Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри

Протестът обаче е незаконен, няма уведомление в Столичната община
Обновена: 3 авг 2020 12:10 | 3 авг 2020 12:10, Камелия Цветанова
499
Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

50 души блокират ключовите кръстовища в София за пореден ден.

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, отчете гл. инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ към СДВР.

Още по темата

„Уважаваме правото да протестират на всички, но апелираме да се съобразяват с останалите хора в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на гражданите в столицата“, каза тя, цитирана от „Фокус“.

Протестите продължават да са нерегламентирани, защото никой не е подал удивление за него в Столичната община.

„Снощи около 19.00 часа отново започна събиране на граждани на пл. „Независимост“. Около 21.30 часа организираха шествие от площада до пл. „Орлов мост“. Около 22.30 часа група от „Орлов мост“ са предприели шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, като са предприели последователно блокиране на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Фритюф Нансен“, на бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокирането е продължило до малко след 23.00 часа“, посочи Стоядинова.

На протеста снощи не е имало сериозни нарушения на обществения ред.

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение.

Едното от тях е било без лични документи и е отведено в районно управление, а другото е предупредено и отстранено от протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
30
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 22Ами те ибрикчиите на Черепа са там с платена храна, вода и 50 лева на калпак. Май те нямат никакъв поглед в бъдещето. А твоят какъв е ве, бaлък? Пада ГЕРБ и идват БСП и ДПС. Да ти имам погледа. Метежниците поне една партия да си бяха направили, че да имат претенция да вземат властта и да променят нещо. А те по цял ден льокат евтина бира и купонясват
22
2
 
13
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"Малките камъчета обръщат...колата."Тая кола, колко пъти я обръщаха и после пак я връщаха....?
21
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече пречи неработещата държава и корупцията, тя гони стотици хиляди образовани хора в чужбина. А едно блокирано кръстовище създава временно неудобство.
20
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно защото имаме деса не искаме руската *** Радев да спечели.Сърбали сме им попарата.Не съм гласувал от 20 години, но сега ще ида.
19
1
 
26
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"През деня хората са малко, защото повечето не са в отпуска, нормално е"И това е така, но да се събират вечер и да протестират. Блокирането на транспортни възли пречи единствено на обикновените граждани и на никой друг - каква е целта, не ми е съвсем ясно..."... ама после какво?! Никой няма предложения, никой няма идеи иначе тръгнали да оправят държавата."+1 Добър въпрос.
18
6
 
33
 
! Отговори
ХА преди 3 години
Тея там изобщо нямат никакви искания - просто са на заплата при божков. Щял да им я увеличи даже. манолова е изпълнителя и посредника, а посредника .............. нали знаете..............
17
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ми е любопитно троловете на мафиотите Борисов и Пеевски нямат ли деца, че мислят само за дневната си дажба и никакъв поглед в бъдещето...
16
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това безобразие?!Може ли 50 човека да предизвикват хаос и да бъркат живота на 50 000 ?!Не видяха ли,че обществото НЕ ги подкрепя! Народът както те класифицират себе си не е 50,100,200 души ! Не може да блокираш възлови кръстовища без напрактика да кажеш защо !Това е нагло и престъпно! На всички ни стана ясно,че зад тези протести стои личния мотив на подсъдими влияетелни персони!Да,Борисов3 има трески за дялане,но оставката е изключително крайна мярка и аргументие в момента не отговарят!
15
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков голям скъперник излезе. Купил 50 палатки и 20 шатри!!Протестиращите да се мъчат в тая жега. Да беше развързал малко кисията и да купи 20 кемпера с всички екстри, баня, тоалетна, климатик и кухня!!!Тогава доста повече хора щеха да го подкрепят по улиците!
14
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевска медия
13
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешници, те какво искат 2 милиона да седят там ли? Естественно, че няколко човека ще изразяват мнението на милиони. Я погледнете във всички градове в България и по света за колко човека става въпрос.
12
48
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Малките камъчета обръщат...колата.Браво на смелите мъже и жени,които в този пек са се обрекли на този...нечовешки начин на протест.Правят го за народа си и имената им трябва да се помнят и споменават за...себеотрицанието и смелоста.Заслужават нашата подкрепа и възхишение,защото...начинанието ще успее с народна подкрепа и Божия благословия.
11
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Борисов с големите идеи, една проста мутра, чиято шайка краде милиарди, куклата на конци Гешев пази гърба на Ваклин и Пеевски, а иначе раздават жълти стотинки от нашите данъци за да замазват очите на всички. В държавата се викри огромна корупция, пълна разруха и нито една работеща институция
10
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 души с 48 палатки и 20 шатри????????Ако полицията не може да се оправи с този незаконен протест, да се отдръпнат и да оставят гражданите да възстановят реда в столицата!
9
4
 
31
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
Естествено, че е "незаконен". Нали ако бяха поискали и СО беше разрешила такава гавра с нормалните граждани (не само на столицата, на другите места е същото), щяхме да я изкараме Фандъкова с шутове от Московска.Столичните власти дължат извинение и обяснение на столичните граждани за тоя произвол.
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пускат водните оръдия на жандармерията, ако не да пратят 2-3баби с ***, на тези истински "бойци" лентяи, толкова им трябва.
7
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ушевите правят всичко възможно да омаловажат протеста срещу банкянския и уредения юрист от пуца за милиционери. Оня капацитет, Тони военния, няма да направи изявление? Оставка крадци.
6
32
 
9
 
! Отговори
M213 преди 3 години
Така е като останалите сме дрисъци и си висим в офисите. Нека го тъпчат този скапан народ докато изчезне!
5
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** си тиПрез деня хората са малко, защото повечето не са в отпуска, нормално е
4
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те всичките досега на тея псевдо-протести са с неадекватно поведение. Недоразумения без ясна цел и идея. Ще свалят Бойко ама после какво?! Никой няма предложения, никой няма идеи иначе тръгнали да оправят държавата. Тоя катун с палатките отдавна трябваше го разтурят.