Хиляди се опитаха да влязат в София, множество бяха върнати

90 души са попълнили невярна информация в декларациите си
20 апр 2020 14:34,
434

Хиляди се опитват да се върнат в столицата. Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.
Още по темата

Всички минават през щателна проверка от органите на реда. Изисква се наличие на специална декларация, в която да бъде посочена причината за влизане. Ако е заради работа, е необходимо да бъде упоменат телефонен номер на управителя, за да може от МВР да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация, съобщава Bulgaria ON AIR.

Към момента ситуацията е спокойна, но не такава бе сутринта. На редица шофьори, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи "да отбият вдясно" и да се върнат. Опашката на пункта на АМ "Тракия" на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са вече откритите нарушения с невярно попълнена информация в декларациите.

"Хора, които декларират трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества или предприятия, но нямат договори", посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Със специални камери от МВР могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

"Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага да посещават столичния град, така че това, което ще декларират в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са декларирали на изход на София. И ако се окаже, че има разминаване с декларираните обстоятелства, ще има образувани проверки, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура", разясни Хаджиев.

Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания, както и за невярно попълнена информация, са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак замириса на селско в София! Тамън се изчисти въздуха!
321
1
 
11
 
! Отговори
? преди 4 години
А тоя турчин дето щял да лети за Германия с какво ще лети, ако мога да попитам?!
320
3
 
7
 
! Отговори
бе то хубаво преди 4 години
До Анонимен341 да се спазват законите но има едни други закони...против корупцията,нагласените обществени търгове и т.н...не е ли добре да се спазват ВСИЧКИ закони или прокуратурата когато е за дребни риби спазва законите а когато са кражби за милиони си затваря очите
319
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със стоте лева едва ли ще ги спрат.Трите години на всеки и отворковците ще свършат бързо.
318
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е начина да научат провинциалния *** на столичен ред!
317
19
 
15
 
! Отговори
славянин преди 4 години
''Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.''Да подаваш декларация на какво основание се прибираш вкъщи!!!??? Такова изискване могат да поставят хора с iQ на шимпанзе! Господа властници и господа шапкари, не разтягайте ластика на търпението ни повече отколкото са му възможностите за разтягане, ще се скъса и ще бъдете изметени всички!
316
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 4 години
На тоя от Ихтиман, диалектът му хич не прилича на ихтимански.
315
5
 
16
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До някоя_сиВиждам, че сте юридически начетена жена.Бихте ли ми изтълкувала заповедта на Министъра на здравеопазването от утре бременни и жени с малки деца да ги водят на ваксинация.Това означава: 1. Вируса не е опасен, тогава защо сме затворени в къщи и не можем да отидем до парка.2.Вируса е много опасен, деца и родители да стоят затворени в къщи, бременните и майте с деца да отидат да ги ваксинират по време на пандемия за да ги заразят.Това не намирисва ли на Хага
314
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зажаднял бях да сложат поне малко от малко прованса у ред!
313
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На софиянци им липсвало родното село... е селянина си го влече на село и това си е.. *** , като падне извънредното положение ходете и на Марс ако искате,до тогава ще спазвате законите (маамааВиПроста)
312
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижда се,че много хора не знаят какво означава извънредна ситуация в законодателството! При извънредната ситуация няма демокрация и тинтири минтири !
311
2
 
9
 
! Отговори
шоп преди 4 години
До БАНконе народ, cеляндуpи таpикати...
310
8
 
6
 
! Отговори
Буци преди 4 години
Няколко пъти питам софиянците? Кажете как да развием и ние градовете си, умници? Нали вие сте го направили сами?? Ама всички знаем как..240 народни ***, 17 министерства,не знам си колко агенции,данс,манс,нсс и тн. наглеци
309
6
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ЖАЛЪК НАРОД !!!!!
308
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма подигравка с народа! Напротив,двайсетина хиляди селски тарикати я правят подигравката с народа!
307
3
 
8
 
! Отговори
До 333 преди 4 години
Те разчитаха на самосъзнание
306
5
 
6
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До ѝ&#111Предлагам да се въведе Закона за защита на държавата от царско време.Каква демокрация разстрел и геноцид.Няма значение че 90 година се скачаше и викаше демокрация и беше свален бай Тошо това ли искаш да бъде нали сме в европейски съюз права на човека.Ами тогава да копираме Северна Корея а.
305
12
 
18
 
! Отговори
eh преди 4 години
това е подигравка с народа и да накараш да спи по колите. да беха затворили София още в понеделник на 13 април и да премахнат забраната на 21 април. в момента управляващите и щаба си правят цирк с данъкоплатеца. Овчички, до кога ще търпим некомпетентноста на политиците ни?
304
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
я стига глупости!!!!..Имало "нарушители на мерките"..Е що за "мерки" са,след като допускат нарушения?!..Нещо като оня случай ..в една култова кника:-"На входа на киностудията имало пазвантин,който строго изисквал от влизащите пропуск.Но ако някой немал,пускал и така"....а где Боко?
303
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Он че ми каже менека, тая крава вол ли е. Че си одим дет си искам.