Шефът на СОС за сваленото украинско знаме: Трагикомедия „Трима депутати и една вишка“

Хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, добави той
7 май 2022 09:09, Елка Василева
296
Шефът на СОС за сваленото украинско знаме: Трагикомедия „Трима депутати и една вишка“
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на СОС Георги Георгиев определи свалянето на украинското знаме от фасадата на Столичния общински съвет от партия „Възраждане“ като трагикомедия, която можем да наречем „Трима депутати и една вишка“.

Поставянето на украинския флаг беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Часове, след като то бе свалено от фасадата, знамето на Украйна бе върнато на старото му място, а по случая е образувана преписка в 5-то РПУ, припомня bTV.

Още по темата
„Ако не беше толкова тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно. Тъй като охраната се е опитал да си свърши работата, докато е снемал самоличността на един от депутатите, който му е обяснил, че е депутат, има имунитет и полицаят не трябва да му пречи, междувременно са свалило знамето. Говорим за хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха, са подготвяли тази провокация“, добави Георги Георгиев.

Според него не става въпрос просто за сваляне на знаме, което е поставено с решение на СОС в израз с знак на солидарност с украинския народ, а за посегателство върху публична институция от хора, които „получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости.“

Какво ще се случи в София след спрените доставки на газ – ще спре ли топлата вода, ще има ли достатъчно градски транспорт?

„По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова е създаден кризисен план, който отразява наличностите и предвижда конкретни стъпки. Проведохме извънредно заседание на СОС, на което изслушахме ръководството на „Топлофикация“. Ако са верни  уверенията от държавата, че до края на май ще има доставки на необходимите количества. От 1 юни обаче стои отвореният въпрос“, заяви председателят на СОС.

Георгиев добави, че очакват и изискват ясни и категорични мерки, разписани от държавата.

„Има опасност градският транспорт да се разреди. Осигурени са доставки от доставчика (б.р. на газ) от общинското транспортно дружество до края на май. Рискът е наполовина да намалеят автобусите“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
30
 
8
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Дам, крайно време е да махнем всички съветски паментици и да ги заменим с паметници на български личности, да сменим всички руски имена на улици с български Крайно време е!
36
4
 
25
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Този Човек е Зависим , по-важно е КОИ са гласували Предложението ?
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си трагикомедия, те го предадоха на украинския посланик, където му е мястото.
34
5
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
"Възраждане" е БРЦК, а Костадинов е новият Левски! Националните предатели ще получат, каквото са заслужили...
33
23
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОЛНАТА ПУТИНИСТКА ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ ПОНЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ВИДИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА! :D ТЪЙ, ЧЕ ТОВА Е ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! ИСТИНСКИТЕ КОМУНДЕЛОИДИ СИ ГЛАСУВАТ ЗА БСП ,А НЕ ЗА КОНКУРЕНТА И ВЪЗРАЖДАНЕ!
32
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трима депутати и една вишка е добро, признавам :) Копейкин в ролята на Бялата Златка. Сериала ще продължи.
31
4
 
24
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Махайте украинските знамена отвсякъде! Развейте българското знаме! Крайно време е да го направим!
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е абсурдно.Ако депутат краде,убива,изнасилва,стреля по движещи автомобили пак ли полицаите нямат право да му пречат?
29
12
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОЛНАТА ПУТИНИСТКА ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ ПОНЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ВИДИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА! :D ТЪЙ, ЧЕ ТОВА Е ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! ИСТИНСКИТЕ *** СИ ГЛАСУВАТ ЗА БСП ,А НЕ ЗА КОНКУРЕНТА И ВЪЗРАЖДАНЕ!
28
4
 
11
 
! Отговори
Смърт за предателти преди 2 години
Атъй Вазраждани има вечи 60% от подкрепата на народя .. На избуръи ... ШИ ВА ПУМИТЕМИИ! И СЛЕД ТЯХ ШИ ВА ИЗЧИСТИМИИИИ
27
12
 
5
 
! Отговори
Радо преди 2 години
шмайзерът на съветския войник се вее по-високо от българското знаме на софийския универстит. това проблем ли е?
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати продажници те, Херо и затова ли ви нареди? Преди 3 месеца, направиха първа копка на църква в Люлин. Фандъкова и Радев, копаха заедно. Познайте, дали изобщо се работи? Не, нищо не са пипнали. Знамената и украинците са им важни.
25
5
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Чужди знамена нямат място на български институции.
24
5
 
15
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Аз също посегнах на знамена ,поставени върху държавни сгради. Бях аз който свали онова грозно огромно знаме на Еврейският Съюз от пилоните на Централна гара преди няколко години. На една от близките на Централна гара сгради също видях такъв *** и го свалих. Едното го изгорих на Кирковският пазар в едба кофа за ***. Другото знаме ,поради един от арестите ми,не успях да изгоря,но стои там,където го скрих. Настоявам да бъда съден за любов към Родината си и омраза към Еврейският съюз!
23
3
 
14
 
! Отговори
БИОГРАФИЯ преди 2 години
Този е член на ГЕРБ .Трябва да има Лустрация на ГЕРБЕРИТЕ.
22
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Значи сме солидарни , като накичваве знаменца. И само накрая на статията георгиев е споменал , че има опасност да се разреди транспорта? аз предлагам всички членове на СОС , начело с Фъндъка да бъдат лишени от служебни коли. Колите да се продадат за помощ на украински бежанци. А *** от община да ползват разреден обществен транспорт
21
4
 
20
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Адмирации за Медиите осветлили Националния Предател на България .Всеки Българин трябва да наплюва тази Мутра която има Жена Украинка .Трябва да си подаде Оставка и да си Посипе главата с пепел - дължи го на Бъдещето на Децата ни .
20
3
 
27
 
! Отговори
Западна София преди 2 години
Трагедията е, че в София има квартали с по лоша инфраструктура от Украйна, а вие се занимавате със знамето на чужда държава? Трагедия е, че взимате заплати да работите за софиянци, а вие се занимавате с украинци? Защо не отидете в Украйна, за да искате да ни заплащат от сумите им за транзит, заради спреният Южен поток? Правете си жалките далавери и си живейте в гнусният си продажен живот
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕгАти натегачите. Що се подиграват с България .
18
22
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЛАСУВАШ ЗА ВЪЗРАЗДАНЕ - ГЛАСУВАШ ДИРЕКТНО ЗА КОМУНДЕЛИСТАН, ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ И НЕГОВИЯ СЕГАШЕН ПРЕДВОДАЧ ДРУГАРЯ ФАЛШИВИЯ ПУТЪН :D EДНО ГОЛЯМО ПОСМЕШИЩЕ СА ЕЛЕКТОРАТА НА ВЪЗРАЖДАНЕ!