Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София

На Орлов мост забраниха алкохола
298
Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Протестиращите срещу управлението в страната вече разположиха палатки на три кръстовища в София.
 
Лагери са разпънати освен на Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, така и на кръстовището при Ректората на Софийския университет, който се разраства.
Още по темата
Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили - линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора.
 
Снощи протестите минаха с обичайното събиране на пл. "Независимост" и шествие по столични улици.
 
Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване, съобщава БНР.
 
50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. 
 
Като цяло протестът премина спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
време е това комунист.правителство да си ходи !
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СМЯХ В ЗАЛАТА"смялА"Другарко, щом толкова се възхищаваш на руската "мощ" не се чувствай длъжна да се изявяваш тук. Сигурен съм, че в руските форуми доста повече ще те оценят. Особено като се има предвид, че говориш срещу България.
188
3
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Безполезни безделници, намерете си работа. Пак си стигнах до офиса ВЪПРЕКИ ВАС. Никакво затруднение не ми създадохдте, така че като искате стойте си в жегата. Аз ще си бъда в комфортния климатизиран офис.
187
5
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Сат Н...... Весела Лечева беше лице на предизборните кампании на комунистите и ноторна комунистическа депутатка, преди да се преметне към ГЕРБ........ Преметнал ти се е мозъка от фейковете на БабиЧкян. Лечева е депутат от БСП.
186
4
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... Чебураке изтрещяха.... Със сигурност си военен пенсионер, щом вярваш в подобни простотии.
185
1
 
1
 
! Отговори
гг преди 3 години
До Анонимен 232А закакво са ни полицаи, лекари, пожарникари, мед. сетри ллли др... и те са само разходи.
184
4
 
10
 
! Отговори
Мафия преди 3 години
Да питам протестиращите - мафия вън, къде поставя БСП? Каква е промяната която очакват? Защото съединителя е заобиколен от БСП-ри.Кой виждат като ново и чисто начало?За какво ни е електронното гласуване? За да може по-лесно другарите от Русия да манипулират (хакнат) изборите ли? И аз искам промяна, но някак не виждам, кои ще я внесе от тези, които са на сцената.
183
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ни е нужен главен прокурор?Тази длъжност е излишна,само разходи.
182
5
 
10
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте, утре може вие да сте сред чакащите в 40 градусова жега с човек в нужда или с малко дете на задната седалка.
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Семейството на Весела Лечева е лично пострадало от най-големия борец за справедливост В. Божков.
180
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам,че Всичкото герберска *** работещо на хранилка се сбрало тук да брани Вожда!
179
3
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
До Сат Н...... Гешев на какво основание твърди, че Божков е престъпник.... Питай Весела Лечева--------Какво да и питам на Весела Лечева?Тя някакъв оракул ли е, последна инстанция ли е? Бивша депутатка на БСП. Какво може да каже Весела Лечева в съда? Значи Гешев, главния прокурор не може да даде основание, а Весела Лечева, която е никоя, може?
178
2
 
9
 
! Отговори
Майор Кот преди 3 години
До АнонименКои американци - тези на които е платила разследваната за измами с държавни средства Елена Йончева ???
177
3
 
9
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Ало, Бойко, защо не си свършите работата, като ометете от улиците на София тези хипарливи ***, смущаващи реда, спокойствието и застрашаващи живота на софиянци и в тази пандемия, защото там няма никаква хигиена и култура на предпазване от зарази! Махайте ги, най-сетне!
176
3
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Машините за гласуване са гаранция за фалшифициране на вотът. Гаранция!
175
2
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
"Бих казала, че протеста е една нова форма на временна заетост." Мая Манолова 19 август 2013 г.
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ф-16 беше избран след оценка на хората в Граф Игнатиево като най-добър много по-добър от измисленият грипен и втора ръка еврофайтери.Айде друм ***.Руснаците им треперат гащите ей тва е проблема щото с тази самолети България може да извършва ядрени удари над Крим.В каменната ера ще ги върнем.Ей тва ви е болката на русофилите.
173
5
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... , в прав текст хората са ти написали, че спират окончателно печатането на банкнота 500 евро на 27 април 2019-та, ти... Ти сигурно си военен пенсионер, та затова не можеш да разбереш обикновен текст. Опитвам се да ти обясня, че дори Радев, който е голям т ъпанар не държи комисиони те в пачки. А Баце в сравнение с него е вундеркинд. Пари в брой и то в подобни копюри могат да държат *** като теб, но парите, които ти дават за тролене едва ли са толкова много.
172
10
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
ГЕРБ е партия на доизживяване - всичките и избиратели са държавни случители над 50 години и малцинствата. Скоро ще приключи - също като СДС и БСП.
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Петков.Къде си бе черверунгел рунтав.Кажи как лъжеше ВВС че ше купиш Ф-18.Къде са Ф-18.Що излъга тогава?