В кадър: Протестът на служителите на транспорта блокира центъра на София

Недоволните ще се отправят на шествие
Обновена: 18 май 2022 09:24 | 18 май 2022 08:51, Камелия Цветанова
276

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България спряха движението на Орлов, мост, Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета.
Още по темата


Частично преминават само някои превозни средства на градския транспорт, предаде БТА.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

След малко повече от част протестиращите ще преминат по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до министерството на финансите (МФ), а после ще се оправят към сградата на Министерския съвет.
Стачката е под надслов "НЕ на унизително ниските заплати!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: протестшествиесофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и ДПС на протести! Браво,толкова се радвам! Да фалират тези фирми и да се открият нови фирми с нормални работодатели!
146
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестиращите са ДПС и ГЕРБ.Персонала директно и индиректно е заплашен да протестира.ДПС и ГЕРБ не им увеличават нарочно заплатите.Другата заплаха е че няма да останат на работа.Работещите превозвачи са принуденинда протестират,заради Бойкоми Доган.По-добре да фалират и да се открият нови фирми без участие на ДПС и ГЕРБ и хората да работят при нормални работодатели.Протеста изглежда голям защоото е с тирове и автобуси.
145
2
 
6
 
! Отговори
Овца преди 1 година
Ние сме НАТО! Слава на Украйна! Беееее!
144
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си бяхте издействали по-високи заплати по времето на Борисов,сега нямаше да ревете,че не ви стигат.Ама тогава мълчахте от страх да не ви уволнят,а сега,в най-голямата криза,която е за всички,изнудвате държавата за още пари.А тя откъде ще ги вземе?Нали от всички нас?
143
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям!
142
3
 
5
 
! Отговори
Войникът без армия преди 1 година
Пътувах с автомобил 2часа от Бояна до Илиянци през мол Сердика , ноооо подкрепа за протеста и направо да си ходят всички от парламента! Вън! Оставка!
141
4
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 165 остави тези комунистически мантри за БВП и изкуствено централизиране ги говори само пред съселяните си! Половината БВП на София е от държавни поръчки, другата половина защото централите на всички големи фирми са в софето заради политиката на централизация! БВП е мерило колко пъти 2 лева са се завъртяли между 20 шопа! Износа и производството са важни! Те генерират парите и бюджета, а и двете не са в София, а пръснати из държавата! Така, че драги ми образован шоп си яко в грешка!
140
4
 
3
 
! Отговори
Войникът без армия преди 1 година
Пътувах с автомобил 2часа от Бояна до Икиянци през мол Сердика , ноооо подкрепа за протеста и направо да си ходят всички от парламента! Вън! Оставка!
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Йорданка що не е на протеста?Или тя го командва дистанционно?
138
5
 
4
 
! Отговори
до Радослав преди 1 година
Бюджета на София спрямо БВП-то на София е малък. Трябва да е поне 5млрд, обаче, парите на Софиянци отиват да се кърпат дупки в бюджетите на половин България, щото допотoпните жители на другите градове немогат да направят добавена стойност, тъй като са слабообразовани и отчайващо изостанали. Така че недей много да бучиш, защото явно София е ощетената. 2 млрд са смешни пари за такъв град. С тия кризи всички големи западни градове са подпомогнати от държавата, защото ГТ е социална услуга.
137
0
 
4
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
Е как така ГРОБ са първи,като рейтинга на Боко е 20%?Нещо не ми се връзва статистиката.Някой май много лъжеее!
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишеше, че в транспорта работят 7 000 души. Колко от тях са шофьори и трамвайджии? Колко са монтьори? Да не се окаже, че администрацията са 5К на 3К заплати.
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо думата из-чу-каш редакторите я смятат за *** и нецензурна,или си мислят за други работи?
134
1
 
5
 
! Отговори
До 156 преди 1 година
Достатъчно ясно и напоително беше обяснена цялата ситуация.Трябва да си изключително неграмотен,за да не я разбереш.Ако си свикнал да живееш ден за ден и каквото *** изпукаш,никога няма да си добре.
133
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
IT тата са най-подутите кифли.
132
4
 
11
 
! Отговори
Боко преди 1 година
утре ще изкарам на протест служителите на зоопарка.После ловджийте и шивачките.Изхарчих парите дето откраднах и искам да се върна на власт .
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кондукторо. Нищо не ти се разбира. Явно можеш да се изразяваш, само на низшата Java
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще оцените, труда на другите? Никога. Лош материал, злобен. За това горе до казана, няма дявол
129
5
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
2 милиарда лева бюджет има София! 2 милиарда! Колкото половината останали градове взети заедно! И с тези два милиарда не им стигат за транспорт ли? Какво ревете на държавата? Ревете на фандъка да съкращава 50% от герберски те калинки на заплатополучаване в общината и пари ще имате! 2 милиарда лева не ви ли стигат? Колко още искате да се излеят в това село? Направо ако искате целия държавен бюджет да го прехвърлим на София, да го опоскате и да видим тогава за какво ще циврите?
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и ДПС са на протести днес.