Близо 300 са глобените без маска в градския транспорт в София

От днес отново започват масови проверки
Обновена: 1 окт 2020 08:51 | 1 окт 2020 08:35, Нели Христова
97
Близо 300 са глобените без маска в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

След застудяването на времето и на фона на растящия брой заразени с коронавирус, се засилва контролът в градския транспорт в София. Екипите на Общинска полиция ще проверяват за носенето на маски. Спазват ли се наложените мерки и колко са глобените от началото на пандемията у нас?

"В началото се наблюдаваше тенденция на по-голям брой хора, които нарушават забраните. До момента са създадени около 140 предупредителни протокола, над 70 акта за административно нарушение и над 30 предупреждения по Закона на МВР", каза за "България сутрин" Станислав Станков от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Той обясни, че само полицейските и здравните власти имат правомощия да налагат санкции за неизпълнението на наредбите.

"Наказателното постановление при създаден акт е 300 лева. В Закона за административните нарушения е описана процедурата, всеки един с акт е длъжен да я спазва. Има нарушители, които измислят всякакви начини, за да излязат от ситуация",

добави Станков в ефира на Bulgaria ON AIR

.

По думите му има хора, които подкрепят действията на Общината за спазването на мерки, а има и такива, които не са съгласни с тях.

"ЦГМ и Столичната община постоянно дезинфекцират превозните средства с цел предпазване на пътници, водачи и контролни органи. Почти нулев е процентът на заболеваемост при водачите на превозните средства и контролните органи. В самото начало на Ковид-19 двама или трима водачи бяха заразени, оттогава няма друг заразен водач", обясни Станков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
6
 
! Отговори
до 82 от славянин преди 3 години
Носенето на парцали на лицето противоречина този закон:''ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО''Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.(2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България.
82
5
 
9
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Глобяват само бабички и ученици!!!! Много се взеха насериозно тия фашисти!!!? Повечето хора са зомбирани и блеят като овце !!!! Точно това използва мафията !!! Ще им подам да си я заврат личната карта някъде хахахахх Аз съм свободен човек и искам да дишам свободно ,мутрофашисти !!!! Стана ли ясно !??!???
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Конституцията е важна ако има хора които са запознати с нея.Ако хората не са я чели и нямат пари за адвокат то хората са подложени на тормоз.
80
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 85 А какви са когато, нямат доказа ефект
79
3
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Я Закона за здравето пише:(4) При обявена извънредна епидемична обстановка по ал. 1 министърът на здравеопазването въвежда със заповед временни противоепидемични мерки по предложение на главния държавен здравен инспектор за територията на страната или за отделна област.Колко е временна си го пише в текста - когато решат през времето на извънредна епидемична обстановка. Какво точно питаш?
78
0
 
8
 
! Отговори
До 85 преди 3 години
Карантината и маските не са медицински, научни или други опити... Какво не ти е ясно?Проблемът е съвсем друг - правителството на мутрите е некадърно от край време и е лош късмет за България, че точно мутрите ни управляват по време на тази епидемия.
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме и Конституцията, която е над всички разспоредби. Гл.2, чл.29, ал.2, Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие!!! Каратината и маските , май май
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 82 Пише , че може, но ВРЕМЕННИ противоепидемични мерки. Колко временно е от март до сега??? Май временното свърши сле сбирката на гроп и прокуорите.. Отделно има и снимчици на тези от нощ. А да не забравяме и 2 месеца + протести...
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се пьлни хазната парите свьршиха - дадохме ги за самолети
74
8
 
3
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
В Закона за здравето има текст, който позволява да се налагат при епидемия. Носенето на маски е точно такава мярка. Това не е препоръка.
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 80 Няма закон който да те задължава да носиш маска!!! Сзо не е някакво световно правитлство да налага тези безумия. Всичко са само ПРЕПОРЪКИ
72
10
 
2
 
! Отговори
Папата преди 3 години
Глоба за който е без маска! Ако искате промяна начина е сваляне на правителството . Законите са за да се СПАЗВАТ !!! След като обществото иска да бъде управлявано от тези хора , то те ще решават как да е !
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77 Вече има такива случаи, Кокич
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Може и после затвор за такива като тебе К.лъф
69
8
 
0
 
! Отговори
koko преди 3 години
ДО 57 МИ НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА ЗА ДА НЕ ПОСТРАДАТ ! КАТО НЕ МОЖЕ КАЖИ УТРЕ КЪДЕ ДА ТЕ ЧАКАМ АЗ ЩЕ ИГНАЛИЗИРАМ НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ И ТИ ЩЕ ДЕМОНСТРИРАШ КАК НЯМА ДА ТИ ПИШАТ АКТ И КАК НЯМА ДА ГО ПЛАТИШ СЛЕД ОБЖАЛВАНЕ В СЪДА
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 75 до *** с маски.... Очевидно требва да охладаш супата... ***
67
10
 
4
 
! Отговори
За без маски преди 3 години
Очевидно трябва да има солени глоби за хора без маски в обществения транспорт. Ако трябва може първоначално във всяко превозно средство да има контролиращи, които да глобяват веднага. Примерно за първо нарушение 500 лева и да се удвоява при всяко следващо нарушение, т е. после глобата да е 1000, 2000, 4000, 8000 лева и т.н.
66
4
 
3
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 3 години
''Милиционера ще ти я поиска на спирката като те свалят.''Първо - не се знае кой кого ще свали на спирката, второ - не се знае ако ме свалят дали на спирката ще има милиционер и трето - не се знае дали ще покажа на милиционера картата си!
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72 Нормалните??? Чист медицински тоталитаризъм. Или си като нас или си против нас. Няма друго мнение, всичко различно от нашето становище е "лъжа" . Звучи ли ти познато?? И да, за щастие болшинството не са от "нормалните"
64
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София нормалните хора носят маски в градския транспорт и в магазините. Проблемът е в останалите хора, а такива се оказа, че има доста.