Насилието на протеста – Радев пита, шефът на ДАНС и главсекът на МВР с отговори

Ивайло Иванов: Полицаите предотвратиха да има кръв!
Обновена: 4 сеп 2020 16:10 | 4 сеп 2020 15:50, Веселина Йорданова
771

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полицаите се справиха перфектно и предотвратиха да има кръв. Да не бъркаме демокрацията с анархията. Както се регламентирани действията на полицаите, така са регламентирани и на протестиращите.

Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Още по темата
Държавният глава покани днес на среща него и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев. На срещата беше и шефът на СДВР Георги Хаджиев.

В началото й Радев попита защо се е стигнало до насилие на протеста на 2 септември и поиска информация за действията на полицията.

Иванов подчерта на няколко пъти, че полицаите са провокирани, но са се справили по най-добрия начин със ситуацията. Той каза и че от МВР са питани доста повече защо търпят блокадите.

Прескартата не дава имунитет на никого. Уважавам тяхната професия, но това, че си журналист, не означава, че трябва да чупиш, да биеш полицаи и да извършваш престъпления, каза той по повод информацията за бити журналисти.

Никой не напада полицаите, но действията на полицията и на службата за сигурност е изключително важна за запазване на демокрацията, гражданския мир, облика на България в чужбина, подчерта президентът Румен Радев.

Радев заяви, че има насилие на полицията върху мирни невинни граждани и от провокатори върху полицията. Той попита защо толкова дълго са търпяни действията на провокаторите. Полицията много дълго издържа на тази бомбена атака. Можеше ли да се предотврати това с допуска на тези хора, попита президентът.

Заради водените досъдебни производства шефовете на служби спестиха конфиденциална информация.

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че ако е имало информация за провокатори, те е щяло да бъдат неутрализирани. Той увери, че действията са изцяло по закон.

Филтровъчни пунктове няма как да има, защото ще последват обвинения, че ограничаваме правото на протест, заяви пък Ивайло Иванов.

Да, организирани са, организаторите на протестите всяка вечер призоваваха те да се "накървавят", че с мирни средства няма да стане, отговори той на въпрос на президента защо протестът на 2 септември се е различавал от тези предишните вечери.

Президентът заяви, че очаква синхрон от службите, защото тези провокации са били организирани и предварително да се неутрализират тези хора. По думите му от тези действия занапред ще зависи и дали ще бъдем "в руслото на демокрацията или ще тръгнем по някакъв друг път".

Осъждам насилието над полицаите, но категорично не съм съгласен полицаи да бият невинни български граждани. Това нанася сериозен удар върху моралните устои на обществото, посочи в заключение Румен Радев, като допълни, че очаква по-добра комуникация и откритост на действията на органите на реда към обществото.

По думите му тези, които са застрашавали живота на другите, трябва да бъдат издирени и наказани според закона. Същото било и за тези униформени, които са го нарушили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
616
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези всичките ще бъдат сменени след победата...и ще ги пратим да ловят бандитите от ГРОБ
615
2
 
3
 
! Отговори
порицание преди 3 години
Радев пита и те ще ми кажат ....Как навремето арестуваха Хрушчов като се върна от Ню Йорк.
614
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста герберисти тука бре ! И платени драскачи и навиячи и на хранилка и заблудени хора... Не искали оставка. Радев бил проблема, а бойко - не. Вие наред ли сте ? Я вижте на какво мязат тия политици. Хубаво пита Радев- защо полицията не реагира, когато имаше мятане на бомбички.
613
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев пита, ония от девет морета вода носиха, но на нито един от въпросите му не отговориха.
612
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гешев.Полицията се пише с малка буква, когато не е в началото на изречението.
611
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 654Ако фактът, че Борив е бил охранител на Румен Пашата, работил е с Маргините и е имал общ бизнес с всеки втори мафуот в тая страна, не е доататъчно доказателство, то как обясняваш факта, че фирми, в които работят съпруги на министри, фирми, чийто собственици бяха спонсори и общински съвет ици, проато не се барат от НАП, но такива, които не са пряко свързани с ГЕРБ и ДПС, биват мачкани с ежеседмично проверки отвсякъде?
610
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До затвор за предателяТя па ся, щото е трудна плачка. Амо им е толкова на зор, ще дадът рушвет по 2-3 милиарда на тези, дето трябва, да вкарат странста във война и готово ...
609
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 657Издихането на бесилки и носенето на ковчези, не е класифицирано, като престъпление. Па и да - вземат се уплашат малоо и да си свършат рабитата.
608
7
 
