Деца с картички за лекарите, лекуващи пациенти с коронавирус

Баща и син почти не се виждат през последните месеци
16 дек 2020 11:38, Петя Славова
4

Деца подариха картички и подаръци на медиците на първа линия в борбата с Ковид в "Александровска" болница в София, съобщава Bulgaria ON AIR.

Бащата на Сашо е лекар в COVID отделението на "Александровска" болница и двамата почти не се виждат в последните месеци.

"Моят баща работи от март месец в Ковид отделението и аз го виждам много рядко. Много рядко го виждам около 1 ден на седмица, някой път по 2", обясни Сашо.

Идеята на децата от 3-ти Б клас от 20-о училище "Тодор Минков" да подкрепят медиците възниква случайно, когато Сашо споделя в час на класа, че баща му му липсва. СНХ баща д-р Цанко Мондешки, пулмолог 0.07

"Бях изненадан и много поласкан, не знаех, че толкова му липсвам и че организирали децата такъв мил жест към колегите Първо да им благодаря, да са спокойни, грижим се за пациентите, да се пазят", каза бащата на Сашо д-р Цанко Мондешки.

Децата поднесоха кошница с подаръци в знак на своята благодарност, а част от картичките са от Сдружението на майки на деца с увреждания, за да подпомогнат и тях.

А медиците бяха трогнати от искрения жест на децата. СНх старша сестра Спешно отделение Елена Георгиева 0.03

"Пожелавам им с дрънкането на ключовете, с тези звънчета да се върне татко за Коледа през вратата, а дядо Коледа през комина", каза старшата сестра на Спешното отделение Елена Георгиева.

И като Коледно чудо във време на пандемия, когато се нуждаем от чудеса, този жест от страна на децата напълни с надежда сърцата на медиците.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютен фарс! Децата се използват за пропаганда. Кой разреши децата да имат контакти с персонала и не е ли риск това?
1
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
браво на децата! <3