Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов

Премиерът обяви, че държави търсят чували за трупове наравно с маски
Обновена: 16 апр 2020 14:24 | 16 апр 2020 14:20, Веселина Йорданова
149
Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил всяка декларация за преминаване през КПП да се проверява за достоверност след това и полицаите да бъдат максимално стриктни при контрола.

Още по темата
"Щом си лъжец, няма да вземаш от на хората парите и да отиваш да ги заразяваш", ядоса се той.

Недейте да лъжете и да обричате на гибел дисциплинираните, призова отново премиерът, след като стана ясно, че доста столичани планират да пътуват за Великден.

"Кои мерки плавно да разпуснем?! Имаме поръчки освен за защитни облекла, за чували за трупове, всички търсят, дефицитна стока са", обяви Борисов пред журналисти. Той каза, че не насажда страх, а че това е истината.

Премиерът уточни, че не иска да се удължава извънредното положение и да бъде "както при французите" до 11 май, но ако не спазваме мерките, от само себе си няма да се случи това.

"Следващата събота-неделя ще броим дали сме били отговорни и сме пазили близките си", коментира още Борисов желанието за пътуване днес. Той изрази опасение, че това "разпускане" ще доведе до бум на болни и ще ни е яд, че месец и половина сме стоели по домовете си.

Ще накажем тези, които са спазвали дисциплината. Това не е тарикатлък, не знам какви са тези хора, които ще отидат при близките си и ще разнесат вируса, заяви премиерът.

На въпрос обмисля ли се затваряне на София по подобие на Банско, той каза: "Ако продължи това огнище да се развива, каквото за всички градове, това и за столицата".

По думите му мерките са непопулярни и политиците губят от това. но сега били като лекарите - "диагнозата е тежка, смъртоносна, но режем и правим това, което е най-добро - стойте си вкъщи, лекарство няма, ваксина няма".

Премиерът даде да се разбере, че няма да се допусне младежи да отидат да учат в чужди университети, докато ситуацията не се промени.

Борисов коментира и актуалната ситуация с исканията на Топлофикации за сериозно поскъпване на топлата вода. "Това е провокация, прокурорите и полицаите се надявам да намерят виновни", заяви той.

Премиерът посочи, че сам не си стои вкъщи, за да дава стимул на икономиката, там, където може, "да работи на макс". Спазваме мерките за безопасност, надяваме се да не ни хване, призна той. 

Борисов отчете огромен напредък по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната, каза той, като инспектира изграждането на участъка от пътен възел "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ "Хемус" остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

За строителството на магистралата Агенция "Пътна инфраструктура" вчера разплати нови близо 20 млн. лв. за участъка Белокопитово-Буховци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 4 години
от инфаркти умират в пъти повече заради вашите аполикаптични внушения,от обикновен грип умират всяка година в пъти повече,разбира се,че вируса е опасен и хората трябва да бъдат отговорни,е в гетата за които трябваше да "приобщите" с европейски пари а вие и приятелите ви ограбихте разнасят заразата,вината е ваша,лишихте ги от образование и от работа,използвахте ги да ви гласуват,оставка..не ви плащаме да ни ограбвате и крадете,не се справята,бъдете отговорни и не се събирайте,пазете любимите хор
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма да проверява десетките и стотици чували с разните декларации. Ако случайно ги проверяват тоза ще заеме огромен високо платен ресурс с месеци за нищо.
113
1
 
8
 
! Отговори
фгьжб преди 4 години
Тоя съвсем изтрещя вече с тия чували и трупове,защо прокуратурата не му повдига обвинения,това е психически тероризъм.Има хора лабилни, ще полудеят, ще получат инфаркт, ще се самоубият,за затвора е тоя.
112
4
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Премиера,Мутафчийски и Ананиев просто плачат за Трибунала в Хага.По подобие на Ратко Младич , Милошевич и другите садисти,диктатори и провеждащи геноцид.За справка,до днес има 80000 (словом за кьоравите - осемдесет хиляди) безработни от началото на т.нар. извънредно положение.Поклон пред Мутафчийски,Борисов и Ананиев.Благодаря ви , че е**те майката на майка България ! А,и Борисов - аз персонален чувал си имам ! Няма да те набутвам с пари да ми внасяш.
111
2
 