24
 
! Отговори
престъпник преди 3 години
Издигането на бесилки, разнасянето на ковчези, заплахата с убийство са квалифицирано престъпление. До момента, вече трето денонощие лицето Радев не се е дистанцирал от тези деяния. Очевидно те стават с неговото знание и подкрепа.Тези деяния нямат политически, а чисто криминален характер.С това си злодеание той уронва престижа на президентската институция.Радев не е достоен да изпълнява длъжността президент и трябва да бъде уволнен дисциплинарно.
607
7
 
27
 
! Отговори
затвор за предателя преди 3 години
Задачата на Радев е да предизвика разкол в обществото за да може България да стане лесна плячка на Русия, или евентуална подялба с Турция.Радев е национален предател и като такъв е чужд на всички Българи.Той няма да подаде оставка, защото задачата му е да стои до последно и да всява раздор.Трябва да бъде свален по законен начин с импийчмънт и максимална присъда за предателство.
606
5
 
15
 
! Отговори
Умните протестиращи преди 3 години
се сещат,след еуфорията,че има нещо гнило в обвиненията и протеста.Няма доказателства.Оттеглят се.Остават търсещи емоции млади хора,организаторите,тук-там някой стар недоволник и шпицкомандите,търсещи бой с полицията.Ескалира битка,в която полицията се държи достойно,сблъсъкът не постигацелите за:CNN:"кървав терор на полицията в БГ спрямо невинни протестиращи".Мирните протестиращи се чудят да ходят ли пак.Явява се Радев,да окуражи ул-трасите-"ще търся отговорност винаги от полицията"Идвайте
605
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По голем резил не сме виждали през последните години,др.Радеф се опитва да излезне сух от ситуацията която той я създаде,гл.сек.Иванов го постави на място.Алчността ще му вземе главата и някой ден другарю ще отговаряш за последствията си,ще бъдеш наказан от тези които те избраха
604
3
 
13
 
! Отговори
Искали оставки преди 3 години
Поводът-всички видове престъпления,за които са обвинени от Радев.Доказателстване са представени.Съдебни искове няма.Тълпата не се усеща,че е оръдие в чуждиръце.Има много недоволни,които се чудят кой е виновен за лошото им положение.И се повява страхуващият се от преследване Радев,който негоден да предприемезаконови мерки и започва да подбужда тълпата.Медиите(по-лесно е да пратишкамери в протеста,отколкото да направиш свестно предаване)с удоволствиерепродуцират обвиненията.И ето ти протест.
603
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 650Да ама има и други избитатели които не искаме оставка на правителството и Бойко Методиев Борисов и считаме,че ще ни предаде ако я даде. И са кво правим. Вие искате оствка, а ние не. Откъде накъде да става вашето. Моя глас е раввн на твоя. Аз оставка не искм. Значи ще си чакте изборите.
602
22
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Насилието на протеста беше след като повече от 50 дни правителството не чу какво искат хората. А то е толкова просто, оставки на Методиев Борисов и Гешев. Ами, като са глухи, да си купят слухови апаратчета !
601
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОКАЗАХА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИЧКИТЕ ИМ
600
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Това не е протест, а въстание протест се води когато има демокрация все още."
599
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ГЕРБ е най-голямото зло сполетявало България. По-зле от комунизма, по-зле от османско владичество."
598
4
 
1
 
! Отговори
айде бе преди 3 години
До Анонимен "ДПС са прави - оставка на всички!"
597
5
 
18
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 3 години
БРАВО на гл. секр. ИВАНОВ ! .....НОоооо. БРАВО и на шефа на ДАНС !!!! Поканен от Р.Р. за да го лигитимира.....той застана на страната на Полицията !!!! А ВСИЧКИ ДА ЗНАЯТ !!!!!!!!!!!!!!!!! Влизането в кабинетите на сътрудници на президента стана със РАЗРЕШЕНИЕ на ДВА СЪДА - специализираният и военният съд !!!В кабенета на МИЛУШЕВ намерихме докум. от ДАНС -ст.секретни ..дадени му от Р.Р. за да ги показва на " РУСКИТЕ ДРУГАРИ "- АБС. ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ...чакам ИМПИЙЧМЪНТ за да го изведа с БЕЛЕЗНИЦИ