Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри

Протестът обаче е незаконен, няма уведомление в Столичната община
Обновена: 3 авг 2020 12:10 | 3 авг 2020 12:10, Камелия Цветанова
499
Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

50 души блокират ключовите кръстовища в София за пореден ден.

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, отчете гл. инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ към СДВР.

Още по темата

„Уважаваме правото да протестират на всички, но апелираме да се съобразяват с останалите хора в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на гражданите в столицата“, каза тя, цитирана от „Фокус“.

Протестите продължават да са нерегламентирани, защото никой не е подал удивление за него в Столичната община.

„Снощи около 19.00 часа отново започна събиране на граждани на пл. „Независимост“. Около 21.30 часа организираха шествие от площада до пл. „Орлов мост“. Около 22.30 часа група от „Орлов мост“ са предприели шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, като са предприели последователно блокиране на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Фритюф Нансен“, на бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокирането е продължило до малко след 23.00 часа“, посочи Стоядинова.

На протеста снощи не е имало сериозни нарушения на обществения ред.

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение.

Едното от тях е било без лични документи и е отведено в районно управление, а другото е предупредено и отстранено от протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
От СДВР като са започнали да броят и да изнасят такава информация, защо не кажат колко хора бяха на митинга в София в сряда 29.07?
42
4
 
6
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Коронавируса дано ви хване безработна *** .
41
3
 
20
 
! Отговори
Бау преди 3 години
50 човека блокират хиляди. Само, защото е политическо ги галят с перо ....
40
3
 
20
 
! Отговори
Да видим доброто преди 3 години
в тези протести. Първо-разбрахме, кои са партиите и личностите които са готови на гърба на гражданите да получат властта.Сега вече няма да могат да ни заблуждават с фалшиви лозунги.И ще ги избягваме на изборите. Второ видя се, че в София може да се направи такава организация на движението, която да освободи центъра от автомобили за един по-зелен град. Трето видя се че гражданите на София са вече много повече европейци и няма да влезат в единоборство дори насреща си да имат по-малоброен противник
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хората които са срещу тези вакханалии и протести,как да се отърват от тях?
38
2
 
22
 
! Отговори
и какво преди 3 години
нали 2 000 000 ги заобикалят
37
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тея протестиращи къде живяха до преди 10на години ? На луната ли ? Те не знаят ли какво беше тук,по дяволите.... Слепи ли сте бе,профани?Кой направи нещо повече от Борисов? Кога живяхте по-добре? Какво искате в момент на пандемия и световен икономически срив?Изборите са март,да протестират пред урните.Глупости от рода на фалшифицирания на резултати не ми се слушат.Ако беше така,президент щеше да е Цецка Цачева !
36
7
 
21
 
! Отговори
Гулямъ грешкъ преди 3 години
50 души??? Да не сте в грешка бе, не са ли 50 000? Не е ли целия народ против ГЕРБ? Ми по форумите некви постоянно крякат , че правителството си отива, некви бесилки , некви затвори,некви прокурори. Явно е грешка.
35
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато "умните и красивите" работещи за тулупа се търкаляха по палатките и окупираха част от университета не баша ли същото що така с тоя двоен аршин???
34
5
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 33Ох, чакай, дано да тръгнат на училище нормално, че говорят пак за дистанционно начало...
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-Как е сина ти? Още ли е в Германия?- Да още е там.- И какво прави там?-Ами завърши юредическия факултет!!- И сега?-Ами сега местят скелето към математическия факултет.Повечето умни и образовани Българи в чужбина са така.
32
22
 
2
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Никакво отказване,Революцияяяяяя
31
4
 
28
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Абе, тези младите и образованите, дето дойдоха от чужбина заради метежа, като седят по цял ден в тези палатки къпят ли се или се вмирисват на воля. По голяма нужда къде ходят или са с памперси. Също така къде пиkaят? По дърветата в парка май
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази пейка е общинска, т.е купена с парите на данъкоплатците, не съм съгласен да стои на кръстовището или ако седи да плащат наем
29
2
 
27
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Един автобус хора. Има място в предварителния арест.
28
2
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ами СДВР да си свършат работата! Не са нужни и спецчасти за има няма 100 човека! Да им преместят палатките в Борисовата градина, или на зелените площи пред Ректората - стой си там колкото си искаш! И градският транспорт да си върви нормално!
27
2
 
34
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
Нали се сещате какво ще стане на 15.09, когато децата тръгнат на училище!!?? Изнервени татковци, майки, срещу тези 50 човека... И тогава обществения интерес, какъв ще бъде? Защото София не е Добрич, да махат крачоли пеш до училище....
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не е подал УДИВЛЕНИЕ ... А в друга статия четем за маската на Жоро ...От къде си намирате журналистите ... ?
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с Божков се изтърка, а че Превски държи ДАНС и цвлата държава плюс 80% от медиите. Евала на доволните!
24
31
 
5
 
! Отговори
Лъчезар преди 3 години
Цялата пропагандна машина на Гербавите се е включила да защитава Тиквата - или по-скоро баницата, която в скоро време ще изгуби. Всички герберови кметове са избутани на барикадата, жалко че сред тях има и свестни, но ще бъдат завлечени на дъното от една малка шайка бандити.