Хиляди се опитаха да влязат в София, множество бяха върнати

90 души са попълнили невярна информация в декларациите си
20 апр 2020 14:34,
434

Хиляди се опитват да се върнат в столицата. Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.
Още по темата

Всички минават през щателна проверка от органите на реда. Изисква се наличие на специална декларация, в която да бъде посочена причината за влизане. Ако е заради работа, е необходимо да бъде упоменат телефонен номер на управителя, за да може от МВР да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация, съобщава Bulgaria ON AIR.

Към момента ситуацията е спокойна, но не такава бе сутринта. На редица шофьори, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи "да отбият вдясно" и да се върнат. Опашката на пункта на АМ "Тракия" на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са вече откритите нарушения с невярно попълнена информация в декларациите.

"Хора, които декларират трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества или предприятия, но нямат договори", посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Със специални камери от МВР могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

"Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага да посещават столичния град, така че това, което ще декларират в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са декларирали на изход на София. И ако се окаже, че има разминаване с декларираните обстоятелства, ще има образувани проверки, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура", разясни Хаджиев.

Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания, както и за невярно попълнена информация, са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 368Еми, при тебе може всички да спазват забраните, обаче гледам по немските телевизии хората се разхождат по парковете и са без маски даже, за разлика от нас, които ни правят на мамуни.И пак, смятам, че ние българите спазваме забраните. За афганистанците, не знам - те може и да не ги спазват, но ние сме българи и ги спазваме!
341
6
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До До ПроСоТокъде да отида доброволец?..Да не би да съм пропуснал "Първи Украински фронт"?.....Ама какво ви става бе?!..-Няколкостотин заболели и тридесетина починали от ..така наречения "коронавирус" и край,да затваряме държавата!ВСЕКИ БОЖИ ДЕН у нас умират по около 300 човека,вкл. и от ЗАРАЗНИ болести!!!!-От рак,от инсулт,от инфаркт,от старост,от усложнения на хронични състояния,от катастрофи,от чернодробна цироза,от хипертония,...от каквото се сетиш...Но не,НЯКОЛКОТО ПРОЦЕНТА
340
9
 
23
 
! Отговори
123 преди 4 години
До 360:Ще ти отговоря веднага, не живея в България, тук където съм има забрана да се пътува между провинциите. Има карантина и има заповеди подобни като в БГ, с тази разлика че всеки спазва това което е наредено. Истерии и драми няма. Но има и глоби и то бая големи които ще получиш веднага ако решиш да се правиш на тарикат. Права има почти навсякъде в развитите общества но същевременно има и задължения. У нас май търсим само "правата си" но май тези които ни отърват.
339
18
 
10
 
! Отговори
Манол преди 4 години
Не знам кои са тия хиляди но аз се прибрах без никакви проблеми. Момчетата в униформи се оказаха пичове и проявиха разбиране. Че кой не иска да празнува със семейството си. Наздраве на всички и бъдете спокойни. Връщаме се както и излязохме. Без вируси.
338
10
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Абе столичаните, нещо много ви гаври властта напоследък? Първо не може да излезете от града, после пък не може да влезете, пък маски задължително, Витоша забранена.... пак ли ще му дадете властта на изборите ?
337
9
 
9
 
! Отговори
проблема е преди 4 години
До Анонимен361че тези препоръки са БЕЗМИСЛЕННИ ! просто боко иска да покаже на тъпият народ , че той го командва и каквото реши това става и трябва да му се подчиняват !! всички тези министри,президенти,министър прецедатели са назначени ОТ ХОРАТА и работят за тях и от тях получават заплатите си. а не да се имат за нещо повече от избиратъели . заради това в швейцария има референдуми за да не забравят политиците , че народа е над тях и каквото иска избирателя това става , дори и политиците да не
336
7
 
12
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 4 години
Коя от препоръките на лекарите не ти е ясна и защо е точно такава? Няма защо да намесваш институции и политици. *** доброволец вместо да ръсиш мъдрости!
335
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен358поздравления за въпроса ти!
334
14
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До 123добре,да речем че има някаква логика в написаното от теб....-Но ще ми отговориш ли на въпроса:-Ако утре същите "държавни величия" ти забранят да дишаш,ти ще спреш ли?..Благодаря!..Чакам честен отговор,не тъписловослагания.
333
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меракът на тарикатите. За 3-4 дни ядене и пиене да нарушат препоръките, да "минат" сънародниците си, да заразят където могат и се връщат да разказват за идиотиите си.
332
12
 
11
 
! Отговори
глупост е преди 4 години
До 123 да се държиш като *** !!! тоест да се подчиняваш и на най безмислените ПРИЩЯВКИ на влсатта -щото кучето скача според тоягата !! бе вие достойнство нямате ли...политиците се качват на главата ви а вие подвивате опашки ...нищо чудно , че сме най зле в ес...нямаме кураж да отстояваме интересите си в коя западна държава има такава строга карантина при толкова малко жертви ??? ами то си е подигравка
331
5
 
21
 
! Отговори
123 преди 4 години
Добре де за какво беше изобщо и продължава цялата дандания. Трябва да си тотално изперкал след като знаеш какви проверки ще има навсякъде, да се вдигнеш да ходиш на май. ната си за 4 дена, за едното плюскането и пиене. Часове прекарани в нерви, опашки, декларациии, лъжи, псува. не и накрая една хубава глоба. Ами честито, никой не ви е виновен. Глупостта са казали че ходи по хората, не по животните. Айде останете си с здраве.
330
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в каква база санни се съхраняват декларациите на излизащите? Ние не сме меъднали от София и не съм потърпевша, но ми е лобопитно просто. Ако са внедрили система за проследяване на декларирани обстоятелства за 2 дни и то празнични ще припадна просто, на фона на толкова много административни и битови неуредици из София
329
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи то стана така - със самолет до Англия, Германия и Холандия може всекидневно да летиш като наемник, но да си отидеш на вилата, за да си засадиш градинката с картофи и да преживееш кризата не може!
328
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ха, тази по бТВ адвокатка откри топлата вода.
327
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе дръж ги извън града малко,с изплезени езици,та като ги пуснеш до центъра да се радват и да оценяват къде са!
326
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б.Борисов да умира, заедно с турците дето са му дали ПОДКУПИ да стават граничари и полицаи.. Тия вместо да пазят на Границата с Турция, искат да разделят България...
325
7
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До славянинмного точно!..Тия със споменатото от теб "Ай-кю" така и не могат да вденат,че чашата на търпението на българина е препълнена.Остават няколко капки тя да прелее...И нямам предвид тая дивотия с "вируса"..Нещата ИЗНАЧАЛНО стигнаха дъното..
324
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръгом,марш на село! Както казва любимия на всички президент!
323
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София е една голяма селяния.Жалко,че ми харесва този град,но е пълно със селяни там!