Протест пред Президентството в подкрепа на Украйна

Украинци, живеещи у нас, призоваха за помощ от ЕС и НАТО
Обновена: 26 фев 2022 17:23 | 26 фев 2022 17:21, Веселина Йорданова
91
Протест пред Президентството в подкрепа на Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

С призив да се спрат военните действия в Украйна десетки украински граждани, които живеят в България, се събраха на митинг пред сградата на Президентството в центъра на София.

Тук сме, за да покажем своята съпричастност към случващото се в Украйна, да дадем подкрепа на роднините, близките и приятелите, които живеят там, казаха хората от протеста.

Те скандирапа против "агресията на Путин", против това, че "болшевизмът и сталинизмът възкръсват" и отправиха призив за помощ от страна на  НАТО и Европейския съюз. Хората настояха за по-голяма подкрепа към украинския народ, справедливост и зачитане на международното право, предаде БТА.

Издигнати бяха плакати "Стоп на Кремъл", "Тук не е Москва", "Русия - империя на злото".

Голяма част от събралите се на митинга предлагат своята помощ на хората, които ще потърсят убежище у нас - с жилища, с финансови средства-

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
13
 
7
 
! Отговори
spoko! преди 2 години
Не се безпокоя, защото решаващата дума е на Пентагона, а той още не се е изказал. Иначе, всичко друго е въздух под налягане...
51
16
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
То пък русия една държава Още по измислена от украйна Вечно гладни бедни потиснати От царе тирани от диви комунисти последно от кагебейците на путин .
50
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша вече са се изнесли от Украйна 100 000 души. Според местните мрежи много от тях не са украинци а бежанци от руската армия. Те не можеха да избягат до сега защото Путин беше блокирал границата. И сега видяха прекрасна възможност да се отърват от матушката.
49
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Русия! Тая измислена държава Украйна и тя като нашата Македония е с 30 години живот. Тия де протестират, поляците на времето явно са им промили мозъците много. А от поляк по-гaдно същество в Европа няма!
48
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин им проми мозъците как за няколко дена Украйна ще падне. Оказа с че не само няма намерение да пада ами се съпротивлява яростно. Пред Киевския военкомат опашката за оръжие което се раздава не само не намалява ами се увеличава.
47
6
 
14
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Украинците не разбраха ли, че НАТО и ЕС НЯМА да се намесят. Не и пряко с военна сила. Те не схванаха ли, че НАТО достатъчно се намеси и като резултат имат това, което се случва. Не разбират ли, че Украйна беше употребена и че Зеленски беше жестоко подведен. И сега, ако искат този безумен конфликт да спре, по-добре да призоват Зеленски да спре военните действия и да отива да преговаря с оня откачалник Путин.
46
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за Украйна ! Смърт за кремълския агресор в Украина !
45
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези украинци защо са в България, а не отидат да защитават родината си? Искат друг да я защитава, а те само да скандират лозунги на безопасно място.
44
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фюрерчето ще яде бой. С така наречения от Путин "блиц криг" - мълниеносна окупация като Хитлер, нещо не му се получава. Май започна да става като поговорката - искахме да е добре но се получава както винаги. Руска му работа.
43
13
 
19
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 години
Защо полицията не ги разпръсна?!
42
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато като влезнат в бг са окупатори и те. В България има не малко хора които с против Нато. И Нато не пуска бг войска в Маями или Ню Йорк нали. За визи си остават вече 30 г.
41
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтав гербер Украйна е била част от Русия 1878 г.
40
8
 
21
 
! Отговори
Алтав гербер преди 2 години
Мен ме интересува какво ще става на трети март на Шипка.Колко руски и украински знамена ще се веят?
39
1
 
18
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
Суверенитет и неутралитет са различни думи с различно значение.
38
17
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не е нужен протест само, а ги подпукайте с камъни и ги изгонете за московски фашистан и закрийте посолствата у нас на руските и белоруски убийци.
37
6
 
8
 
! Отговори
до до 28 преди 2 години
С първия абзац съм съгласен, но с втория - не. Да подслониш бягащите от войната не означава, че не съхраняваш неутралитет! Например Швейцария подслони доста хора през ВСВ без да наруши суверенитета си.
36
8
 
18
 
! Отговори
Ко, речи, Ко? преди 2 години
Протест пред президентството (до тук добре) обаче от бандеровци против войната ????? Ние не водим война , нито сме започнали такава укропитеци.
35
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значение има една загубена европейска колония? Европа има още много колонии за жертване, бийте се геройски срещу Путин.
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, вместо да протестират да хващат оръжията и да си се връщат обратно в Украйна. Мен ако ме питат Украйна си е чисто българска и не ме вълнуват ни Украйта, ни Русия. Ще ходя да се бия да дам нещо, което ми е откраднато на един от двамата заподозрени за кражбата? Не на мен тия.
33
7
 
14
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Не е неутрална България. България подписа Декларация и подкрепи санкциите за Русия. Това не неутралитет. Не е неутралитет когато подслоняваш бягащи от войната в Украйна. Това е подкрепа за Украйна.