59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"

Основните кръстовища в София остават свободни за движение
5 сеп 2020 21:07, Анисия Иванова
434
59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"
Снимка: БГНЕС

59-ят ден на протести в София засега протича спокойно и без инциденти. За разлика от вчера полицейски контролни пунктове на кръстовището с ул. "Съборна" и на Ларгото, откъм метростанция "Сердика", няма. Полицаите по собствено решение проверяват по-съмнителни лица.

В 19 ч. е започнал антиправителственият протест на площад "Независмост". Малко преди 20:00 часа протестиращи са  блокирали движението пред БНБ. Към момента положението там е спокойно.

На тротоара пред Партийния дом има разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”.

Исканията на протеста остават същите - за оставка на правителството и на главния прокурор в София, а към тях се добавят свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Протестът се провежда под наслов "Нас не ни е страх", а протестиращи коментираха пред репортерите на БНР, че "полицията не си е научила урока".

В петък срещу събота протестиращите възстановиха един от палатковите лагери на бул. "Цар Освободител", но той по-късно беше премахнат. Беше и блокирано за кратко движението на Орлов мост, но беше бързо възстановено.

Протестиращите са убедени, че протестите ще продължат въпреки сблъсъците между полицията и демонстрантите на 2 септември.

Основните кръстовища в София към 19 часа в събота вечерта остават свободни за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха тези разправии със САЩ покрай СП2 , Меркел можеше и да е подпукала вече Борисов . Отделно кризата покрай Ковида .Има си други дертове жената . Знае ли човек , ако се пооправят там нещата , може да му обърне внимание
282
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази боже от бедни политици,от богатите не ме е страх!
281
7
 
10
 
! Отговори
страх преди 3 години
от какво да ги е страх. трепеш полицаи на кило и съдът те пуска. Охохо и бутилка ракия. Абе тези съдии, няма ли кой да ги съди?
280
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 346 Не знам кой лъже , ама при Орешарски и при тройната коалиция бяха спрени пари по някои от европрограмите ?Бойко все се хвали - при вас ( БСП) спират еврофондовете , после ние ги пускаме А Танева призоваваше на форум наскоро , земеделците да си траят за злоупотребите , за да не им спрат парите Явно в ЕК малко си позатварят очичките , като става дума за Борисов . Нали им е придворен
279
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо приемате че Борисов тези пари е откраднал? Що никой не го пита откъде? Едни си държат парите в банки,други в буркани! А защо да няма пистолет,генерал ли е? Генерал!
278
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко пари може да събере едно чекмедже?
277
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо покажете от какво живее триото ви,с какво се прехранва Хр.Иванов,какви са доходите на Манолова,покажете им партийната принадлежност! А после се вижте вие къде сте и откъде цокате 50 дни и кусур!
276
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 336 Пиши на депутатите , имат електронни пощи и т.н Няма да срещнеш разбиране , защото президентската заплата е равна на 2 основни депутатски заплати Ако намериш депутат , който да иска да си намали заплатата , си за награда При сега действащия закон , ако на президента стане 1000 ,както искаш , депутатите остават с 500- няма да се зарадват на идеята ти
275
10
 
3
 
! Отговори
До 222 преди 3 години
Ще управлява баба ти *** с кой ще направят коалиция ГЕРБ *** такъв те няма и да влязат в парламента
274
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
341:не може да има злоупотреби с евросредства при драконовската отчетност, а от 1 лв български 0.80 лв са от евросредства.Лъжете!БСП винаги лъжете.
273
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе! Не ги било страх!Страх ги е, че мандатът на *** свършва, а те още не могат да се докопат до власт по редовен начин. Затова търсят нередовен - протести, сценки, театро, пърформънси, шоу да става, евентуално оставка, барем Радев се хване за малко за властта, с налудната надежда да не я пусне.
272
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте да питаме къде отидоха парите на пенсионерите преди червения преврат,дайте да питаме кой обра народа чрез приватизацията,откъде се появиха милионерите на България!? А тука се гледа чекмедже,колко пари може да събере чекмедже,дай да пробваме и колко пари е прибрал от народа Божков,Василев и останалите!
271
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29 милиарда евро декорирани от Европейския бюджет за България за идните 7 години, които ако не приеме Парламента ни, А Парламент при служебно правителство-няма, ще се блокира приемането на Европейския бюджет за идните 7- години на целия ЕС.Какъв кеф хем за Русия,хем за САЩ!За Радев -дюшеш!
270
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 322 Кой от ГЕРБ е подведен под съдебна отговорност На "суджука " му дадоха някаква условна , която той щеше да обжалва Онзи на икономиката зам , където беше , той е подсъдим Това ли са успехите на прокуратурата ? Имаме щети , злоупотреби за милиарди при управлението на ГЕРБКъде са делата срещу виновните ?Какво има построено от ГЕРБ ? Дай поне един пример ?
269
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 325 хайде стига с вашите платени долни лъжи защото омръзнахте на народа това че сте прости протестиращи го виждаме и ние който сме истенски българи не желаем да чуваме просташките ви възлази Оставка на премиера или Гешев и така на татъка това са думите на Отровно Трио и *** олигарси или пък лъжкинята Нинова или *** Румен Тадев много плитък мозък имате протестиращи ниско IQ това означава интелигентност която ви липсва
268
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам Герб да гласуват намаляне на президентската заплата. След като нямал функции, не виждам причина да получава 11к на месец? Да е намалят на 1к символично. Тава е позиция за Българин и чест, а не каса за пари и правене на лична политика. Парламента веднага да гласува намаляне на тази КОЛОСАЛНА заплата.
267
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами за вашия Костов никой не си спомня и не пита откъде,а Доган!?
266
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нина 313 Сега , ако кажеш кои пари ще откраднат ?
265
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой снимал ли е чекмеджето на Нинова,Манолова,Йончева,Радев,Божков,Бабукян....? Като снимате дайте докрай всички! Що пък само Борисов да има кюлчета! А Радев колко рубли има? Или всички са бедни само Борисов е богат! Я гледай логика!
264
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има достатъчно нормални демократични механизми за контрол над властта от представители на народа.Проблемът не е в управляващите, А в народа.*** народ-слаба държава,Което идва да ни напомни, че народът ни не винаги е бил толкова ***, Но когато не е бил ***,Е спазвал традициите, почитал е учители и лекари,А не силиконови прос-титутки и безмозъчни ритнитопковци, за мутро-олигарсите да не говорим.