Гавра - 8 тийнейджъра бият връстник, всички снимат

Вероятната причина за побоя е момиче
306

Кадри с насилие над тийнейджър скандализираха социалните мрежи - 8 негови връстници му нанасят побой и заснемат гаврата с телефоните си. Инцидентът е станал в столичния квартал "Лагера", като по информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си, а причината на-вероятно е момиче. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.  

Жертвата е на 13 години и учи в столично училище. Пред Bulgaria ON AIR от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата.

"Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви  психологът.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: побой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОМЯНАТА Е ФАКТ!!!
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилният път е индивида да не бъде агресивен, но да притежава качества да отговори адекватно на насочена към него агресия.
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато живееш в лоша среда, ставаш лош човек.Едни стават агресивни,зли и безмилостни,а от други жалки,страхливи и без достойнство.Законът на джунглата.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе ти ще ги смажеш ама после ако платиш на пълнолетни налинше ги водат у кауша и там ше издрънкат кой им е поръчителя.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е директен израз на агресия (бой), каквато агресия мнозина преживяват ежедневно, я от началник, я от непознати. Въпросът е човек да бъде достатъчно закален, за да не го вадят от равновесие, и най-важното - да не му минава през ума на никой да упражнява към индивида такива въздействия. Това винаги е било въпрос на лично развитие, нама никаква политика.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В последните години има телефони с камери, това е разликата. Такива глупости винаги е имало, дали повече или по-малко не може да се каже, жертвата винаги се е срамувала.
52
0
 
14
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Ех, че не съм била наблизо да уцеля някое кретенче с камък.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престрелките в щатите и те ли са наследство от комунизма? Очевидно не са. Това е проява на агресивната природа на човека.
50
2
 
9
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Ние да не живеем във времена на гладиатори, че ще сежкаляваме с бой. Това само анаболен психар може да си го помисли
49
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е наследство от комунизма и руското възпитание
48
0
 
23
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 години
И след известно време да не се чудят родителите на побойниците ако влезнат в дарк моуд "Знам , какво направи миналото лято"
47
4
 
23
 
! Отговори
Гени преди 2 години
Не е вярно, че не е имало. Минавам 40, но и в моето детство имаше такива случаи.Сред българите има много психопати.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално погледнато нерешим казус малки са за поставяне под отговорност съгласно закона не можеш го изключиш щото има право да учи по закон преместването зависи дали другаде има места и тн.Битият да се премести най добре той някъде другаде
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално погледнато нерешим казус малки са за поставяне под отговорност съгласно закона не можеш го изключиш щото има право да учи по закон преместването зависи дали другаде има места и тн.Битият да се мести най добре той някъде другаде
44
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако жертвата е слаб характер - лошо. Ако е нормален характер, това може да бъде импулс да се развива правилно, полагайки усилия да заякне психически и физически. Това всъщност е добър урок за да започне да свиква със действителността и да отговаря адекватно на такива предизвикателства.
43
5
 
24
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
По Татово време ,за такива,като тези имаше ТВУ,а за по-големите - Ловеч и Белене,ама СДС-Шайката ги закри, защото материалната база в тях на отговаряли на европейските стандарти и на тези - в Гуантамо.
42
2
 
17
 
! Отговори
Мъхъ преди 2 години
Другарят "Психолог" да си коригира изказването! В зависимост от егото жертвата може да развие ниско самочувствие, неувереност, да живее в страх , което се става в повечето случаи и много по-рядко става насилник.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' КойНескачаЕчервн '' ........................ ами така си е - червен като тебе. Слава богу, че твоето поколение си отива, а за младите ти не се безпокой!
40
3
 
1
 
! Отговори
пии си ги ти преди 2 години
До До ГРАД КОЗЛОДУЙ
39
10
 
5
 
! Отговори
абе преди 2 години
на кой му пука??Ако бяха от бойковия хейлекторат,досега да има много серии продължение.Ама за българче,бито-еее,по-важни са конграчулейшъните,принудителното ваксиниране,насилствената джендъризация...