59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"

Основните кръстовища в София остават свободни за движение
5 сеп 2020 21:07, Анисия Иванова
434
59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"
Снимка: БГНЕС

59-ят ден на протести в София засега протича спокойно и без инциденти. За разлика от вчера полицейски контролни пунктове на кръстовището с ул. "Съборна" и на Ларгото, откъм метростанция "Сердика", няма. Полицаите по собствено решение проверяват по-съмнителни лица.

В 19 ч. е започнал антиправителственият протест на площад "Независмост". Малко преди 20:00 часа протестиращи са  блокирали движението пред БНБ. Към момента положението там е спокойно.

На тротоара пред Партийния дом има разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”.

Исканията на протеста остават същите - за оставка на правителството и на главния прокурор в София, а към тях се добавят свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Протестът се провежда под наслов "Нас не ни е страх", а протестиращи коментираха пред репортерите на БНР, че "полицията не си е научила урока".

В петък срещу събота протестиращите възстановиха един от палатковите лагери на бул. "Цар Освободител", но той по-късно беше премахнат. Беше и блокирано за кратко движението на Орлов мост, но беше бързо възстановено.

Протестиращите са убедени, че протестите ще продължат въпреки сблъсъците между полицията и демонстрантите на 2 септември.

Основните кръстовища в София към 19 часа в събота вечерта остават свободни за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
34
 
13
 
! Отговори
Е как да Ви е страх преди 3 години
"Над 20 души са осъдени на затвор до 20 години в Иран за участие в мирни протести срещу свалянето на самолета"Тук е "демокрация" хвърлят се павета по хора и няма да има осъден! Убиват се журналисти, няма да има осъден!Краде се с милиони, няма да има осъдени,Изнасилват се деца и баби, няма осъдени.Бият се баби и дядовци, няма осъден.Кара се без книжка, кой е осъден?Премиер който обикаля с джипа си, вместо да въведе ред, трябваше отдавна да е в затвора.Какво недоволство излъчва този народ
302
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Протестите" бяха организирани и съставени от абсолютни неудачници и слуги ,което ги направи... жалки.Няма, как с такива yтайки на обществото да се искат оставки на когото и да е...
301
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' 59-ят ден на протест ''.................Борисов заминава в пенсия на пролет ... и това е повече от нормално.стига сте се дърлили като малки ром*чета пред баничарница ...Не оправдавам платените хулигани от протеста, бой и затвор за тях, но ... и бойковата оставка няма да ви помогне много ... като ви гледам какви неудачници сте по площада.Искайте повече от себе си и по-малко от другите.
300
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току що пребиха един датски журналист, отразяващ протестите, докато излъчваше наживо...
299
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз съм прoст, вие сте прoсти, ще се разберем!" - в този миг всички oрки се влюбиха в бaнкянския. "Този човек е прoст и *** разбира!", "И той е чел само една книга като мен!", "Държи се слугински в Европа, и аз така правя като мия чинии в Берлин!" Бойчее, не ни напущаййй..... кой ша ни пази от кoмунистити?
298
28
 
6
 
! Отговори
Бесилото преди 3 години
Само едно нещо искам да попитам Бойко Борисов.Нали накрая ще трябва да дойдеш в Народното Събрание? Вече не си премиер. Ти си никой!!! Ако все още не вярваш. Крий се 1 год.,ако искаш? После дойдеш ли в Народното Събрание и ще видиш, че и 10 хил. полицая не могат да те спасят от милионите протестиращи.Във България Великата Революция дойде със закъснение. Ще видиш как тълпата ще направи бесило за 10 минути. После за 2 мин. ще мине целия ти живот като кино лента.
297
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И да не се мъчиш - ето - Борисов за 11 години е построил около или малко над 300 км магистрали . Сега , ако посочиш инфо , колко милиарди са отишли за тях . И колко километра биха се построили в една некорумпирана страна с тези пари"Не са 300, а 700. В България се строят най-евтините магистрали в Европа,НО НЕ и най-некачествените - миналата година Румъния сформира държавна комисия която проверяваше защо БГ магистралите са 2 ПЪТИ по-евтини от тяхните, но са по-качествени.Други въпроси имаш ли?
296
19
 
4
 
! Отговори
Какво падение преди 3 години
иГербавоте секранти продават майките си и децата си, само за да защитят Бацко
295
13
 
5
 
! Отговори
От ръба на пропастта преди 3 години
Нас не ни е страх !
294
2
 
6
 
! Отговори
367 преди 3 години
Завърши поне 3-ти клас, поне да пишеш глупостите си грамотно
293
14
 
4
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
Казах му на Бойко да не се държи като евтина начервена прocтитyткa, послушал ме е, натъпкал си е чекмеджето с пачки, като катepица хралупата, достоен ученик!
292
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 358 Какво да искаш да направи Радев , като му знаеш правомощията .И да не се мъчиш - ето - Борисов за 11 години е построил около или малко над 300 км магистрали . Сега , ако посочиш инфо , колко милиарди са отишли за тях . И колко километра биха се построили в една некорумпирана страна с тези пари А най-интересно е ,че ремонтите започват веднага след приключване на обекта
291
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мас си намажи ***,да ти влиза по лесно.Нали не ви е страх деистваите на сухо.
290
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скучни сте,псува ви цял народ! ***! Пфу! Наемници! Да ви дам по пет лева да млъкнете!
289
8
 
5
 
! Отговори
42 преди 3 години
Никога не съм срещал партия и хора у нас, които да са даровити и умни колкото членовете на партия ГЕРБ. То съзнание, то разум, то пронцателност, то обществена чувствителност И важно е, че са много скромни, както към жилище, така и към кола, храна и облекло, както и към забавления.Просто са възхищение.
288
6
 
1
 
! Отговори
363 преди 3 години
Хаха, възбуди ли се? Баце ще опне с 200 като му ги занесеш, ся обратно да домажеш филиите
287
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За вас и сто лева са много като гледам,а като видите чекмедже с пари припадате! Или убеждавате хората, че това са много пари! Айде бе,много ви е ниско нивото!
286
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде е Баце бе, 55 дена не припарва в София? Гербавите ятаци носите ли му филии с мас да не умре ор глад в шубраците?
285
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 353 Кой знае , може да краде от подчинените си , остават си саката - той ходи да ги преджобва - шегувам се Парите му са от подкупи , такси спокойствие , такси за успешен бизнес, такси за одобрение по проекти и други подобни такси
284
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде да не пишеме какво направи за България Борисов,а какво направиха останалите,начело с Радев,който никой не го бръсне за слива!