С палатки и колелета, но без коли и автобуси: Как осъмна Орлов мост?

Блокадата наложи спешна организация на движението в столицата
Обновена: 30 юли 2020 09:55 | 30 юли 2020 09:55, Красимир Ангелов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С разпънати палатки и много колелета, но без обичайния интензивен сутрешен трафик – така осъмна тази сутрин едно от най-важните и ключови кръстовища в София – Орлов мост.

Протестиращи са блокирали движението с призиви за оставка на правителството. Решението им наложи спешна организация на движението в столицата, като всички автобуси от градския транспорт, които минават в района, са в променени маршрути.

Още по темата
От Центъра за градска мобилност съобщиха, че са променени маршрутите на линии на градския транспорт: 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604, както и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Ето и как се движат автобусите докато трае блокадата на Орлов мост:

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута си.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. "Гурко" и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. "Ситняково" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ "Кл. Охридски" въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока "Младост" е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

На извънреден сутрешен брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев посочи, че се очакват големи затруднения през целия ден на движението в града.

"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много моля социалните да направят проверка дали непълнолетните на протеста са с придружител родител/настойник.
248
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 255това което си го написал Важи само за национални избори, и то не се прилага във всички щати, в Нов Южен Уелс си се прилага електронен вот от доста време има си даже сайт в интернет където всичко е обяснено, а това за Индия и Русия което си написал е излишно да коментира
247
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези умници влязоха в собствения си капан. Ще кибичат на Орлов мост и ще стават все по несимпатични. Пише по плакатите им, че държавата била в ремонт - ама ремонт по български - лежиш като на плаж, пиеш бира и "ремонтираш държавата".
246
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балъците протестират. Смешковци. Нормалните хора са на моренце и се радват на живота. Тия лежат по паветата. Толкова им са възможностите.
245
2
 
14
 
! Отговори
Палаткоман преди 3 години
Повечето палатки са хови и еднакви...Сакаш купени организирано...
244
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалния свят има електронно гласуване, но на ганьовеца мозъчните гънки не му достигат за такъв вид дейност. Иначе се счита за IT специалист. Да си драска с химикалката-за толкова му стига пипето. Такъв екземпляр и в африканския свят няма.
243
2
 
9
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Много деца с колелета и топки има на протеста.Да се глобяват организаторите на протеста.
242
1
 
7
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Такива същества като интервюирания ли искате да ни определят управниците? Жалко, пускайте жандармерията и кой откъде е.
241
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 255 преди 3 години
В Австралия се гласува с молив и хартия, който не може да отиде до секцията пуска писмо с формуляр по пощата. Електронно се обработват данните, след пребряване на бюлетините. В Индия е изцяло електронно, в развития свят НЕ. Руските продажници знаем къде искате да пратите България.
240
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушам го този човек - не искам такива (безделници и ***) да ми определят живота! Не харесвам ББ, но този определено ме отвращава!
239
10
 
0
 
! Отговори
До 250 преди 3 години
Кратунист да се обръща към теб на "вие". Сюрреалистично е, някак. Теб вярно, да не те подготвят за някъв дипломат собствениците ти. Хайде сега отново да ти повторя урока за днес : СЛЕД ПРЕПИНАТЕЛЕН ЗНАК СЛЕДВА ИНТЕРВАЛ! На тебе сигурно ти е било банално и в училище, когато са те поправяли и виж сега какъв трагичен резултат си. Аз пък си слушах учителите и един велик от тях ми казваше : Бъди смирен във всичко, но не и да поучаваш по-простите! Твой дълг е. А твой е да ми благодариш, че научи нещо
238
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството работи от доста време за прилагане на машинно гласуване.Мисля,че от догодина ще е факт.Аз лично смятам, че е по-лесно за фалшифициране,но както и да е.Какво сте се разпалили за това електронно или машинно гласуване толкова.Това ли е проблема.Ами,решен е, стачкуващи ...ци.
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 247Смешник Австралия е първата страна която започва да прилага електроното гласуване проекта кибервот стартира още през 1995 година, 2001 година правят първото гласуване
236
4
 
5
 
! Отговори
До 244 преди 3 години
Човекът се е изказал много точно,но явно ти не разбираш разликата, че и обиждаш на всичкото отгоре!Не спори, разбира се,като не умееш!
235
4
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
Всяко описание на България в чужди медии, независимо ляво- или дясноориентирани започва с "България е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз", но тук драскат десетки кратунисти, който се опитват да внушат, че Харизматиквата е голям държавник и лидер. Че псува по-вулгарно от *** бакшиш, че *** му снимат масрафа, че дума на чужд език не може да каже, че слугува на престъпници като Пеевски и Доган, че кражбите на шайката му не знаят насищане, нямало проблем, видиш ли.
234
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 247 преди 3 години
От зад напред: в Австралия се гласува с молив, закачен на конец и хартия, толкова ти е информацията и за останалите страни, но повече няма да си губя времето с тебе.
233
0
 
5
 
! Отговори
До 235 преди 3 години
Асоциацията Ви не е трудна за схващане.Виждам,че се мислите за доста оригинален.След като ме поучавате за правопис,което между другото става доста банално вече,обърнете внимание и на изпуснатите запетайки в своя,моля!Ако нямате нещо смислено за казване,спрете с уроците си,в противен случай,готов съм да Ви изслушам(прочета).
232
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
господа жандарми с водостуйките напрееееед
231
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 244 преди 3 години
За втори път доказваш че, не можеш да четеш, *** загубен! Сричката ПРЕД не я ли прочиташ? Кажи ако можеш - защо напредналите страни НЕ искат да гласуват електронно?
230
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 246Електронно гласуване има във Великбритания, Швейцария, Швеция, Холандия, САЩ, Естония, Австралия, кажи коя от тия страни е слабо развита, та видиш ли ми излизаш с твърдението че развитите страни отричат електронното гласуване ?