Да не си от това където 5 века го чукаха?Защото ако е така би трябвало да си завреш главата в *** и да не говориш кое племе е диво ,мръсно и крадливо( има много примери по цял свят).
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега спокойно може да се осъществи плана за масова стерилизация докато ги лекуват...
42
15
 
8
 
! Отговори
То преди 4 години
Хубаво ,да затворим тези квартали,ама кой да събира ***?На вас,ви е под достойнството!Не ,че сега не понамирисваме,(някои)!
41
4
 
9
 
! Отговори
anon преди 4 години
в щатите тези дето нямат здравна застраховка генерално казано нямат нищо защото са супер бедни (една застраховка е $350/ месец). а на бедния като няма какво да му вземеш и той го знае просто отива в спешното отделение и там го лекуват (защото по закон не могат да върнат никого от спешното) и като го излекуват го пускат. после му пращат една огромна сметка която той нито ще плати, нито ще му вземат нещо защото нищо няма (не могат да ти вземат колата по закон). и така. ние да му мислиме.
40
3
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Аз не знам къде са тия 2 квартала . Най близкия ми е Христо Ботев и пак не е чак толкова близо че да тръгна да се притеснявам
39
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е Мурафетчийски да съобщи от починалите 36 души колко са от племето, диво, мръсно и крадливо! Убеден съм, че са не по-малко от 70%!
38
1
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Не мисля че ако има голям наплив ще имат досег до здравната система .
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маа.ка му... Блока ми е на 50 метра от Факултета........
36
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От там само може би ще се напълнят болниците и тогава ревльовците срещу мерките ще останат на лечение по домовете си след заразяване.
35
1
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Арената казаха че е само за леки случай
34
2
 
22
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
След 60 бързи теста във "Факултета" и "Филиповци" НЯКОЙ ХОРА ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА
33
1
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Ммм не няма да ги напълнят..то това е че изобщо няма да стигнат до там..
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма лекари да ги обхванат, ей я зала Арена Армеец! Там да ги нахвърлят.
31
0
 
22
 
! Отговори
Безумие преди 4 години
Търсят късно, защото масово не са здравно осигурени и разчитат на спешна та помощ. Над 150 контактни имат само 7 човека... При наложено извънредно положение и забрана за струпване на хора. Ако не са хора, да се третират като прасетата, козите и целия ***, по които дори нямаше доказана болест
30
1
 
26
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Като биха лекарите много силни бяха ,нали ? Еее,сега не знам как ще се оправят
29
10
 
17
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 4 години
Защо да плащат здравни осигуровки ромите, като може да не плащат ?!Вие на тяхно место, ще плащате ли ?Обаче ромите не викаха "Времето е наше".Вие викахте и с викането ще си останете.Времето е на ромите, ще ги храните до гроб, щото имате евроатл.ценности.Доброто старо време няма да се върне.Забравете !
28
1
 
23
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
в щатите които нямат здравна застраховка *** като кучета / 7 дена престой в болница за коронавируса е между 60-80 хиляди долара за тези без застраховка / ...
27
0
 
22
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
С тези навици ,не се изненадвам че са пламнали ...След 2 седмици на всички теста ще е позитивен ...
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не внасят здравни осигуровки, защото се водят социално слаби. На социално слабите държавата плаща лечението, ако не знаете. Мдаа... богатата ни държава... Това и в САЩ го няма!
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи 12 в болници, 6 починали и още 7 без симптоми. Общо 25 само от тези райони. Колко ли са болните от общия брой заразени в България, които не живеят в гета?