8
 
! Отговори
Оня с ЮМЗ-то преди 4 години
И да слушате защото ви е приготвил и чувал за всеки който не слуша.Тъй де.
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи докато Баце не отиде да проверява ,,откритите листове'' лично той по КПП-тата ,този матрял от дума няма да разбере.Лично той трябва да е на първа бойна линия,иначе няма да стане.
109
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шибанякаът налага силова диктатура над народа с репресивни мерки, прилага геноцид и един ден ще бъде съден за извращенията, които е сътворил, за престъпление против човечеството и за хилядите умрели заради него!Той е за трибунала в Хага не за премиер и един ден премиерата на шиб*няка ще свърши!
108
0
 
11
 
! Отговори
до шефа на кенефа ? преди 4 години
4 поколения сме софиянци , но си купихме място на Село и с Радост копаеме домати ,лук и тн , думата ми беше за простииите селянии в София -плявата на нацията ! -като чуят да копаят и доят побесняват .има мн качествени хора от Провинцията
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия КПП не е ясно закакво са, освен да сеят заразата през полицаите, щото де факто никого не връщат
106
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам какво търсят другите държави, но България ще си търси нов премиер, кабинет и парламент след кризата!
105
1
 
19
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Човек и семейство спазващи самоизолация и излизайки само при нужда не може да отиде до вилата си, с което реално също се самоизолира ! Е това вече е нехуманно и нечовешко от властимащите!
104
5
 
6
 
! Отговори
до Шефа от Винету преди 4 години
Няма определена дата. Чакаме някой по-умен народ като руснаци, американци или немци да измислят лекарство. Дотогаз ще се крием и ще чакаме. От нас никой нищо не очаква. Ние сме по-неграмотни от другите народи, не можем сами да измислим лекарство.
103
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяните тръгнали да си ходят по родните места и да правят износ на ковид 19, па нема лошо.
102
4
 
12
 
! Отговори
Арнолд Шравцинегър преди 4 години
По капепетата хич не проверяват декларациите, просто ги прибират в чували. Накрая ще се окажч, че имената в 80% от тях са измислени и никой не си е направил труда да спре евентуално карантиниран. Сигурно така са събирали декларации и на летището, и на границите, и на имигрантите.
101
7
 
10
 
! Отговори
Ех,мечти преди 4 години
Прооостите селянииии ,Дано Никога да не се върнат в София ! в София се изсипа плявата на нацията - плейметки,диджеи,"студентки" , бармани , наркодилъри , продавачки на парцали - това ли е икономиката на София ?Къш на Село да копате картофи и да доите кравите !
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте сериозни Борисов, не...
99
4
 
16
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Правителството трябва да построи паметник на Тодор Живков във всеки град и всяко село, за да се отблагодарим на комунистите за ваксината БЖЦ поставяна на българите след 1951 година. Без тази ваксина в комбинация с псевдо мерките при които половината българи спазват, а другата половина нищо не спазва досега наистина щяхме да задминем италианците. Нали всеки от нас знае, че истински мерки не е имало в България-има само тормоз с КПП-та и маски навън, вместо маски само на закрито.
98
3
 
11
 
! Отговори
12 преди 4 години
Има ли още наивници , които да се връзват на "Спасителя".....бил ни спасил от мигрантите , сега ни спасява от Вируса .....Да този Вирус го реанимира него иначе беше заминал......нека каже къде кара карантината Борислава Йовчева...
97
2
 
8
 
! Отговори
Пътника преди 4 години
с джипката попълва ли декларации?
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ново изобретение за масаж на гушката - закача се на ушичките да клепнат и подпира провисналата гуша. Напоследък непрекъснато го дават по медиите.