Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях

Прогнила ли е системата и само пари ли искат униформените?
29 ное 2020 07:30, Ния Христова
213
Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях
Снимка: БГНЕС
Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на заплатите с 30 процента, съобщи БНР. Те са категорични, че ако и след днешния национален протест не се постигне споразомение, недоволството ще продължи.
 
Валентин Попов от СФСМВР обясни, че дадените до момента 15 процента може да бъдат в бъдеще база за преговори. От синдикалната организация смятат още, че не е късно за нова индексация, тъй като бюджетът на МВР винаги се е променял в последния момент.
 
"Възможности за някакви допълнителни действия в тази посока винаги е имало и винаги ще има, да не говорим, че министър-председателят спомена нещо такова", каза Попов.
Още по темата
 
В същото време полицаите продължават да настояват за увеличение на заплатите с близо до исканите 30 процента.
 
"В това отношение законът ни дава, дори и при условията на пандемия. Ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", допълни Попов.
 
Междувременно пред Министерския съвет днес се очаква да се съберат хора за контрапротест на този на полицаите. Демонстрацията е организирана от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта.
 
"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на инициативата "Системата ни убива" до медиите. В него се посочва, че полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.
 
"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към организацията се присъединяват и представители на н. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито се справят с "набезите" по селата, нито с ромската престъпност в градовете. Наркотици се продават свобондо навсякъде ... А бюджета е двоен, спрямо преди 10 години. WTF!
134
0
 
13
 
! Отговори
продължение 138 преди 3 години
Има си законни начини да поискаш нещо и има незаконни. Не знам какви са нивата на заплащане в МВР, това което съм чувал са 1200-1500 лв за млади служители. Много от полицаите не са сред високо интелигентните хора или от много четящите, но аз мога да кажа, че нивата на заплащане са сходни с тези в други страни (може би малко по-високи) по отношението на заплатите в страната. Така, че няма повече пари. Особено предвид на факта, че това е най-корумпиранта институция в страната.
133
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За повишения и заплати не знам (нормално е всеки да иска повече), но не се ли кълнат полицаите да спазват законите на страната? Беше преди много години, но от лекциите по право в университета си спомням, че престъпления на полицаи са даже квалифициран случай, както тези срещу деца и в някой случаи бременни жени. Та, ако не се лъжа тея полицаи нарушават закона сега и ако не се лъжа хора с криминално досие не могат да са полицаи. Та за какво повишение реват тея като те не могат да са полицаи вече.
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете ушевите санитари в Ковид отделенията, нека свършат и те нещо полезно за обществото!
131
0
 
2
 
! Отговори
Стрви преди 3 години
Честно казано, ако не знаех че комшията е порта, щях да ги гръмна и двата и да се приключва ...
130
2
 
9
 
! Отговори
Стври преди 3 години
До баце"Искам полицията да спре да работи 24 часа .Тогава ще ви видя каква песен ще пеете ."Доста по-добра, с оглед на това, че два пъти не ми помогнаха, а третия ме задържаха и ми отнеха оръжието, зщаото предупредително стрелях ъвв въздуха, когато двама апаши тръгнаха да изнасят стълби и инструменти от гаража, ама толкова се оплашиха че единя като хукна, падна и си счипи таза (е, може и да е изял 1-2 ритнка).Оправданието - "правили ремонт в 2 през нощта и си обирали инструментите".
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"За да си уличен полицай, все пак има някакви физически изисквания."Така е! То не мжое да си 30 кила над нормата и да ти е леко.
128
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мвр е развъдник на връзкарство и корупция...това е!колко кадърни момчета не можаха да станат полицаи заради това рушветчийство не е истина просто.
127
4
 
7
 
! Отговори
Ушев на Колене преди 3 години
Отивам на контрапротеста дове4ера , ако Тиквочи им вдигне дори с 1 % заплатата на тея търтеи необразовани си заминава 100 % на Изборите и то преждевременно , в белите държави замразяват парите на публи4ния сектор и тук трябва така пример е Британия
126
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 години
Малко са ги черпили,че искат и повишения. Айде бе хора едно кафе не е 20 лв. Давайте им поне по 40.
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименпоне 10 000 трябва да приготвиш та да станеш редови полицай!
124
1
 
10
 
! Отговори
komitataда преди 3 години
тоз синдикат в таз маймунската държава досега не видях да излезе с програма за реформа всектора или оптимизирана квота от държавния апарат -БГ колонията е с най-голям апарат полицейски след Турция от глава на населението а е най-бедната страна -голяма кочин а
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментака ли не знаех,че не е запълнен щата...като толкова има толкова много незапълнени щата защо стотици млади и кадърни момчета,които искат да работят като полицаи не могат да станат.аз лично познавам поне 7-8 младежи,които бяха отхвърлени без обяснение.нали се сещате-трябва да има нещо под масата...
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 132Ти си тоя дето се занимава с махленски клюки, като гледам...
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
полицаите по цял ден се занимават с махленски клюки...да не говорим,че самата система се е сраснала с престъпната такава.
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Колко пари трябва да имаш за да станеш редови полицай?Ти си *** и пишеш глупости.30% от щата за редови полицаи не е запълнен.И желаещи няма.
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Къде са мъжете?Чак пък да са ги биели.Много ги пазеха даже.
118
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО ЗНАЕШ КОЛКО ПАРИ ТРЯБВА ДА ИМАШ ТА ДА СТАНЕШ РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ!ОГРОМНА КОРУПЦИЯ...НЕ Е ИСТИНА!
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До goshoА на колко трябва да се пенсионират полицаите?За да си уличен полицай, все пак има някакви физически изисквания.Не може да очакваш 60 годишен, вече със старческо далекогледство и т.н. да преследва 20 годишни хулиганчета по улиците, нали?
116
1
 
11
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Лично аз смятам, че не се справят добре със служебните си задължения и е малко нахално да искат още пари. Напълно са неспособни да опазят обществения ред. И не се и опитват. Че защо да се опитват - заплатата си върви и без да се напъват. Ако се размърдат нещо, то е да пазят властта или да се сдружават с престъпници за пари естествено. Не са заслужили и тези си заплати и привилегии, та искат още......