София втори ден под блокада, какви са глобите за нарушителите?

Масовото излизане от столицата наложи строгата забрана
Обновена: 18 апр 2020 08:59 | 18 апр 2020 08:55, Ния Христова
287
София втори ден под блокада, какви са глобите за нарушителите?
Снимка: БГНЕС
Вече втори ден София е под блокада и затворена до второ нареждане. Масовото излизане от столицата в сряда и четвъртък принуди властите да наложат строгата забрана. 
 
Хората, на които им се налага да пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да стигнат до работното си място в определен времеви прозолец - от 6 до 8 ч. сутринта, а връщането от 18 до 20 ч. След тези часове хората с лични автомобили нямат право да се движат.
Още по темата
 
Забраната прави изключение само за: 
 
-товарни превозни средства, които трябва да докажат необходимостта от извършването на трансорт 
 
-автомобили със специален режим
 
-автомобили, които превозват граждани за лечение. В декларация трябва да се посочи лечебното заведение, в което ще се провежда лечението
 
-автомобили, които превозват медицински лица, отиващи на работа
 
-автомобили на електроразпределителните дружиства, ВиК операторите, кабелните и мобилните оператори
 
-служебни автомобили, които превозват работници към местоработата им. В декларация се посочва фирмата и телефона на управителя/директора. Ако работник пътува с личен автомобил, също трячва да посочи фирмата и телефона за вързка 
 
Декларациите, които до момента се ползваха, остават в сила. В тях трябва да се допишат само от фирмата и телефони за връзка с управителя.  
 
Какви са глобите за нарушителите?
 
Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване. Санкцията предвижда затвор до 3 години или глоба от 100 до 300 лева.

От полицията обясниха, че започват внимателна проверка на всички декларации от пропускателните пунктове в последните два дни.

"Не знам тези, които са успели да заблудят, как ще се върнат при наложените мерки. В малка част от проверените декларации откриваме много сериозни нарушения, съответно тези, които са попълнили неверни данни, ще си имат проблеми с правосъдието", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали всички държави са дали суверенитета си защо българия е специална и живее на гърба на другите? И защо габриел управлява на другите държави иновациите след като няма принос в европейския бюджет на практика?
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някоя си звучи точно като калинките в народното събрание
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някоя си, държавите в европейския съюз трябва да поемат по равно издръжката на европейския бюджет а не едни да живеят на гърба на другите, освен това ес е гарант за суверинетета на бг, за което бг би трябвало да плаща а не да взима а и получава достъп до общ пазар, за което също би трябвало да плаща а не да взима!
111
1
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Някоя-си,що не си смажеш пистолета и не спреш да бълваш глупости.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
селендури от софия ходат на село
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някоя си, а ес трябвада спре най- накрая да дава на българите 4 милиарда евросубсидии да присвояват срещу смешната сума от 1 млрд която внасят в евробюджета
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден пътувам извън София многократно с ендурото - нека тъппия ушев ме спре? хехе
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като не са искали хората да пътуват да са казали на служителите си на кпп-тата си да не ги пускат както е в момента и нямаше да им проблем! но за *** некадърния връзкар все друг му е виновен щял да глобява другите сега за некадърноста си великия
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно има понятието Сеяндурски Тарикати. Тези сеяндурски тарикати са готови на всичко само и само да ви прецакат. А вие стойте затворени по конюшните. Точно такива в момента ви Управляват гетото наречено булгария. А да са ви честити.
105
1
 
6
 
! Отговори
МХМ преди 4 години
Не съм юрист и не искам да влизам в юридическата размяна на реплики тук, но определено мисля, че тези,които са написали измислени неща в декларациите трябва да бъдат подведени под отговорност за деклариране на невярна информация. Все пак са се подписали, нали така. И моля юристите да спрат да търсят под вола теле и да ги защитават. Разберете, че докато не станем дисциплинирани никога няма да оправим тази държава, само ще цъкаме с език зад германците.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някоя си, какъв е смисъла на декларациите въобще? и каква е работата на служителите на кпп-то? аз ако искам да вляза в твоята стая и дам една декларация на пазача ти че влизам в стаята ти за кеф и той ме пусне и какво после на излизане ще ме глоби че ме е пуснал в стаята ти ли?
103
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
леле!...На г-жа "някоя_си" клавишите явно са са изтъркали от толкова напъни...Обаче има смелост да пише жената!..-Зер тя с гордост ни съобщи,че мъжът й бил.."най-добрия стрелец"..(в италианската армия)..Втори кап. Берторели...А тя самата,с "Гугъла в ръце", нищи изтънко нещата,та са кине..
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някоя_сиКоментарът ми относно прилагането на 78 А от НПК и последиците от това, е изграден изцяло при хипотезата за налагане на административно наказание глоба. Ако не се лъжа,една от предпоставките за прилагането на този член е липса на умисъл,а при съставяне и използване на документ с невярно съдържание,липса на такава е трудно доказуема!
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някоя_сиИмаш знания,но са повърхностни и недостатъчни! Липсва ти и достатъчно опит,така че по-добре не се напъвай толкова! Разбира се,че ще има осъдени,но наглярите-особено онези които спекулират с трудови проотношения,заслужават да го отнесат най-здраво! Мнго ще минат и между капките,но нека всеки да направи изводите за себе си! Какъв народ сме и заслужаваме ли нещо повече,от това което имаме и сме постигнали!Иначе за себе си лично,изводът съм го направил отдавна,а проф.Христов е прав!
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някоя_сиЧувала ли си колежке за чл. 78 А от НПК?Прочети го и го осмисли недей да говориш глупости! Налагането на глоба може да попречи за работа в държавни структури или в охранителни фирми,но в останалата част на частния сектор в свидетелството пише-Неосъждан!
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоталната изолация на София трябва да продължи в следващите три-четири месеца, иначе жална и майка на цяла България!
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
търпете офци ...500 години сте търпяли..ще изтърпите още 50 кво ви пука...
97
0
 
3
 
! Отговори
Психиатър преди 4 години
Нещастните хора са лоши, лошите са нещастни, затворен кръг, няма излизане!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НСРМерките трябва се затегнат...Тук вече има хейтъри, които са поразени фатално в главата от covid-19... Като джуджето Сидеров и Дългуча от Учиндол.
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобите са смешни...Още 1 нула към посочените числа е по-нормално...