Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях

Прогнила ли е системата и само пари ли искат униформените?
29 ное 2020 07:30, Ния Христова
213
Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях
Снимка: БГНЕС
Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на заплатите с 30 процента, съобщи БНР. Те са категорични, че ако и след днешния национален протест не се постигне споразомение, недоволството ще продължи.
 
Валентин Попов от СФСМВР обясни, че дадените до момента 15 процента може да бъдат в бъдеще база за преговори. От синдикалната организация смятат още, че не е късно за нова индексация, тъй като бюджетът на МВР винаги се е променял в последния момент.
 
"Възможности за някакви допълнителни действия в тази посока винаги е имало и винаги ще има, да не говорим, че министър-председателят спомена нещо такова", каза Попов.
Още по темата
 
В същото време полицаите продължават да настояват за увеличение на заплатите с близо до исканите 30 процента.
 
"В това отношение законът ни дава, дори и при условията на пандемия. Ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", допълни Попов.
 
Междувременно пред Министерския съвет днес се очаква да се съберат хора за контрапротест на този на полицаите. Демонстрацията е организирана от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта.
 
"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на инициативата "Системата ни убива" до медиите. В него се посочва, че полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.
 
"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към организацията се присъединяват и представители на н. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
10
 
! Отговори
до 109 преди 3 години
ти си ченге или тролполицията както и всяка друга държавна службва е рай за търтеи, калинки, некадърници и клати*курци. Свръх бавни арогантни незаинтерсовани разиграващи хората без никакви резултати. Защо полицията не си покажат резултатите от разкрити престъпления? Ако бях в частна фирма щяха да са уволнени с шут. Ако искат по високи заплати да си свият щата и да си вдигнат реалните резултати.
114
5
 
6
 
! Отговори
Къде са мъжете? преди 3 години
Има ли мъже на тази територия? ББ еправ. само толупи, търкалящи се по цял ден на дивана. Нв ви ли е срам? Забравихте ли полицаите как биеха протестиращите? А сега ги подкарайте и ги отупайте.
113
1
 
1
 
! Отговори
ФРАНЦИЯ преди 3 години
Във Франция тече Акция със Главния Прокурор и Спецполицай - арестуват наред Корумпирани Полицаи и Протестиращи Платени от Сорос .
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До goshoПиши на български, бе!И нали това ти казвам - същите са. ПРавят каквото им е угодно.
111
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли колко успешни бяха срещу мутрите? И аз не помня.
110
1
 
2
 
! Отговори
114 преди 3 години
До АнонименИ да, трудно е да мислиш така, като си със спрял мозък. Истината е, че повечето народ в БЪлгария не може да разбере ситуацията в която живее, но се милси за голям тарикат, защото откраднал на комшията нафтата.
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"защото на всеки може да му се наложи да се обърне към услугите на паспортна служба, пожарна, КАТ, регистрация на МПС"Извинявай, но всичко това е на 200 линии код от тоална автоматизация. Не с анужни и 1/20 от служителите, котиос е занимават с това. За другото си прав, но не изцяло."нека не гледаме в паничката на ближния"Най-криво използваната фраза в историята. Паничката им се сипва от нашите такси. 50% от всичко в тези среди, трябва да работи нещо друго и полезно.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Това е великолепната коми идея - Да си на едно място, да си знаеш мясотто и цял живот да не си мърдаш от мястото. Общество разделено на клетки. Всички равни, но всички за себе си. Никакво обединение, а протести един срещу друг. И ГЕРБ се възползва мнгоо добре от това наследство.
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиката на ГЕРБ е, вместо да стимулира бизнеса, да създава безпоасна среда за развитие, да дава повече шансове на младите, да отваря пазари ... е да раздува администрацията, да намеа вс еповече хора в полиция и прочие и да бута заплати така.Докога ще продължи това?Комунистите се оптиаха да го направят. След като се разпадна режима, видахме много бързо, колко серизона ни беше икономиката. Лошото е, че тогава беше много по-силна. Е ... поня няма да паднем от високо тоя път ...
106
0
 
8
 
! Отговори
мхм преди 3 години
мошенници
105
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицейската професия е петата в света по риск и стрес всички приказки и обиди са абсолютно неадекватни, а опорката "еничери" не се подкрепя от никого, защото на всеки може да му се наложи да се обърне към услугите на паспортна служба, пожарна, КАТ, регистрация на МПС, на кого трябва да звъните при пожар, наводнение, земетресение, промишлена авария, криминални престъпления, разследване на кражби, изчезнали лица, нека не гледаме в паничката на ближния.
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде айде моете да биете граждани а сега мрънкяте за парички. Вие сте долна *** и предатели. Ще бият за който плаща...
103
2
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Познавам полицай пенсионер на 42г. и работи още като полицай. Показа ми на телефона си да видя. Общо заплата и пенсия 3 000 лева и не е никакъв началник. *** го гони.
102
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският народ искаме съкръщение на полицайте с 30%. Да ходят по училищата пазачи за 500лв нагли празноглавци.
101
1
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Що не вземат да се сбият ? Мамите го заслужават.Ама довечера сняг.
100
1
 
7
 
! Отговори
до Чочо преди 3 години
то пък полизията като идва винаги бързо и винаги първата им работа е ако могат да те откажат от жалбата
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратително нагли! Последните им заплати са по 2500 но те искат 3500. Нагляри!
98
10
 
5
 
! Отговори
баце преди 3 години
Искам полицията да спре да работи 24 часа .Тогава ще ви видя каква песен ще пеете .
97
5
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Всичките поплювковци ви пожелавам когато ви дотрябва полиция да не дойде .Когато ви трябва лекар и той да не дойде ,когато ви трябва пожарникар да не дойде .Айде приятен ден толупи .
96
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера показаха фишовете на медицинските сестри - няма и 700 лева за специалист с висше образование. В същото време най-низшия полицай започва поне с 50% повече - за хора които пишат в протоколите улица "Ханко Брат"